marți, 17 martie 2015

Lisabona, capitala Portugaliei si obiectivele ei turistice

Lisabona, capitala Portugaliei si obiectivele ei turistice
Lisabona e un oraş cosmopolit cu foarte multe locuri de vizitat fiind dificil ca în câteva zile să avem timp suficient să vedem toate minunăţiile capitalei. În acest articol vreau să vă prezint doar câteva dintre cele mai vizitate locuri turistice din capitala Portugheză. 
Portugalia ca şi alte ţării de altfel, are obiectivele şi atractiile ei turistice, localnicii minunatei zone au cu ce se mândri. În Lisabona există importante obiective turistice şi muzee interesante ce vă pot face şederea plăcută prin răsfăţul unei vacanţe de vis, într-un oraş cu o istorie deosebită.

1. Urcăm la Castelul de São Jorge trecând prin Alfama

Râul Tejo
Râul Tejo

Traversăm cartierul Alfama, aşezat de-a lungul răului Tejo, unde o să vedem un cartier vechi şi carismatic, iar apoi urcăm la Castelul Sao Jorge, construit în sec. XII, trecând prin Alfama, unde vom avea o frumoasă panoramă asupra Lisabonei.
Cine vizitează Lisabona şi nu vizitează castelul São Jorge pierde un moment de neuitat. Fiind cel mai înalt punct al oraşului în mijlocul cartierelor tipice portugheze.

2. Seara ne vom putea bucura inimioarele ascultând muzica Fado

Indiferent dacă ne place sau nu stilul acesta de muzică, nu vom putea să trecem cu vederea şi să ne privăm urechiuşele de auzul muzicii fado în timp ce luăm cina la lumina lumânărilor . Ascultând muzica pe ritmuri Fado, auzind sunetul voci soliştilor şi a chitarei, răsunându-se în depărtare care ne face pur şi simplu să rămânem fascinaţi de splendoarea unui decor de vis.
"Muzica Fado este caracterizată prin melodii melancolice, triste și versuri tânguitoare, iar cuvântul Fado ~ Destin, aşa se traduce, referindu-se la soartă şi melodiile cântate pe ritmuri fado se referă foarte frecvent la mare".

3. Terreiro do Paço ~ Piaţa LisaboneiTerreiro do Paço este cea mai mare piaţă din Lisabona, dar şi una dintre cele mai emblematice fiind simbolul oraşului şi a fost reconstruită după cutremurul din 1755. Acuma este un spaţiu frumos unde putem să ne plimbăm până la marginea râului Tejo şi ajunşi acolo putem să facem o plimbare cu barca.


4. Liftul Santa Justa ~ a fost construit la începutul secolului XX şi proiectat de Raul Mesnier de Ponsard

Plimbându-ne prin Baixa (cartierul de jos) găsim liftul, care face legătura între zona joasă a Lisabonei și zona sa înaltă. Este un peisaj de invidiat din partea antică a Lisabonei. Este un privilegiu să ne plimbăm cu acest lift ce are peste 100 ani şi a fost pictat de Ponsard un discipol al marelui maestru în obra de fier, Gustave Eiffel.

5. Plimbare cu tramvaiul 

E un transport comun în Lisabona, dar şi una dintre cele mai bune modalitati de a vizita cartierele vechi.

6. Vizită la Mosteiro Jerónimos si Torre de Belém

Lisabona are două monumente istorice unice ce sunt Patrimoniu Mondial. Sunt două bijuterii, o adevarata capodopera a artei Gotice, Manuelină ce impresionează pe orişicine. Pe lângă bolţile lucrate in piatră este o arta de inginerie, admirata de turisti.. Elementele decorative legate de aspecte maritime şi călătoriile navigatorilor te fascinează.

 7. Gustăm un Pasteis de Belem ~ Desertul preferat al portughezilor și turiștilor 

Gastronomia portugheză are o reţetă tipică, secretă şi unică. Odată trecuţi pe acolo nu putem pierde, o prăjitură ca în Lisabona, care se obişnuieşte a fi servită cu o cafea.

8. Luăm cina în Bairro Alto

Lisabona mai este cunoscută şi după nopţile agitate şi de neuitat. După o zi petrecută la cumpărături în elegantul cartier Chiado, putem să luăm cina în Bairro Alto. Este indispensabil pentru cine vrea să se distreze pe străduţele vechi şi înguste ale cartierului.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesaje

PA