joi, 3 mai 2018

BIOGRAFIE: Işıl Yücesoy | Refika, actrița din Dragoste și ură

Işıl Yücesoy (Refika) ~ Biografie

Işıl Yücesoy (Refika) ~ Biografie
Nume complet: Ișıl Yücesoy
Data nașterii:  2 octombrie 1945, (vârsta 10/02/1945)
Locul nașterii: Kırklareli, Turcia
Studii: Universitatea Hacettepe Conservatorul de Stat din Ankara
Ocupație: actriță și cântăreață
Naționalitate: turcă
Religie: Musulmană
Zodie: Balanță
Înălțime: 1,62 m
Culoare ochilor: Albaștri
Căsătorită: Tayfun Cılızoğlu
Copii: Da. Meneviș Cılızoğlu
Părinți: Selahattin Yücesoy, Fatma Rezzan Yücesoy Prietenii: Alev Yücesoy
Website: 

Cine este actrița Refika din serialul turcesc "Dragoste și ură"?

Işıl Yücesoy (Refika) ~ Biografie
 Ișıl Yücesoy s-a născut la 2 octombrie 1945 la Kırklareli, Turcia și este cântăreață, actriță de film și de teatru. Ea provine dintr-o familie modestă și a învățat-o să cânte la pian de la tatăl ei, Selahattin, carea fost profesor de muzică.
Anul 1969:  Işıl Yücesoy a absolvit drama la Conservatorul de Stat din Ankara.

ALTE TALENTE ȘI ABILITĂȚI:

Yücesoy a pus în scenă multe spectacole de teatru, seriale și filme, dar și piese muzicale pentru cariera sa de 47 de ani.

Începutul carierei sale a început să aibă succes și perspectivă!

Anii 1969 și 1975: Işıl Yücesoy a început sa lucreze la Teatrul de Stat din Turcia . Apoi după 6 ani s-a concentrat pe muzică și a renunțat la teatru pentru a urca pe scenă ca și cântăreață de muzică pop occidentală, cântând în engleză, italiană și rusă .
Anul 1978: Talentata cântăreață și-a înființat propria casă de discuri Orient. Apoi a cântat în seriale și filme de televiziune și a devenit actriță.
[ads-post]

Punctul de cotitură al profesiei sale !

Anul 2004: Işıl Yücesoy a jucat în filmul Korkuyorum Anne (Insan nedir ki?) și a câștigat numeroase premii datorita talentului actoricesc și interpretării  de excepție.
Anul 2014: Talentata actriță a jucat în serialul "Kara Para Aşk (Dragoste de contrabandă)", alături de actori actori celebri precum Engin Akyurek și Tuba Büyüküstün, dar și în "Unutursam Fısılda".

Serialul care i-a adus succesul și-a făcut-o celebră și în Romania!

Anul 2016:  Işıl Yücesoy a făcut un rol memorabil interpretându-o pe Refika din serialul "Aşk ve Mavi (Dragoste și ură)", devenind cunoscută și publicului român.
VIAȚA PERSONALĂ:

  La 1 iulie 1989, Işıl Yücesoy s-a căsătorit cu Tayfun Cılızoğlu și are o fiica pe nume Meneviș Cılızoğlu. În 5 martie 2016, după ce Meneviș s-a căsătorit cu Hüseyin Deniz Öztürk, Işıl s-a mutat în Statele Unite pentru a se alătura fiicei sale, care locuiește în New York City.

Copii

NumeSexulNăscut/ăAniTatăl 
Meneviș Cılızoğlu Fiică- aniTayfun Cılızoğlu

Albume pe Vinyl-uri și cd-uri muzica sunt următoarele:

  • 1975: Çalamazsın Mutluluğu - Köye Geldi Bir Gelin
  • 1977: Açılmamıș Mektup- Içmeden Sarhoș
  • 1977: Bir Var bir Yok - Sen Seni
  • 1978: Sen İnanma - Seninle ya Sensiz
  • 1979: Bir Evet Yeter
  • 2005: En İyileriyle Ișıl Yücesoy
  • 2016: Zamansız

Premii:

  • 2006 - Premii SIYAD - Cea mai buna actriță din serialul Korkuyorum Anne
  • 2006 - Premiul ÇASOD En İyi Oyuncu Ödülleri, cea mai buna actriță - Korkuyorum Anne
  • 2005 - Festivalul de Film Altın Koza  - Cea mai bună actriță în rol secundar - Korkuyorum Anne
  • 2005 - Festivalul de Film de la Ankara - Cea mai bună actriță în rol secundar - Korkuyorum Anne

Filmografie


Film / SerialAnul CaracterTipul
B2016...Film
Ş2015...Film
Aşk ve Mavi ~ Dragoste și ură2016RefikaSerial
Hayat Mucizelere Gebe2015EsmaSerial
Kara Para Aşk 2014Nedret HalaFilm
Unutursam Fısılda2014HanifeFilm
Yer Gök Aşk(Hamiyet)2010-2013HamiyetSerial
Prensesin Uykusu2010HayaletFilm
Yol Arkadaşım 2008...Serial
Gonca Karanfil2008...Serial
Zoraki Koca2007...Serial
Rüya Gibi2006...Film
Güz Yangını2005...Serial
Korkuyorum Anne2004...Film
Çemberimde Gül Oya2004..Serial
Üvey Baba2000..Serial
Bizim Sokak1998...Serial
Geçim Otobüsü1984..Film
Milcan1981..Film

Dacă ți-a plăcut, dă-i un like și distribuie-l și prietenilor!
Sursa foto/info: https://tr.wikipedia.org/wiki/Işıl_Yücesoy,
http://www.biyografi.info/kisi/isil-yucesoy
http://dergikolik.com
Meneviș Cılızoğlu, fiica celebrei actrițe Işıl Yücesoy
Işıl Yücesoy la nunta ficei sale, Meneviș Cılızoğlu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesaje

Popular Posts