sâmbătă, 2 martie 2013

Nimeni nu are dreptul să decida pentru noi!

Nimeni nu are dreptul să interzică nimănui să-și decidă singur viitorul!!!

Nimeni nu are dreptul să decidă pentru noi!
Sursa foto: http://www.saratmd.com
Orice persoana are dreptul să decidă singur/ă ce este bine sau rău pentru el/ea....
Indiferent cine sunt persoanele, care încearcă să ne influențeze în privința deciziilor pe care noi trebuie sa le luam, în diferite etape ale vieții noastre, nu au dreptul sa ne interzică nimic.

 Chiar și Dumnezeu, ne lasă pe noi să decidem pe ce drum vrem să mergem!

Asa cum Dumnezeu a lăsat fiecare persoana sa-și aleagă singur/ă drumul vieții, tot asa trebuie ca nimeni să nu decidă pentru noi. Doar o viață avem și merităm să o trăim asa cum credem noi că ne simțim fericiți, Deoarece timpul nu se va întoarce înapoi, pentru ca noi să avem ocazia să îndreptam tot ceea ce nu ne-a făcut fericiți...

  Este o mare diferență între a-ți fi bine și a fi fericit!

Întotdeauna este bine să ascultăm sfaturile și lecțiile persoanele care fac parte din viata noastră: părintii noștri, bunicii noștri, sora, frate, prieteni... 
Cu siguranță că ei vreau ce este mai bine pentru noi... Dar noi trebuie să înțelegem sa facem diferența dintre ceea ce ne face nouă bine sau rău!
[ads-post]

 Nu la toate persoanele, poți sa aplici aceleași reguli și sfaturi de bine, care să  aibă aceleași rezultate!

De aceea este bine ca întotdeauna să ascultam persoanele, care știm că ne doresc o viață fericită, să le mulțumim pentru sfaturile și intențiile bune, dar în același timp să le facem sa înțeleagă că suntem destul de maturi, încât putem să decidem singuri pentru noi. Aceasta regula este valabilă și în cazul părinților, care din prea multă grijă pentru copii lor, încearcă să aplice metode nu tocmai suficient de bine gândite pentru as face copiii să respecte ceea ce ei au hotărât....

Este bine, mai întâi și înainte de toate, să le explicam copiilor ceea ce credem că este bine pentru ei și după aceea să-i lăsam pe ei să decidă ceea ce este bine pentru ei... Dacă îi vom obliga sau impune să nu facă anumite lucruri pe motiv  nu este bine asta, îi va îndepărta și mai mult de părinti.

 Orice persoana cu cât se maturizează mai repede și devine independentă, cu atât mai bine pentru persoana respectivă!

Este normal și firesc ca uneori să mai greșim, deoarece din greșeli învățam, și pe viitor vom ști cum să evităm să nu mai facem din nou aceleași greșeli, doar asa devenim mai puternici și vom înțelege că viața nu este tocmai roz. Noi singuri vom vrea să luptam pentru tot ceea ce ne face cu adevarat fericiți, asa vom încerca sa realizam cât mai multe lucruri constructive pentru viitorul nostru.


CITEȘTE ȘI: » Singur in fața deciziilor!!! Da sau nu? »


 Fiecare persoană are dreptul să-și traiască viața asa cum își dorește, prin vise, speranțe, încercări de bine sau rău!


Viața este scopul și rolul nostru, rol pe care noi îl jucăm prin tot ceea ce ne imaginăm, așa devenim propriul nostru actor în rolul principal, într-o viață plină de încercări și provocări... De aceea este bine ca în fiecare zi sa încercam sa gândim pozitiv, indiferent dacă sufletul nostru plânge și ochii cu greu își controlează lacrimile. Doar o viață avem, în care nu este loc de prea multe lacrimi și de certuri... Deoarece fiecare secunda pierduta în tristețe contează mult mai mult decât putem sa ne imaginam în momentele grele din viața noastră.

În articolul următor, va voi dezvălui câteva sfaturi utile din propria mea experiență, despre ceea ce noi ar trebui să gândim că ne dorim de la viață și cât este de important să ne croim singuri propriul drum în această viață. Dar și de ce ar trebui sau nu ar trebui să facem atunci când trebuie să decidem viitorul nostru.


Suflet minunat, acum după ce ai citit  ceea ce am scris, te rog sa aplici în viața ta doar ceea ce tu consideri ca este bine pentru tine... PS: Acest articol este adresat adulților, așa că dragi copii va rog să va ascultați părintii!
Dacă ți-a plăcut, dă-i un like și distribuie-l și prietenilor!

5 comentarii:

 1. When sоmеone wгites an рost hе/ѕhe maіntaіns the
  thought оf a useг in his/her brain that how a usег can undeгѕtand it.
  Τhus that's why this article is great. Thanks!

  Have a look at my homepage http://www.sfgate.com/business/prweb/article/V2-Cigs-Review-Authentic-Smoking-Experience-or-4075176.php

  RăspundețiȘtergere
 2. AI mare dreptate, nimeni nu are dreptul sa decida pentru noi pentru ca si greselile ne fac mai puernici, odata ce ni le asumam.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asa este! Fiecare dintre noi are dreptul sa decida pentru el insusi, deoarece noi traim in fiinta noastra...noi simtim fericirea sau durerea si nici o fiinta din lume nu poate sa ne ajute in acest caz, doar Dumnezeu poate...

   Ștergere
 3. Nu va faceti iluzii ! in viata oamenii pot alege putine lucrui si din cea ce le ofera epoca in care le-a fost dat sa traiasca.

  Nu noi am ales limba pe care o vb. nu ne-am ales fratii, verisorii, vecinii. Va aduceti aminte de imaginea cand invatatoarea ne aseza in banci la scoala pt. prima data , iar apoi acei necunoscuti ne-au ajuns prieteni pe viata ?

  Nu putem alege haine din moda anilor 50-70, am fi ridicoli, ca sa alegem o vacanta in franta, cineva din pix a ridicat vizele, de ce nu alegeti una in california ? altii ne aleg parlamentul, primarul etc.

  alege fiecare cum poate si ce ii ofera circumstantele si viata.

  RăspundețiȘtergere
 4. What's up to every single one, it's in faсt a nice for mе to gо to
  sеe thіs wеb site, it сonsiѕts of uѕeful Informаtion.  my ωeb page; http://www.prweb.com/releases/silkn/sensepilreview/prweb10193901.htm

  RăspundețiȘtergere

Mesaje

PA