Patria mea esti tu | Prezentare Serial | Distributie

Director: Durul și Yagmur Taylan, Burak Arlıel
Scenarist: Necati Sahin, Nuran Evren Sit, Nergis Otluoğlu Akoğlu și Ali Aydın
Coloana sonoră: Vatanim Sensin
Actori în rolul principal:
  1. Halit Ergenc este cunoscut publicului român din serialul istoric"Suleyman Magnificul".Chipeșul actor va da viață personajului Cevdet.
  2. Berguzar Korelnimeni alta decât Sehrazat din serialul „1001 de nopți“, care i-a adus celebritatea. Fermecătoarea actriță este protagonista serialului și o va interpreta pe Azize.
Numele original: Vatanim Sensin 
Numele în engleză: Wounded Love (You are my country)
Numele în română: Patria mea ești tu
Gen serial: Istoric, Dramă, Romantic
Tara de origine: Turcia
Sezoane: 2 
Nr. de episoade: 59
Sezonul 1: 31 de episoade
Producător:  O3 Media, Turcia 2016
Difuzare: Kanal D Turcia
Ziua și ora de difuzare: Marți de la ora 20:00
Timp episod: aproximativ 150 minute
Difuzat prima dată la: 27 octombrie, 2016
Site oficial:https://www.kanald.com.tr/vatanim-sensin
Difuzare în Romania: Kanal D


Prezentarea serialului  ~ Patria mea ești tu

Patria mea ești tu | Prezentare Serial
Conținut premium distribuie pentru a avea acces la informații!!!
[lock] Azize (Berguzar Korel) și Cevdet (Halit Ergenc), două nume cunoscute și personaje îndrăgite de români din serialele "1001 de nopți și Suleyman Magnificul".
Acțiunea serialului istoric "Patria mea ești tu" are loc în Turcia anilor 1919 și relatează războiul și transformările politice și sociale din acele vremuri grele.

Patria mea ești tu: Este o poveste a unei călătorii neîncetate de la sclavie spre libertate, unde cei doi soți sunt prinși în mediul nemilos al războiului, aceștia încarcerând din răsputeri să-și păstreze dragostea lor pură și vie, să rămână împreună în ciuda tuturor lucrurilor și umbra dușmanilor vizibili și invizibili. Viața lor va fi copleșită de această intersecție de drumuri diferite în care vor vedea victorii și înfrângeri, vor experimenta despărțirea și împăcarea, vor trăi cu speranța și chinuri groaznice, până ce vor afla ce înseamnă iubirea adevărată și adevărata trădare. Povestea dragostei adevărate dintre Cevdet și Azize va fi scrisă de soarta unei țări noi, născută din cenușa lor.

Cevdet și Azize, sunt protagoniști serialului, doi soți îndrăgostiți care sunt expuși unor alegeri extrem de dificile, iar dragostea lor pură este pusă la o mare încercare. Cevdet, eroul național al Turciei în perioada Războiului de Independentă este un tată devotat care din dragoste pentru patria sa este nevoit să asiste la destrămarea familiei sale, fiind părăsit de femeia iubită din cauza unui secret pe care nu-l poate dezvălui nimănui. Iar soția sa, Azize este o  mamă nevoită să-și crească singură copiii în vreme de război și să-și tină familia unită. Cei doi soți sunt separați de realitățile crude ale istoriei, datorită schimbărilor dramatice prin care sunt nevoiți sa treacă împreună cu familia lor.

Balcani anul 1919: Cevdet este un maior de succes al Imperiului Otoman, care luptă pentru țara sa în războiul din Balcani și are o misiune dificilă de care depinde soarta Turciei. Devotamentul pentru patria sa este mai presus decât propria-i viată, acesta luptând fără să se gândească la viitorul său și speră să ajungă cu bine acasă la familia sa în Salonic, Grecia, unde îl așteaptă frumoasa sa soție Azize (Berguzar Korel), mama sa Hasibe (Celile Toyon), fiul său adoptat Ali Kemal (Kubilay Aka) și fiicele sale Hilal (Miray Daner) și Yıldız (Pinar Deniz). Unii dintre soldații de pe front dezertează ca să scape cu viată înainte de căderea Imperiul Otoman. În aceste vremuri grele, Cevdet este trădat de prietenul cel mai bun, Tevfik (Onur Saylak), și împuscat fiind este capturat de soldații grecii și timp de 8 ani este ținut ostatic.

Tevfik o cunoaște pe Azize încă din copilărie și îndrăgostit fiind de aceasta, îl trădează pe prietenul său, apoi se întoarce de pe front și o minte pe Azize că Cevdet a fost ucis în timpul războiului și pentru siguranța copiilor să părăsească Balcani și să se mute în Izmir, orașul din regiunea Egee a Turciei.[/lock]


CITEȘTE ȘI: » Patria mea ești tu: Primul sărut dintre Hilal și Leon | Ep. 17 turcesc  »Azize respectă promisiunea făcută soțului ei și începe o nouă viață pentru familia ei, luptând să păstreze familia împreună în timpul celor mai dificile perioade din țara ei și trăiește cu speranța că soțul mult iubit pe care îl considera patria ei este în viață, însă în fiecare zi fără el, inima ei trăiește o durere cumplită. În tot acest timp, asupra lui Cevdet planează amenințarea Curții Martiale pentru nesupunerea în fata unui superior.

[ads-post]

După 8 ani: Yildiz (Pinar Deniz) devine o frumoasă domnișoară care-și dorește o viață bogată și strălucitoare și se comportă egoist.
 Hilal (Miray Daner), moștenește temperamentul tatălui ei și luptă împotriva ocupanților Izmirului,  organizând în secret împreună cu prietenii ei tipărirea de ziare pentru a provoca poporul împotriva ocupației străine.
 Ali Kemal (Kubilay Aka) devine un tânăr libertin care se îndrăgostește de Yildiz și încearcă să facă față iubirii sale secrete.
Azize este o mamă responsabilă care își împarte timpul zilnic intre familia sa și spital, salvând viețile soldaților răniții. Anii au trecut, copiii ei au devenit adolescenți și ea încearcă să facă tot posibilul pentru a avea control asupra lor și să depășească toate problemele.

Odată cu sosirea armatei militare grecești la Izmir, în anul 1919, se schimbă drastic nu numai viitorul Imperiului Otoman, ci și viața Azizei și a familiei sale. Cevdet vrea sa ducă pana la capăt misiunea dificilă și trece de partea grecilor, sprijinind Grecia împotriva Imperiului Otoman. Maiorul Cevdet apare în fata poporului turc purtând uniformă militară greacă și este considerat ca un trădător și este părăsit de familia lui datorită secretului pe care el nu îl poate dezvălui nimănui.

  1. Oare va îi divulga Cevdet soției sale Azize adevăratul motiv pentru care se află pe partea Greciei?
  2. Oare Azize va continua să-și iubească soțul chiar dacă toți îl consideră un trădător?
  3. Oare va afla Cevdet că prietenul său, Tevfik, l-a trădat în țara sa? 
  4. Credeți că Ali Kemal și Yildiz își vor putea trai povestea de dragoste fără să fie judecați ca au crescut ca frate și soră?

 Disponibil și pe Canalul YouTube Flory4all!

Distribuția serialului Patria mea ești tu:


Halit Ergenç ~ Cevdet, un soldat viteaz dedicat patriei sale, un tată plin de compasiune pentru copiii săi, un soț care își iubește soția și un băiat bun pentru mama sa. În același timp, cea mai mare virtute a lui Cevdet este slăbiciunea lui pentru îndatoririle sale, tenacitatea lui neîntemeiată și virtuțile sale ...

Bergüzar Korel ~ Azize, soţia lui Cevdet, asistenta medicală, o femeie frumoasă cu un caracter puternic, altruistă și responsabilă.

Onur Saylak ~ Tevfik, un maior ambițios și viclean, care nu are nimic de pierdut în viata și riscă totul din invidie pe prietenul sau, Cevdet, deoarece consideră că el i-a furat-o pe Azize, femeia pe care o iubește încă din copilărie.

Senan Kara ~ Veronika, soția comandantului grec Vasili, este o mama lui Leon, o femeie îndurerată care și-a pierdut primul copil cu ani în urmă și uneori are un comportament ciudat pentru ca nu are reușit sa treacă peste acea durere.

Baki Davrak ~ Comandantul Vasili al Greciei, care a condus ocupația Izmirului, este un comandant dur, inteligent și crud. Principiile sale sunt atât de legate încât va arunca chiar fiul său în foc dacă greșește...

Șebnem Hassanisoughi ~ Eftalya, o cântăreață greacă într-o tavernă, este o fire veselă, atractivă și sufletistă. Ea are o relație cu Tevfik și dorește să se căsătorească cu el, în ciuda faptului ca știe ca bărbatului iubit are ochi doar pentru Azize. Deși știe că este folosita, nu renunță la dragostea sa obsesivă pentru Tevfik.

Galileea Toyon ~ Hasibe, mama lui Cevdet, este o femeie otomană adevărată, nobilă, morală, de modă veche, cinstită, stâlpul casei și îngerul păzitor a lui Azize care o ajuta și susține necondiționat.

Boran Kuzum ~ Leon este fiul marelui comandant grec Vasili. Un tânăr strălucitor, educat, care face tot ce poate pentru a fi apreciat de tatăl său, căruia nimic din ceea ce face nu-i este pe plac.


Pınar Deniz ~ Yıldız, fata cea mare a lui Azize și Cedvet, frumoasă și răsfățată. Vrea să aibă o viată luxoasă și ușoară

Miray Daner ~ Hilal, fata mai mică a lui Azize şi Cedvet, curioasă, isteață, o tânără iubitoare de poezie.. Seamănă leit cu tatăl ei și ajunge să devină o luptătoare pentru locurile unde trăiește. 


Kubilay Aka ~ Ali Kemal, este cel mai mare dintre cei trei copii ai lui Cevdet și Azize. El este băiatul găsit de Cedvet într-un sat grecesc abandonat. Ali Kemal este crescut de Cedvet, pe care îl admiră.

Mert Denizmen ~ Yinon 
Aslı Omâğ ~ Marika 
Hakan Şalınmıs ~  Esref 
Yasemin Szawlowski ~ Eleni 
Emre Sen ~ Hacimihalis 
Ahmet Tansu Tasanlar ~ Hasan 
Can Kolukısă ~ Hristo 
Turgut Tunçalp ~ Hasan 
Genco Özak ~ Mehmet 
Fatih Artman ~  Yakup 
Ahmet Uğur Say ~ Lütfü 
Selma Ergeç ~ Halide Edip

  Dacă ți-a plăcut acest articol, dă-i un like și distribuie-l și prietenilor!

Sursa foto/info: 
http://www.lebanondvd.com, http://www.internethaber.com, https://tr.wikipedia.org

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

BIOGRAFIE: İrem Helvacıoğlu | Pelinsu, actrița din Camera 309

BIOGRAFIE: Furkan Palali | Onur, actorul din Camera 309

Cei mai frumosi actori turci ~ Top 10