joi, 26 octombrie 2017

Descoperire științifică care ar putea schimba istoria: Dinți fosili vechi de 9,7 milioane de ani

Oamenii de știință au descoperit dinți fosili vechi de 9,7 milioane de ani!

Descoperirea dinților fosili vechi de 9,7 milioane de ani ar putea "rescrie istoria umană".

Descoperire științifică care ar putea schimba istoria Dinți fosili vechi de 9,7 milioane de ani
Cu mai puțin de un an în urmă, un grup de arheologi care se aflau într-un oraș numit Eppelsheim, în sud-vestul Germaniei, au săpat într-un loc unde fluviul Rinului se scurgea. 
Descoperirea celor doi dinți de 9,7 milioane de ani, care au fost perfect conservați, îi determină pe unii experți să susțină că Europa ar fi putut fi adevăratul loc de naștere al omenirii, și nu Africa așa cum s-a crezut anterior.

Paleontologii din Muzeul de Istorie Naturală din Mainz, Germania au găsit rămășițele dentare fosilizate în timp ce cerneau prin nisip, într-un pat anterior al râului Rin.

[ads-post]
 "Nu vreau să dramatizăm prea mult, dar aș ipoteza că vom începe să rescriem istoria omenirii după ziua de astăzi", a declarat primarul din Mainz, Michael Ebling, în cadrul unei conferințe de presă.

Oamenii de știință au descoperit dinții în septembrie 2016, dar au fost atât de confuzi de ceea ce au descoperit, încât le-a trebuit luni de zile până când și-au dat seama, iar la începutul acestei luni au adunat informațiile suficiente pentru a publica un raport.

Oamenii de știință au intitulat descoperirea: "O nouă maimuță mare, cu asemănări surprinzătoare a membrilor africani ai tribului hominin".
 "Ei sunt în mod clar dinți din maimuțe. Aceasta este o lovitură extraordinară de noroc, dar și un mare mister. Caracteristicile lor se aseamănă cu descoperirile africane cu patru până la cinci milioane de ani mai tinere decât fosilele excavate în Eppelsheim ", a declarat Herbert Lutz, directorul Muzeului de Istorie Naturală din Mainz, reporterilor. Profesorul Herbert Lutz a mai spus că nu se aștepta să facă o descoperire de acest calibru.
 Independentul britanic citase că Axel von Berg, un arheolog local, spunea că rezultatele vor "uimi experții".În timp ce există dovezi fosile care să ateste că maimuțele au călătorit în Europa în această perioadă, dovada homininelor (specii strâns legate de oameni) nu trebuie încă să se materializeze pe continent. Actualul consens științific sugerează că oamenii moderni au apărut pentru prima dată în Africa de Est între 400 000 și 200 000 de ani în urmă, înainte de împrăștiere în întreaga lume cu aproximativ 70 000 de ani în urmă.

 Investigații: La scurt Dinții sunt comparabili cu dinții găsiți în Africa de Est din subiectele cunoscute sub numele de "Ardi și Lucy". Se spune că dinții se aseamănă cu cele ale unui schelet al unui strămoș uman, cunoscut sub numele de "Lucy", descoperit în Etiopia în 1974. Deși, maimuța "Lucy, avea doar 3,2 milioane de ani.
 Rezultate: Oamenii de știință nu au nici o idee de unde a venit această mare ape și identifică cazul un mister, iar studiul despre descoperire este "în desfășurare".

Dinții au fost expuși weekendul trecut într-un muzeu de la Mainz și vor putea fi văzuți până la jumătatea lunii noiembrie în marea expoziție din Landesmuseum din Mainz. Echipa a săpat pe același site timp de 17 ani, iar această descoperire la sfârșitul anului 2016 este cea mai importantă până în prezent.

Dacă ți-a plăcut, dă-i un like și distribuie-l și prietenilor!
Sursa info/foto: USA Today
 https://www.usatoday.com
Descoperire științifică care ar putea schimba istoria Dinți fosili vechi de 9,7 milioane de ani

Descoperirea dinților fosili vechi de 9,7 milioane de ani ar putea "rescrie istoria umană".


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesaje

RemoveAd