BIOGRAFIE: Dolunay Soysert

Dolunay Soysert   ~ Biografie 

Dolunay Soysert
Sursa foto: http://fanpix.famousfix.com/
Nume complet: Dolunay Soysert 
Data nașterii: 25 martie 1973, (vârsta 03/25/1973)
Locul nașterii: Adana, Turcia
Studii: Universitatea din Istanbul
Ocupație: actriță
Naționalitate: musulmană
Zodie: Berbec
Înălțime: 1,76 m
Culoare ochilor: Căprui
Căsătorită: Da
Soț: Sinan Tuzcu (căs. 2006–div. 2016)
Copii: Nu
Părinți: ?

Dolunay Soysert a absolvit învățământul primar și secundar la Özel Moda Koleji și cursurile de Arheologie și Istoria Artei la Universitatea din Istanbul. După ce a studiat Teatrul la Centrul de Artă Müjdat Gezen, a lucrat timp de patru ani la Teatrul Orașului din Istanbul. Apoi a absolvit Facultatea de Teatru de la Universitatea din Nebraska. După ce s-a întors din Statele Unite, a jucat în serialul "Sultan Makami".

CARIERĂ!
În 1994, Dolunay Soysert și-a început cariera de actorie în comedia Kaygısızlar.

[ads-post]

VIATA PERSONALĂ: Soysert a fost căsătorita cu actorul Sinan Tuzcu din 9 iulie 2006 și până în 2016. După divorț, Soysert a plecat în America și împreună cu fostul soț a decis să păstreze secret divorțul pentru o vreme, iar vestea divorțului a apărut doar anul acesta în tabloidele turcești. Frumoasa actriță are o relație cu Osman Yalın.

  • 2004: Asociația cinematografilor contemporani ~ Speranță;
  • 2005: 9. Premiile Teatrului Afife ~ Cea mai de succes actriță a anului;
  • 2007: 9. Reuniunea Teatrului Eyüpoğlu ~ Cea mai bună artistă de teatru a anului.
Filmografie

FilmAnul CaracterTip
Kayitdisi2017Esra Ates (1 episod, 2017)Film
Bana Sevmeyi Anlat2016Canan GüngörSerial
Ember2016ZuhalFilm
Kehribar2016Serial
B2016Serial
Çifte Saadet2016HülyaFilm
Kayip2013Leyla Sarman ÖzdemirSerial
Yarim kalan mucize2013Mualla EyubogluFilm
Veda - Atatürk2010Zübeyde HanimFilm
Orada2009Neslihan GumusFilm
Benim annem bir melek2008Ece TuruncuFilm
Mavi Gözlü Dev2007PirayeFilm
Ilk ask2006AyselFilm
Hadji2006Seyda GesiliSerial
My Baby2006LeylaSerial
Tövbe2006Film
Kirik kalpler duragi2005AysenFilm
Yürek çigligi2005AsliFilm
Yine de asigim2005FigenSerial
Kalbin zamani2004Young BelkisFilm
Omuz omuza2004Firdevs AlparslanSerial
Zor adam2004Film
Bir Istanbul masali2003Derya - RessamSerial
Sultan Makami2003GulsunSerial
The Republic1998Latife HanimFilm
Cilgin bedis1996MihraceSerial
Sekizinci saat1995Film
Kaygisizlar1994Hostes KaygisizSerial
    Dacă ți-a plăcut, dă-i un like și distribuie-l și prietenilor!
    Sursa info/foto: https://en.wikipedia.org/wiki/Dolunay_Soysert

    Comentarii

    Postări populare de pe acest blog

    BIOGRAFIE: İrem Helvacıoğlu | Pelinsu, actrița din Camera 309

    BIOGRAFIE: Furkan Palali | Onur, actorul din Camera 309

    Cei mai frumosi actori turci ~ Top 10