marți, 14 aprilie 2015

Öyle Bir Geçer Zaman Ki ~ Tradarea ~ Prezentarea serialului


Öyle Bir Geçer Zaman Ki ~ Tradarea ~ Prezentarea serialului
Sursa foto: sinemaloji.com
Director: Zeynep Günay Tan
Scenarist: Coşkun Irmak
Actorii familiei AKARSU: Ercan Petekagia, Ayça Bingöl, Wilma Elles, Yıldız Çağrı Atiksoi, Farah Zeynep Abdullah, Aras Bouloutas Inemli, Meral Çetinkaya, Emir Berquet Zintsint 
Serial de producție turcească: 2010 - 2013
Numele original: Öyle Bir Geçer Zaman Ki ~ Tradarea
Gen film: Dramă 
Sursa foto: newdownload.biz
Tara de origine: Turcia
Nr. de episoade: 120
Sezon: 3
Difuzare: Kanal D
Timp episod: 2:00 (aprox. 120 min)
Difuzat prima data la: 14 septembrie 2010 - 18 iunie 2013
Difuzat în România de Kanal D,  la data de  4 august 2014


În serialul Trădarea toată acţiunea se roteşte în jurul familiei AKARSU, membrii familiei locuiesc într-un cartier vechi din Istanbul şi povestea începe în anul 1967.
Familia AKARSU este o familie tipic patriarhală, care dă o mare importanță manierele, obiceiurilor și imaginii sociale.
Ali AKARSU, tată a patru copii, acesta îşi petrece o mare parte din timp departe de familie deoarece lucrează ca şi căpitan pe un vapor şi marea este a doua lui casă. 
Ali s-a căsătorit cu Cemile şi au patru copii, Berrin, o tânără frumoasă, studentă la drept, Aylin și Mete, care sunt încă la liceu și Osman, un copil de 6 ani, plin de viață. Osman fiind zâmbetul familiei Akarsu deoarece atunci când viaţa îi trece prin greutăţi, acesta reuşeşte să le aducă zâmbetul pe buze.
Cemile este o femeie cu un caracter puternic, o mamă care luptă pentru fericirea copiilor ei. Ea îşi îngrijeşte copii fără să se plângă de absența soţului și încearcă să mențină echilibrul familiei în orice situaţie. Cemile, deşi îi duce dorul soţului, rezistă şi îşi pune pe primul loc copiii, ştiind că au nevoie de bani pentru a asigura un viitor mai bun copiilor. Unei femei nu-i este uşor să fie mamă şi tată pentru patru copii în acelaşi timp, dar Cemile nu se plânge şi face faţă situaţiei care putea fi grea chiar şi pentru un bărbat în acele vremuri.
În timp ce Cemile era la Istanbul şi respecta cu stricteţe tradiţiile, având grijă ca nu cumva onoarea ei de femeie căsătorită să fie pătată prin bârfe, Ali la una din călătoriile sale se lasă cucerit de Carolin.
Carolin era o femeie de origine olandeză fermecătoare, blondă, stilată, exact opusa lui Cemile ca şi femeie. Şi de când Ali a cunoscut-o pe Carolin nu a putut să-i reziste, de altfel şi alţi bărbati nu au putut să reziste farmecelor ei. Pentru prima dată în viața, Ali a trăit o poveste de dragoste plină de pasiune, uitând totul, neştiind că prețul pe care îl va plătii va fi mare.
Öyle Bir Geçer Zaman Ki ~ Tradarea ~ Prezentarea serialului
Sursa foto: sinematurk.com
Cemile aştepta de fiecare dată cu nerăbdare ziua în care soţul ei va ajunge acasă, la fel şi Osman cu Aylin, dar mai puţin Mete cu Berrin. Ziua mult aşteptată a sosit, căpitanul Ali s-a întors acasă pentru câteva zile şi Cemile gătită şi cu masă plină de bunătăţi îl aşteptă nerăbdătoare. Ziua aceea era una specială pentru Cemile deoarece ea o aştepta de mult timp, dar pentru Ali nu era aşa importantă şi seara în pat el nu se refugiază în braţele soţiei ca de alte dăţi. Cemile supărată nu înţelege ce se întâmplă, dar tace şi dimineaţa când el pleaca de acasă, ea găseşte în haina lui o scrisoare de dragoste şi merge la o prietenă ca să-i traducă ce era scris. De atunci liniștea familiei AKARSU s-a transformat irevocabil provocând consecinţe dureroase familiei.
Carolin îi simte lipsa lui Ali şi vine la Istanbul, soarta face ca Cemile să meargă unde lucrează Ali şi acolo îi vede pe cei doi împreună. Şocul pe care ea îl suferă o face ca într-un moment de supărare să o înjunghie pe Carolin de faţă cu ei fiind şi un pescar pe nume Hikmet Karcı, care va deveni soţul lui Cemile în sezonul 1.
Pescarul înţelege prin ce trece Cemile şi ascunde cuţitul înainte ca poliţia să-l găsească, dar Carolin o acuză din dorinţa de a o îndepărta de Ali. Copiii lor şi Hasefe bunica acestora îl învinovăţesc pe Ali şi acesta o roagă pe Carolin să-și retragă plângerea împotriva lui Cemile, dar ea profită de situaţie şi vrea în schimbul eliberării lui Cemile din închisoare, ca Ali să divorţeze de Cemile. 
Evenimentele care urmează vor marca profund pe membrii familiei. Greșelile din trecut va determina viitorul familiei AKARSU și rămâne ca timpul să închidă rănile deschise în inimile acestora.
Povestea serialului este povestea lui Osman, în care povesteşte despre familia lui şi a celor care au făcut parte din viaţa lui. Evenimentele se desfăşoară la începutul anilor 60 şi povestea include şi problemele sociol-politice ale anilor șaizeci, continuând până în anii optzeci, cu conflicte generale și personale, completate de o copilărie marcată cu evenimente care l-au maturizat de la o vârstă fragedă.
Povestea lui Osman nu este în totalitate adevărată, dar a fost inspirată din fapte reale.
Serialul descrie parțial povestea lui și personajele povestii sunt oamenii pe care el ii cunoaste. Tatăl lui a fost un marinar, ca și căpitanul Ali, dar există, de asemenea, aspecte care seamănă cu povestea vietii lui. Scenaristul, este de fapt Osman şi este povestea acestuia. Actriţa care o interpretează pe Selma se pare că ar fi soţia acestuia, aşa ar fi declarat el la un interviu în Turcia.
Serialul s-a difuzat si încă se difuzează în unele din cele peste 22 de țări: România, Bosnia și Herțegovina, Macedonia, Albania, Bulgaria, Egipt, Kuweit, Arabia Saudită, Afganistan, Croația, Serbia, Muntenegru, Pakistan, Algeria, Azerbaidjan, Cipru, Iran, Israel, Kazahstan, Liban, Mâli, Emiratele Arabe Unite.  Serialul a primit numeroase premii și audiența a depăşit cu mult mai mult aşteptările producătorilor


Lista episoadelor din sezonul 3


Distribuția:
Erkan Petekkaya  ~ Ali Akarsu
Ayça Bingöl  ~ Cemile, prima soţie a lui Ali
Meral Çetinkaya Bunica Hasefe
Yıldız Çağrı Atiksoy  Berrin Akarsu
Emir Berke Zincidi Osman Akarsu (copil)
Taner Birsel  Osman Akarsu, adolescent 
Farah Zeynep Abdullah Aylin Akarsu
Orhan Alkaya Hikmet Karcı/Balıkçı
Gülizar Irmak Selma, prima sotie a lui Hikmet Karcı
Mehmet Gürhan Kemal
Wilma Elles Carolin, a doua soţie a lui Ali
Recep Renan Bilek Süleyman
Mete Horozoğlu Soner
Mine Tugay Bahar
Salih Bademci  Hakan
Aras Bulut İynemli Mete Akarsu
Dila Akbaş Ayten, prietena lui Berrin din liceu
Nilperi Şahinkaya Mesude, verisoara copiilor familiei AKARSU
Ferit Kaya Resul, prietenul lui Ahmet
Zeyno Eracar Neriman, soţia lui Kemal
Şenay Aydın Amina, prima soţie a lui Ahmet (căsătorie falsă)
Tolga Güleç Ahmet, iubitul lui Berrin, al doileai ei soţ
Yağız Can Konyalı Aydin Uluç
Arif Pişkin Halit Uluç
Yeliz Kuvancı İnci
Ebru Helvacıoğlu Betül
Tuba Unsal
Enes Atış Mitat
Tugrul: Directorul închisorii după lovitura de stat militară din 12 septembrie 1980. Verisorul lui Arif si dusmanul acestuia, deoarece fratele său a fost ucis în trecut de catre Arif. El l-a ucis pe fratele lui Tugrul din cauza ca acesta i-a ucis cel mai bun prieten. Tugrul provine dintr-o familie foarte bogata cu influenta mare.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesaje

PA