miercuri, 25 februarie 2015

Din Prea Multă Dragoste

 Prima zi de primăvară, numai este ce a fost, ne grăbim cu toții, mai ales noi bărbații, să cumpăram flori și mărțișoare, mai mult așa din obligație, sau din prea multă dragoste, pentru fiecare persoana de sex feminin din viața noastră. 

 Deși în calendar va fi 1 Martie, deci iarna a luat sfârșit, teoretic măcar, nici vremea nu mai este ce a fost odată, am ajuns să avem doar două anotimpuri într-unul, doar vară și iarnă, și ne silește să ieșim din case și să acționam ca niște roboți, pentru că asta am și ajuns, niște roboți, din ființe umane pline de sentimente așa cum suntem veniți pe acest pământ. 

Odată cu înaintarea în vârsta ne pierdem tot mai mult interesul față de viață

Dragostea nu durează la infinit, dragostea apare la început, apoi devine rutină și obișnuință, iar noi cu partenerul de viață facem un pact prin care încercam să o respectăm, pe ea, pe dragoste. 

Și ne vine să ne întrebăm, oare trăim de două ori? 

Desigur că nu, și tocmai de aceea uităm să ne oprim și să analizăm puțin clipa, să simțim momentul. Dacă am da timpul înapoi, oare am face tot la fel, să alegem și a doua oară același lucru, aceeași iubire, aceleași sentimente sau aceleași greșeli? 

Din prea multă dragoste facem totul sau din prea puțină? 

Sunt întrebări la care putem să facem presupuneri, sau putem să răspundem dacă avem și argumente. 
Eu personal cred că, totul în viață pleacă de la dragoste, dragostea de mamă până ajungem adolescenți, până devenim independenți și apoi apare dragostea de cei apropiați, de prieteni, de o persoană de sex opus, atunci chiar e dragoste, chiar dacă durează câteva zile sau toată viața. 

Dacă ne îndrăgostim ne implicăm total și ajungem să și suferim. 

Sentimentele fac din noi ce vor ele, ne modelează sufletul și mintea, ne influențează logica și rațiunea, ajungem să nu mai fim stăpâni pe situație și lăsam soarta să-și facă de cap. Asta se întâmplă, din prea multă dragoste, iar dragostea are și efecte negative, atunci când iubim prea tare, apare și gelozia, gelozia poate fi de mai multe feluri și cea mai gravă este cea distructivă, atunci când dispare încrederea în persoana iubită, neîncrederea îți poate întuneca mintea și judecata, ajungi să faci fapte pe care apoi le regreți, din prea multă dragoste ajungi la violență. Apoi stai și te gândești, care mai este logica vieții, ajungi să suferi din cauza dragostei și începi să construiești un zid de piatră în jurul inimii, crezi că acest scut te va proteja pe viitor, faci un jurământ cu mintea și blochezi accesul dragostei în interior, crezi că durează sau crezi că va avea efect, dar nu va fi așa, inevitabilul se întâmplă, fiindcă omul e făcut să iubească. 

Și uite așa faci loc iar sentimentelor, te lași dus de frumusețea lor, îți place să le simți și să le trăiești, inimii tale îi place ceea ce simte, se hrănește cu iubire și dacă ai noroc va dura toată viața sau măcar până unul dintre noi va trece în lumea celor drepți. 

Da, poți iubi și după moarte, de aceea sunt visele și vor fi mereu. 
Din prea multă dragoste inima va avea mereu un loc rezervat doar pentru ea, nu doar să pompeze sânge în trupurile noastre, iar mintea va fi mereu în război cu inima, deși eu cred că au făcut un pact să câștige ambele, dar nu în același timp.

 Indiferent de cum este viața, merită trăită, iar atunci când nu găsești răspuns la o întrebare, gândește-te că poate fi, DIN PREA MULTĂ DRAGOSTE!!!!


Sursa: Articol trimis de un cititor al blogului. 

PS: Mulțumim pentru acest articol deosebit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesaje

PA