duminică, 7 aprilie 2013

Suleyman Magnificul, secvente si descrierea episodul 94

Sultana Sah spune: Tu esti sotia sultanului intregii lumi!!!

Ai imprumutat de la "un pui" venetian(a facut-o pui pe femeia venetiana).

HURREM spune in gandul ei: Da-mi hartia aia...


Fahriye Kalfa spune: Ea va da hartia sau viata ei!!! (Fahriye Kalfa este ucenica loiala a sultanei Hurrem).

SAH ii spune lui Gulfem:Eu nu las nimic la voia intamplarii.

 Ma duc sa-i dau hartia sultanului din mana mea!


Barbatul care ataca trasura in care este sultana Sah o intreaba: Unde este hartia?


Sursa video: www.youtube.com
www.turkweb.tvHurrem o intreaba pe sultana Sah: Ce se întâmplă aici? Ce faci?


Suleyman Magnificul episodul 94 online

Bonprix
Mihrimah si Esmahan iarasi continua sa-si testeze puterea, care dintre ele va reusii sa treaca acea granita care le desparte de Bali Bey. :) 
Mihrimah ii face o vizita lui Esmahan, ea intra in camera foarte sigura ca o va infuria pe Esmahan si ii spune ca ceea ce a incercat sa faca impotriva ei, oferind scrisoarea ei la fetele din harem, acum totul s-a intors impotriva ei.
 Mihrimah le-a mintit pe fetele din harem ca scrisoarea de respingere a lui Bali Bey ii era adresata lui Esmahan si este o rusine ca ele sa o batjocoreasca citind acea scrisoare.
Hurrem incearca sa mentina ordinea si puterea in harem si cand o vede pe sultana Sah ca plateste fetele din harem, ei nu-i convine si ii spune ca ea conduce haremul si Sah nu are nici un drept sa se amestece.
 Ea informeaza fetele ca o sa le plateasca si le da ordin sa returneze inapoi banii sultanei Sah...asta le nemultumeste pe fete.
Suleyman da ordin de executie pentru  doi soldați care au furat proprietățile oamenilor din apropiere, iar fiul lui Selim asista, desii rezista cu greu, iar Suleyman devine multumit.
Hurem i-a scris lui Suleyman o scrisoare romantica asa cum ea obisnuieste sa-i scrie, iar acesta primeste si citeste scrisoare ei in care ii sunt adresate cuvinte scrise din inima, spunandu-i cat de mult ii lipseste, ca asteapta cu nerabdare stiri de la el si ca nu mai rezista sa stea fara scrisorile lui.
Rakel o viziteaza pe Hurrem si o informeaza ca ea a aflat de la Sumbul desre furtul banilor si ca probabil cineva din palat i-a tradat. 
Hurrem ii cere alt imprumut lui Rakel, iar aceasta spune ca nu mai are multi bani si ii recomanda ca si creditor o femeie venetiana. Sumbul o sfatuieste pe Hurrem sa nu cumva sa faca acel imprumut, deoarece Suleyman va deveni furios daca afla.
Suleyman a hotarat sa loveasca Moldova, convins ca va realiza o victorie senzationala.
Sultana Sah  si Hatice tot incearca sa faca haos in harem, ca fetele sa fie impotriva lui Hurrem, iar ea sa fie nevoita sa se imprumute de bani. Hatice ii cere ajutorul lui Sahra Hatun pentru a afla unde este mormantul lui Ibrahim si Sahra Hatun ii spune ca ea va vedea în somn ... inima ei o va conduce. 
Hurrem, trece prin harem, iar niste fete se plang de salariile lor, iar Hurrem ii da ordin lui Afife sa fie pedepsite prin bataie cu biciul in talpi. 
Nigar devine multumita de ceea ce a vazut si la ordinul lui Sah ea ofera o recompensa unei fete, cerandu-i sa continue sa intoarca feteledin harem impotriva lui Hurrem. 
Printul Mustafa i-a niste decizii care ii pun in pericol viitorul.
Esmahan se plange mamei ei, ca Hurrem a impiedicat nunta ei cu Bali Bey, dar Sah ii spune ca sultanul a fost cel care a decis.
Dupa ce toata lumea din harem a adormit, fata din harem platita de Nigar, ucide pe una dintre fetele care au fost pedepsite. 
Fata care ii slujeste lui Hurrem merge si o anunta iar Hurrem devine furioasa si ii avertizeaza, ca ea va pedepsi criminalul cu mainile ei. Hatice vede in visele ei o femeie care o duce la mormantul lui Ibrahim. 
Sumbul și Afife duc in camera lui Hurrem, o fata care este considerata vinovata de crima pentru ca au gasit cuțitul ascuns in patul ei. 
Ea plange si spune cs nu este vina ei și Hurrem ii spune sa nu se teama pentru ca ea o crede. 
Hurrem da ordin ca fata sa stea ascunsa pană cand adevăratul criminal va fi gasit.In timp ce Hurrem si Mihrimah se plimba prin gradina vorbesc despre tulburarea din harem și Hurrem spune ca dusmanii lor reali, cei care doresc sa le distruga, nu si-au aratat fata lor inca...
Hurrem reuseste sa obtina un imprumut, de la Segniora Portia si plateste fetele din harem, iar Sumbul este ingrijorat deoarece Suleyman este în razboi cu tara lui Segniora Portia. 
Ea face tot posibilul sa mentina ordinea in harem, dar aceasta nu si-a dat seama ca imprumutand acei bani va intra intr-o cale fara intoarcere... 
In sfarsit Hurrem primeste o scrisoare romantica de la Suleyman, acesta ii marturiseste iubirea lui, prin niste cuvinte care pur si simplu iti transmit acea flacara a iubirii lor inflacarate si pura...
Sah, primeste vesti de la Nigar, despre imprumutul pe care Hurrem la facut de la femeia venetiana si ca garantie si-a ipotecat partea ei de proprietate...

Sultana Sah spune: Tu esti sotia sultanului intregii lumi!!!

Ai imprumutat de la "un pui" venetian(a facut-o pui pe femeia venetiana).

HURREM spune in gandul ei: Da-mi hartia aia...

Fahriye Kalfa spune: Ea va da hartia sau viata ei!!! (Fahriye Kalfa este ucenica loiala a sultanei Hurrem).

Hurrem ințelege ca sultana Sah  joaca intr-un mod murdar cu ea si decide să actioneze.  Ea consideră ca singura modalitate de a scapa de acest lucru, este de a lua titlul ipotecar din mainile lui SAH.

SAH ii spune lui Gulfem:Eu nu las nimic la voia intamplarii.

 Ma duc sa-i dau hartia sultanului din mana mea!

Barbatul care ataca trasura in care este sultana Sah o intreaba: Unde este hartia? 

Hatice o vede pe Nigar in visul ei ducand-o la mormantul lui Ibrahim si isi da seama ca Nigar cunoaste locul.  In drumul spre Adrianopol, Sah cade in ambuscada .

Barbatul care ataca trasura in care este sultana Sah o intreaba: Unde este hartia?

Amenintand ca o va ucide pe Gulfem.Hatice ii ordona lui Nigar sa o duca la mormantul lui Ibrahim.
 Hurrem primeste documentul emis de Shah si isi da seama că acel document nu este ceea ce ea a vrut.  
SAH ajunge Adrianopol si ii ofera lui Suleyman documentul semnat de Hurrem cu Segnora Portia.

Am primit ajutor pentru a traduce in detaliu fiecare episod din Suleyman Magnificul.
Sursa: Halit Ergenc fans PASSIONATED
Many thanks!

Nimeni nu are dreptul, ca fara acordul meu sa distribuie!

Daca traducerea nu este intocmai ca si traducerea oficiala a serialului, eu nu imi asum raspunderea. 
Deoarece eu am facut-o publica pe blogul meu personal si este omeneste sa mai gresim sau sa nu intelegem corect ceea ce actorii vorbesc in limba turca.

Pentru o traducere mai buna, recomand tutoror vizionarea filmului Suleyman Magnificul la postul TV de la KanalD!

4 comentarii:

Mesaje

PA