luni, 29 aprilie 2013

Suleyman Magnificul, descrierea episodului 62

Suleyman este deprimat de moartea lui Valide, merge in camera lui ingandurat si rapus de durere, apoi isi scoate bijuteriile sale si le pune pe masa impreuna cu colierul care urma sa il daruiasca sultanei mama...

Hatice a vazut-o pe Hurrem in palatul ei si o intreaba daca are ceva probleme cu Mahidevran. Hurrem vrea sa-i spuna despre Ibrahim si Nigar, dar nu-si gaseste cuvintele pentru ai spune sa nu o socheze. Aceasta ii raspunde lui Hatice ca vrea sa-i spune ceva despre Ibrahim, dar le intrerupe Ibrahim si le anunta despre moartea lui Valide.Intreg haremul este in doliu si sufera pentru moartea sultanei mama...

Hurrem il vede pe Suleyman trist cum sta pe terasă si ii spune ca ea nu poate sa-l vada trist si mut. 

Suleyman spune ca numai Dumnezeu cunoaste durerea si o imbratiseaza. 

Gulfem merge in camera lui Mahidevran si o anunta ca sultanul a decis ca ea sa aiba grija oficial de harem, in locul lui Valide, iar Mahidevran se va ocupa la fel de harem, dar cu ajutorul si controlul ei.


Daye isi ia la revedere de la Sultan, spunand că nu poate trai in palat pentru ca Valide nu mai este acolo. Suleyman insista sa nu plece, dar vazand-o ca ea insista, el o cuprinde o si ii spune la revedere, impiedicand-o sa se aplece în fata lui. Din respect pentru Daye, Suleyman ii ofera colierul facut pentru Valide, pe care nu a mai apucat sa il faca cadou mamei lui si ii spune ca ii apartine de drept, deoarece i-a fost loila lui Valide, atat de multi ani. 

Daye, pleaca si ajunge intr-o casa saracacioasa, dupa ce a parasit palatul. Sumbul o intalneste pe Daye la piata, iar aceasta incearca sa se ascunda de el, Sumbul alearga dupa ea si Daye refuza sa-i spuna unde locuieste si ii spune minciuni. 

Mahidevran se intalneste cu Hurrem, pe holul palatului si o intreaba daca ea a aflat ca ea va controla haremul si Hurrem ii raspunde ca vestea proasta s-a raspandit repede si apoi incepe sa-i admire cu ironie, hainele și coroana ei, dupa care o intreaba ca pentru cine se imbraca asa frumos, atata timp cat ea doarme noaptea singura...


Nigar incearca sa scape, dar nu-i reuseste...

Matrakci il informeaza pe Ibrahim, despre disparitia lui Nigar, spunand ca ea nu a ajuns la fratele sau. Ibrahim devine suparat. 

Mahidevran decide sa se mute in camera luiValide si da ordine sa goleasca camera, iar Hurrem cand afla devine furioasa.


Nigar este dusa la casa ei si Gulsah ii spune despre moartea lui Valide, iar acesteia i se face mile de Daye, deoarece i-a fost apropiata sultanei mama. Mahidevran este intr-o situatie economica dificila, deoarece Gulfem are controlul haremului si pentru as satisface lacomia se imprumuta de la evrei. 

Sumbul o informeaza pe Hurrem despre in ce stare a vazut-o pe Daye, iar Hurrem ii spune sa o caute si sa o aduca inapoi la palat.


Doar copiii, ii mai aduc zambetul pe buze lui Suleyman, el fiind rapus de pierderea mamei lui.

Hurrem il intreaba pe Suleyman, daca acesta a fost informat cu privire la transferul lui Mahidevran in camera lui Valide. Ibrahim o cauta pe Nigar la casa ei, dar Gulsah o ascunde rapid la subsol. Sumbul o gaseste pe Daye, si ii spune ca Hurrem, ii cere să se intoarca la palat, dar ea refuza.Suleyman merge la palatul lui Hatice si o intalneste pe Beyhan sora lui. Ambele surori ii amintesc de ziua in care sotul lui Beyhan a fost executat. Ea spune ca stie ca sotul ei a fost de vina, dar el ar trebui sa-l pedepseasca in alt mod, pentru a nu priva copiii ei de tatal lor, care o intreaba, despre cum a murit tatal lor si nu le poate spune ca fratele ei este vinovat pentru asta. Mahidevran vazand ca Sumbul este aproape de Hurrem, il ameninta ca il va alunga ca si pe Gul Aga, daca acesta nu isi schimba comportamentul sau.  

Daye are cosmaruri, se simte vinovata de moartea lui Valide si ofera colierul unei femei sarace, iar intr-un moment de cumpana se sinucide.


La ordinul lui Hurrem, roaba ei lasa o scrisoare in caseta de bijuterii a lui Hatice, era scris ca Ibrahim o inseala. Hatice citeste scrisoarea si ramane socata de suparare si intreaba ce sa faca...

Befchan o sfatuieste sa se duca acolo unde scrie in scrisoare, pentru a nu se gandii toata viata daca este adevarat sau nu, iar aceasta se urca in trasura ingandurata si se indreapta spre acel loc. 

Intre timp Nigar, asteapta un moment sa evadeze, se lupata cu Gulsah si alearga spre usa, iar cand ajunge afara in curte o intalneste pe Hatice si aceasta o vede insarcinata pe Nigar.

Suleyman Magnificul, episodul 62 online


Sursa foto: capturi de ecran de pe site-ul: www.turkweb.tv

Am primit ajutor pentru a traduce in detaliu fiecare episod din Suleyman Magnificul.
Sursa: Halit Ergenc fans PASSIONATED
Many thanks!

Nimeni nu are dreptul, ca fara acordul meu sa distribuie!

Daca traducerea nu este intocmai ca si traducerea oficiala a serialului, eu nu imi asum raspunderea. 
Deoarece eu am facut-o publica pe blogul meu personal si este omeneste sa mai gresim sau sa nu intelegem corect ceea ce actorii vorbesc in limba turca.

Pentru o traducere mai buna, recomand tutoror vizionarea filmului Suleyman Magnificul la postul TV de la KanalD!

2 comentarii:

  1. Felicitari pentru blog, arata foarte feminin si vesel. Te pricepi la IT, din cate vad, eu nu am reusit nici macar sa pun titlul blogului unde am vrut eu si nu unde vrea Blogger :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Oana. Daca iti pot fi de ajutor cu ceva, atunci te ajut cu placere. :d

      Ștergere

Mesaje

PA