vineri, 10 aprilie 2015

Dila ~ Dila Hanım, episodul 2, rezumat

Dila ~ Dila Hanım, episodul 2, rezumat
Dila vrea să plece de la cabana lui Riza, dar din cauza loviturii la cap ameţeşte când se ridică şi el o ajută să stea jos. Riza îi spune condoleanţe şi că a fost foarte supărat când a auzit tragica veste. Dila auzind aceste cuvinte sincere îl întreabă dacă l-a cunoscut pe soţul ei, dar Riza îi ascunde adevărul spunându-i că doar după nume şi-l aminteşte. Ea îi mulţumeşte pentru ajutor şi după ce pleacă Dila, Riza se simte şi mai vinovat pentru moartea lui Ihsan şi gândul că i-a ascuns adevărul Dilei despre faptul că el i-a ucis soţul îl face să simta că rămâne fără aer.

La conacul Barazoğlu, Eren, mama Dilei, este îngrijorată că fiica ei nu s-a întors, dar Seyit Bey îi spune să nu-şi facă griji. Dila ajunge la conac şi mama ei vrea să ştie unde a fost şi îi aduce la cunoştinţă faptul că şi-a făcut griji pentru ea. Dila îi spune că a călărit pe pământul care Ihsan a fost ucis şi că a decis să nu se întoarcă la İstanbul până nu va face dreptate pentru moartea soţului ei. Deşi mama ei nu este de acord ca Dila să rămână la conac, fiica ei le spune că ucigaşul soţului ei trebui adus în faţa justiţiei şi nu va lăsa ca tânărul Mehmet să facă închisoare nevinovat. Seyit îi explică că nu va reuşi să-l convingă pe Azer şi nici pe Mehmet să recunoască adevărul. Şi dacă va reuşi să facă asta, familia Selamoğlu va găsi pe altcineva să spună că a comis acea crimă.
Între Dila şi socrul ei începe să fie o conversaţie cu reproşuri, ea spunându-i despre nemulţumirile ei fată de modul în care ei îşi fac dreptate şi Seyit nervos îi spune că este deajuns, s-a săturat ca ea să pună la îndoială modul lor de viaţă şi de justiţie şi o lăsă în pace fără să-I mai spună nimic, deoarece cu timpul o să vadă cum este viaţa în Sarıgöl.

Azer şi Canip stau la poveşti şi lui Azer nu-I convine faptul că nu se poate atinge de Riza şi că până nu-l va ucide pe Rıza, nu va avea linişte.

La conacul Selamoğlu, Metin, fratele vitreg a lui Riza îl întâmpină pe acesta în curte şi cei doi se îmbrăţişează. Rıza îi povesteşte că İhsan este mort şi el l-a împuşcat accidental. Metin îl consolează şi îi spune să nu se mai învinovăţească, pentru că doar s-a apărat. Rıza vrea să fie singur pentru a se linişti, dar în mintea lui se derulează momentele în care el l-a împuşcat pe Ihsan şi gândul că a minţit-o pe Dila îl macină şi mai mult.

Pe de altă parte, la conacul BarazoğluDila plângând deschide un cufăr cu lucrurile soţului ei şi se uită la cămaşa lui İhsan plină cu sânge şi îi promite că criminalul nu va rămâne nepedepsit. Dila vrea să vorbească cu Azer, dar soţia acestuia, Sultan, îi spune că acesta doarme. Dila intră în dormitor şi îi cere să meargă cu ea la procuror pentru că vrea să facă dreptate şi criminalul de Rıza să fie închis şi tânărul nevinovat să fie eliberat. Azer îi explică cum se face dreptate la ei şi refuză să meargă cu ea la procuror.
Dila îi explică totul mamei ei şi Eren îi spune să se oprească în a le ordona celor din familia lui Ihsan ce să facă spunându-i că nu va putea schimba mentalitatea acelor oameni.
Dila se gândeşte la vorbele mamei şi în sinea ei se gândeşte să devină şi ea Bey, pentru a schimba mentalitatea sătenilor ştiind că cei din clan se supun persoanelor care devin Bey (bey înseamnă conducător al satului sau clanului).
Dila ~ Dila Hanım, episodul 2
La conacul Selamoğlu, familia este la masă, Melike vorbeşte cu Rıza despre fabrică, numai că el îi spune că au angajaţi să se mai ocupe aceştia, apoi el se gândeşte că poate ar trebui ca Metin să preia o parte a responsabilităţi. Metin se bucură să audă asta şi Riza pleacă la cabană, deoarece simte nevoia să fie singur.

Rıza merge la grajd să ia calul şi acolo este omul lui de încredere care a asistat şi el la nenorocirea de la moara de vânt şi îi spune acestuia că nu poate uita ce i-a făcut lui İhsan. Apoi îi povesteşte că s-a întâlnit la cabană cu soţia lui Ihsan şi i-a simţit durerea tinerei femei. Oricât încearcă bărbatul să-l consoleze pe Riza, nu reuşeşte, apoi îi reaminteste că din cauza lui Azer s-a întâmplat nenorocirea.

 Rıza în timp ce călărea prin pădure o zăreşte pe Dila stând pe un lemn căzut pe pământ şi schimbă câteva vorbe, dar aceasta îi spune că vrea să fie singură.

Metin pleacă la fabrică si Hülya şi Fatma merg împreună la piscina şi acolo era şi Azer, stătea la bar. El o vede şi îşi aminteşte cum a cunoscut-o pe Fatma, apoi merge la ea. Fatma nu se bucură să-l vadă şi îi aminteşte ce i-a făcut când a răpit-o, apoi îi spune că din cauza lui a murit Ihsan, dar el nu se lăsa şi îi reaminteşte că încă o mai iubeşte.

Dila merge la cabana lui Rıza pentru ai cere scuze pentru modul în care i-a vorbit aşa în pădure şi când ea îl întreabă cum îl chemă, el zice că numele lui este Yavuz.
Dila este surprinsă de nume şi îi povesteşte că dacă ar fi avut un fiu cu Ihsan îşi doreau să aibă numele Yavuz, deoarece ar fi fost un nume potrivit pentru un Bey, Yavuz Barazoğlu. La un moment dat ea îl întreabă dacă îl cunoaşte pe Riza şi plângând îi spune tot ce are pe suflet şi ce crede despre criminalul soţului ei.
Riza şi Dila se întorc fiecare la conacul lor şi ea îl vede pe Seyit Bey la cimitir cum îşi plânge fiul.

Pe de altă parte, Rıza îşi îmbrăţişează mama şi deoarece vorbele Dilei i-au făcut conştiinţa lui să-l macine şi mai rău, îi spune mamei lui că el nu poate accepta ca un tânăr nevinovat să facă închisoare în locul lui. Melike nici nu vrea să audă ce spune fiul ei şi îi aminteşte că el are responsabilităţi faţă de săteni şi din acest motiv el nu poate să facă închisoare.

Seara la culcare, Azer îi întoarce spatele soţiei lui şi ea crede că este supărat din cauza tatălui său. Dar în mintea lui Azer era Fatma şi îşi aminteşte cum a răpit-o, iar Rıza a mers să îşi ia sora şi l-a pălmuit pe Azer.

Rıza şi Haydar pleacă cu maşina şi opresc la sediului poliţiei, acesta vrând să se predea cu speranţa că judecătorul o să înţeleagă că a fost un accident. În timp ce ei vorbeau, Riza o zăreşte pe Dila intrând la poliţiei şi el pleacă gândindu-se că are responsabilităţi faţă de săteni.

Dila îl vizitează pe tânărul Mehmet cu speranţa că acesta va spune adevărul, dar el susţine sus şi tare că el i-a ucis soţul. Dar când să plece Dila, acesta îi spune că dacă nu lua vina asupra lui, familia Selamoğlu îi omora mama. Ea când aude îi întreabă unde locuieşte mama lui şi merge să vorbească cu aceasta, dar nu o găseşte. În timp ce ea o aştepta pe femeie, Hacer, mama lui Mehmet era la Melike să-i explice că o să spună adevărul chiar şi cu preţul vieţii ei, pentru că nu poate să-i distrugă viaţa fiului ei. Melike o ameninţă cu moartea dacă va îndrăzni să spună adevărul cuiva şi îi reproşează că nu i-a fost de ajuns terenul ce i l-a dat.
În drum spre conac, Rıza se opreşte la cimitir şi merge la mormântul lui Ihsan să spună o rugăciune.
Melike dă ordine stricte unui lunetist să o urmărească pe Hacer şi dacă femeia vorbeşte cu cineva să o informeze imediat.
Hacer ajunge acasă şi o găseşte acolo pe Dila, dar nu vrea să-i vorbească, numai că aceasta insistă şi îi spune că ştie tot şi într-un final, Hacer acceptă.
Omul trimis de Melike pe urmele lui Hacer le vede pe cele două femei stând de vorbă.

La conacul Barazoğlu, mama Dilei este îngrijorată pentru ea. Seyit Bey o linişteşte şi apoi o întreabă de cât timp a murit tatăl Dilei. Ea îi spune că Dila avea 12 ani.

Lunetistul trimis de Melike să o urmărească pe Hacer o informează despre ceea ce a văzut.
În mod neaşteptat, apare Rıza şi o aude pe mama lui că dă ordine să-i facă rău unei femei şi acesta vrea să ştie cine nu se va întoarce acasă în viaţă. Rıza îl prinde de gât şi Serhat spune adevărul în legătură cu Hacer. Apoi Rıza îşi întreabă mama că pe cine va ucide, pe Hacer sau pe Dila Barazoğlu. Dar Melike îi spune că indiferent ce ea va face, o face, pentru binele familiei Selamoğlu.

Dila îi povesteşte mamei sale despre Hacer, că trebuie să vorbească mâine cu procurorul.

Rıza îngrijorat despre ceea ce a spus mama lui, pleacă la conacul Barazoğlu şi îi spune Dilei că are ceva foarte important de discutat cu ea. El o atenţionează că familia Selamoğlu ştie că ea s-a întâlnit cu mama lui Mehmet şi o roagă să aibă puţină răbdare, să nu îşi pună viaţa ei şi a lui Hacer în pericol. El îi da arma lui, dar Dila nu o vrea şi îi spune că oricum nu ştie cum să folosesca o armă.
Azer aude gălăgie afară şi o îi pune întrebări Dilei ca ce cauta afară la acea oră.
Dimineaţa devreme, Dila o ia ea pe Hacer de acasă şi se pleacă cu maşina, dar drumul a fost blocat. Lunetistul se pregăteşte să tragă, dar Rıza trage în el. Dila şi Hacer ajung la secţia de poliţie și când coboară din maşină cineva o ucide pe Hacer.Sursa info: https://vimeo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesaje

PA