Cum să eliminați scripturile malware din șablonul Blogger

Cum să eliminați scripturile malware din șablonul Blogger
În acest articol vom discuta despre câteva modalități rapide despre cum să scanați site-ul Blogger pentru a detecta un malware, cum sa eliminați un malware și cum sa va protejați de scripturi malware.

Malware-ul este software-ul rău intenționat, care are o gamă largă de programe malițioase. Un script malware include troiani, viermi, rootkits, ransomware și aceste scripturi sunt amenințări cibernetice și fiind executabile pot instala programe nedorite in calculatorul dvs. Malware-ul, de obicei, este instalat în sistem fără știrea sau aprobarea utilizatorului, exploatând vulnerabilităţile din securitate.

Software-urile malițioase sunt utilizate în general pentru a iniția activități neautorizate în calculator și ajută hackerul să genereze venituri. Un astfel de script poate fi instalat pentru a fura informații personale și date bancare și în cel mai rău caz pot încerca să cripteze fișierele importante din calculator și hackerul ii cere proprietarului să plătească o recompensă în schimbul decriptări. Indiferent de malware, unele versiuni (adware, browser hijackeri și altele similare) sunt utilizate doar pentru a afișa conținut promoțional în calculatoarele oamenilor și să genereze venituri pay-per-click și astfel de scripturi de malware pot bloca un software de securitate legitim.

Despre scripturile malițioase de pe site-urile compromise și cum vă puteți proteja de ele

Potrivit unui articol de pe site-ul Wpsolution-hq, scripturile de Malware și efectele acestora asupra site-ului dvs. un script malware este instalat în secret în codul sursă al blogului dvs.

Efectele Malware pe bloguri

Google, Bing și crawlerele web de supraveghere malware, detectează acest script malware și vor elimina imediat pagina web care conține scriptul din rezultatele căutării și o vor adăuga în lista neagră, ceea ce va afecta negativ rata de trafic a site-ului.

Uneori, Google împiedica vizitatorul să viziteze blogul dvs., afișând o fereastră pop-up spunându-i că site-ul dvs. a fost raportat și a fost blocat. Scripturi malware sunt cele mai frecvente în șabloanele premium gratuite, așa că ori de câte ori instalați un nou șablon gratuit pe blogul dvs., asigurați-vă că rulați o scanare malware pe acesta.
Cel mai sigur site pe care îl puteți folosi sa detectați dacă exista malware în șablonul pe care doriți sa-l instalați pe blogu: https://sitecheck.sucuri.net

Pași pentru eliminarea programelor malware de la un șablon infectat

Creați un nou blog pe Blogspot și încărcați șablonul gratuit pe noul blog - nu utilizați blogul existent deoarece il puteti infecta cu malware.
Accesați: https://sitecheck.sucuri.net și introduceți în interiorul câmpului adresa blogului pe care tocmai l-ați creat, apoi faceți clic pe butonul "Scan website".

Dacă nu apare nici un avertisment despre malware puteți sa încărcați șablonul pe blogul dvs. real. Iar dacă site-ul este infectat cu malware veți vedea un avertisment cu rosu și cum se numește scriptul malware,

Cum să scanați site-ul Blogger pentru Script malware:


Cum sa șterg un malware din blog?

Pentru a șterge scripturile de malware din blogul dvs. trebuie sa copiați prima valoare care arată ca "var _0x4325 = sau var _0x4e15 =" și lipiți-o în Notepad. Reveniți la blogul dvs. Blogger și dați clic pe "Șablon" ===> Șablon de editare ===> apăsați CTRL + F și inserați în caseta de căutare din marginea de sus a câmpului codului sursă ceea ce ați reținut în notepad și apăsați tasta "Enter".
Ștergeți scriptul pornind de la valoarea pe care ați copiat-o până la sfârșitul acestuia. De exemplu: eliminați de unde începe var _0x4e15 = to;}); ===> Salvați șablonul.
De obicei, exista mai multe scripturi de malware într-un șablon si trebuie eliminate toate, asa ca continuați ca in exemplul de mai sus pentru a elimina scripturile rămase și reveniți la scaner, dar de data asta faceți clic pe "Force A Re-Scan" pentru a scana din nou blogul, altfel in urma unei noi scanări va fi afișat rezultatul din urma. Dacă ați dat clic pe "Force A Re-Scan"și vedeți în continuare o avertizare a malware-ului, nu vă faceți griji și repetați procesul menționat mai sus până când scanerul vă va oferi un rezultat pozitiv.

Actualizați șablonul blogului pe care tocmai l-ați modificat:
Faceți clic pe butonul numit "Backup / Restore" ===> Descărcare completă șablon din fereastra pop-up și salvați-l într-un folder de pe computerul dvs. Acum se poate încărca pe blogul pe care doriți să îl utilizați și încărcați-l pe pagina web.

IMPORTANT: unele caracteristici ale șablonului nu funcționează corect, motivul fiind că scriptul malware este codificat și include unele widgeturi și caracteristici care au fost șterse. Dar nu la toate șabloanele se întâmpla asta sau uneori se poate remedia problema dacă va pricepeți.

PS: Dacă aveți probleme legate de acest subiect, nu ezitați să postați întrebarea dvs. prin secțiunea de comentarii și voi răspunde cât mai curând posibil.

Moduri prin care programele malițioase se infiltrează în calculatoare:

  1. Malware-ul se poate răspândi utilizând diverse tehnici și de obicei prin accesarea de website-uri ilegale și infectate. Majoritatea acestor site-uri prezintă conținut pornografic, însă puteți fi infectat și după vizitarea unui website de jocuri, torrent sau chiar unul legitim de știri sau rețete, care a fost compromis de către hackeri.
  2. Atașamente de email infectate. 
  3. Promovare malițioasă prin intermediul reclamelor și link-urilor malițioase, precum reduceri online, chestionare, câștiguri etc.

Opțiuni de eliminare malware de pe blogul dvs.

Cel mai bun mod de a elimina scripturile de malware este prin utilizarea unei unelte anti-malware de încredere, precum:

  • https://sitecheck.sucuri.net/
  • https://quttera.com
  • https://www.virustotal.com
  • http://app.webinspector.com/

Modalitatea ideală de a aborda astfel de șabloane periculoase este să le scanați prin diferite instrumente disponibile pe internet. Este întotdeauna un lucru bun să inspectați site-ul dvs. zilnic, scanându-l pentru potențiale programe malware etc.

Sucuri este un site recunoscut la nivel global ca fiind cel mai bun scaner de securitate Blogger. Acestea oferă un instrument gratuit care vă scanează site-ul și oferă informații de bază cu privire la existența oricărui risc potențial sau . Cu toate acestea, dacă sunteți prea îngrijorat de securitatea site-ului dvs., atunci trebuie să încercați versiunea plătită pentru că oferă o mulțime de detalii despre malware și va curata blogul..

VirusTotal este o filială a Google, un serviciu gratuit care vă ajută să analizați fișierele și adresele URL suspecte, permițându-vă să identificați viermi, troieni, malware și alte fișiere suspecte încorporate pe site-ul dvs. Acesta vă permite să scanați site-ul dvs. pe diferite motoare antivirus de conducere și scanere de site web.
 În articolul următor vom discuta despre cum sa eliminați din blog "MW:BLK:2".
Sper ca acest articol vă va ajuta să vă protejați site-ul de orice tip de malware.

Cum să adaug postări în pagini?
Instrumente online gratuite pentru verificarea erorilor la site

Sursa foto/info: www.blogger.com, http://wpsolutions-hq.com, https://en.wikipedia.org/wiki/Malware, https://sitecheck.sucuri.net/

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

BIOGRAFIE: İrem Helvacıoğlu | Pelinsu, actrița din Camera 309

BIOGRAFIE: Furkan Palali | Onur, actorul din Camera 309

Cei mai frumosi actori turci ~ Top 10