About actors & actress Acıyor - Mă doare Anastasia Tsilimpiou animatori petreceri copii Articole Articole utile Ask Sana Benzer Asli Enver Aşk Laftan Anlamaz Bahar Viata furata Bahar viață furată Bana Sevmeyi Anlat Bani murdari Dragoste barbati Begüm Kütük Yaşaroğlu Bere Ciucaș Beren Saat Bergüzar Korel Bir nefes yeter Blogger Boran Kuzum Bride of Istanbul Burak Özçivit Burak Sağyaşar Burcu Kara Cadouri Cansu Dere Carbon Cleaner Carti Casatorie Ceaiul turcesc Celebrity News Cingöz Recai Cofetaria Tic Tac Compari Imobiliare Conspiratii Cosmetice costume Costume Ricardo Montesi curatarea jaluzelelor Dalai Lama Decizii de viata Despre actori Despre dragoste Despre Dumnezeu Despre flori Diete de slabit Dila Hanim Doi mincinosi Dragoste infinita Duo Flame Elimina depunerile de carbon EN Endless Love Engin Akyurek English Info English News Erkan Petekkaya Ezgi Asaroglu Fahriye Evcen Farah Zeynep Abdullah Festivalul de Film de la Cannes Film Selfie Filme Final Final serial Frumusetiile naturii Furtuna pe Bosfor Gelato Siviero Maria Gizem Karaca Göksel Demirpençe Halit Ergenç Hande Erçel Hatice Şendil Hülya Avşar İki Yalancı Ikinci Sans Iluzii optice Interviu Istanbull Gelin İstanbullu Gelin Înalta societate Învăţaţi o limbă străină Jouzour Kadir Dogulu Kara sevda Kemal Ekmekçi Kenan Doğulu Kerem Bürsin Kosem Lara Uzerli Legamantul Legea Pamantului Lifestyle Mehmet Akif Alakurt Meryem Uzerli Miray Daner Mireasa din Istanbul Miss Turcia 2017 Mistere Muhammet Uzuner Murat Boz Murat Boz și Aslı Enver Muzica Nefis Tarifler Neslihan Atagül Noaptea de hena Nunta anului Nurgül Yeşilçay O Hayat Benim ochelari de soare dama ochelari de soare Pedro Ochelari de soare polarizați Oferte si promotii online cu reduceri Okan Yalabik Oktoberfest Oua vopsite Özcan Deniz Özlem Tekin Pamela El Kik Paramparça Patria mea esti tu Păcatele inimii Pelin Karahan Perla Neagră Pinar Deniz Pinar Dilek Presenting series Prezentare seriale PROMO Puterea destinului Retete RO role roti Rüya Saadet Işıl Aksoy Secretul vindecarii spontane Senan Kara Serial libanez Seriale turcesti Sertab Erener Sezen Aksu Sezonul 1 Sezonul 2 Sfaturi utile Shopping sisteme de mobilitate Siyah İnci spalarea jaluzelelor stil de viață Stiri Suleyman Magnificul Tarkan Tevetoğlu Test Test de personalitate Toygar Işıklı Tradarea Trafic site Tuba Buyukustun Tuğba Melis Türk Turkish Celebrity News Turkish TV series Tutoriale Two liars Vedete de la Hollywood Versuri Vis Wedding Yıldıray Gürgen Yüksek Sosyete Zodiac

FINAL DE SEZON: Kosem episodul 30 TR rezumat | Kosem ep. 31 RO

 Kosem episodul 31 RO | Kosem episodul 30 TR ~ Partea 1

FINAL DE SEZON: Kosem episodul 30 TR rezumat | Kosem ep. 31 RO
Episodul 30 începe cu o secvență din finalul episodului în care Sultana Kosem este așezată jos pe podea lângă cadavrul lui Osman, și cu o funie plină de sânge în mâini își plânge fiul vitreg care a fost strangulat de ieniceri.

 Între timp, Kosem o amenință pe Halime spunându-i că i-a ținut captivi prinții cu ani în urmă, a încercat chiar și să-i ucidă și a exilato de la palat, iar dacă încearcă să le facă vreun rău prinților, ea va distruge lumea peste capetele lor și de data asta nu-i va cruța viața.

Dilruba, fiica lui Halime îi vorbește foarte autoritar Sultanei Kosem (exact cum proceda Mihrimah fiica lui Hurrem), spunându-i că vor fi mulți cei care îi vor împiedica fratele să ia tronul și Kosem va trebui să vorbească cu ei pentru ai convinge pe toți să-l accepte pe Mustafa la tron, pentru că oricum Sultanul Osman nu va scăpa cu viață.

Sultana Halime vrea cu orice preț să-l urce pe fiul ei, Mustafa la tron!

Halime o informează pe Kosem că dacă îl ajută pe Mustafa să urce la tron, vărsarea de sânge va fi prevenită. Dar Kosem îi spune și dacă ar ajuta-o, starea mintală a lui Mustafa este evidentă (avea o boală mintală) și cei din popor nu vor accepta.

 Pe de altă parte, ienicerii incearcă să intre cu forța în palat ca să-l omoare pe Osman. Mansur s-a alăturat rebelilor și a forțat porțile palatului, după care a intrat în apartamentul privat al sultanului
 Sultanul consideră că lucrurile au scăpat de sub control, fiind greu să știe cine este prieten și dușman, apoi o informează pe Humașah că va merge în port să ia o barcă pană la Bursa, deoarece nu există nici o altă cale de scăpare. Dar Ali Aga crede că este foarte periculos să ajungă la Bursa în condiții de siguranță.

Dilruba vorbește cu maică-sa și îi propune să-l ucidă pe Osman!

 Dilruba vorbește cu maică-sa să scape de Osman și deodată Halime își amintește de Mustafa, oftând din greu pentru că îi duce dorul, deoarece nu l-a mai văzut de câțiva ani.
 Mansur și Davut, vorbesc despre Osman că a reușit să fugă și Mustafa îi informează că a trimis un mesaj flotei navale să-i aducă corăbiile și cu siguranță vor scăpa de acolo, iar Osman nu-i va găsi.

 Kosem este informată de Cennet că Ali Aga a trimis vorbă de la cazarmă despre Osman că a părăsit palatul și a reușit să scape din mâinile rebelilor.
 În același timp, Osman, care a fugit de la palat crede că este în siguranță pentru un timp, dar Humașah crede că Sultana Kosem, pe care el a considerato Sultană Mamă ani de zile a dat ordin să-l omoare. Dar Zulfikar nu este de aceeași părere și este ferm convins că Sultana Kösem nu va încerca să-l omoare pe Sultanul Osman (și avea dreptate despre Kosem că îl consideră pe Osman un fiu).

 Revederea dintre mamă și fiu ~ Sultana Halime și Mustafa

 Mustafa ajunge unde mamă lui așteaptă și cum el nu o recunoaște, Dilruba o informează că pe măsură ce anii au trecut starea lui s-a agravat. Halime cu o durere mare în suflet, tot repetă că ea este mamă lui, pană când Mustafa își amintește de ea.

Kosem îngrijorată pentru fiul ei vitreg se duce acolo unde Osman s-a refugiat

Osman este plăcut surprins să o vadă, dar Humașah o acuza pe Kosem de trădare. Dar Sultana Kosem îi spune că nu și-a trădat familia și niciodată nu va face asta.

 Davut o informează pe Dilruba, că pentru siguranța lui Mustafa trebuie dus la cazarmă împreună cu Halime, pentru că acolo Mansur Aga și ienicerii au grijă de ei. Dar Halime decide că ea este în siguranță și doar Mustafa pleacă la cazarma de ieniceri.
Mustafa a fost scos cu forța de pe tron, fiind decizia consiliului religios, deoarece avea probleme mintale și în ciuda acestui fapt, Halime a reușit să obțină ajutorul ienicerilor pentru a recupera tronul, considerând că este dreptul lui Mustafa.
[ads-post]

 Kosem îi povestește lui Osman de ce fratele său, Mehmet l-a tratat cu dușmănie, spunându-i că el a crezut că ea l-a iubit mai mult decât și-a iubit propriul fiu și avea dreptate (se pare că Sultana Kosem l-a iubit pe fiul vitreg mai mult decât proprii copii). Osman cu un regret imens în suflet, îi cere iertare lui Kosem pentru că și-a ucis fratele. Cei doi au lacrimi în ochi și Kosem cu multă dragoste de mamă îi spune că l-a iertat deja, și deodată Osman o strigă mamă și cei doi se îmbrățișează.
  Kosem consideră că această revoltă este o rebeliune și nimeni nu o poate opri, deoarece ienicerii trebuia să fie supuși unui singur sultan, dar nu toți ienicerii și-au ascultat liderul și s-au format două tabere de ieniceri.

 Kosem știe că la "Aga Kapisi" (sediul central de ieniceri), conform obiceiului trebuie să protejeze pe cel care caută refugiu acolo. Zulfikar, liderul ienicerilor este de partea lui Kosem și face tot ceea ce este necesar să-l protejeze pe Osman. Cennet a devenit apropiată de Kosem și își face griji pentru Osman, dar sultana o informează că Ali Aga și Zulfikar s-au dus la cazarma vechilor ieniceri și speră că aceștia să oprească rebeliunea.
 Zulfikar ajunge la cazarma ienicerilor și îi informează pe un Aga bătrân că Sultanul Osman este dispus să uite tot ce s-a întâmplat, deoarece acesta rebeliune nu este de nici un folos nimănui. Ali Aga complectează că din bunăvoința sultanului, fiecare ienicer va primi câte cincizeci de monede de aur. Dar Mansur, un ienicer foarte revoltat nu crede și pretinde că Sultanul Osman vrea să-i cumpere cu daruri și îl informează pe Zulfikar că Padișahul Turciei este sultanul Mustafa.

 Pe de altă parte, Bulbul este în niște tufișuri și aude pe Kilindir și Davut vorbind despre Mustafa că a ordonat moartea prinților. Kilindir dă foc la magazia unde prinții sunt reținuți, Bulbul încercă să salveze prinții și când vrea să-l lovească pe Kilindir, un rebel îl lovește în cap. Prinții nu pot să respire din cauza fumului provocat de incendiu și Murat își strigă mama.

 Între timp, la Palatul Imperial, Kosem în somn este îngrozită de strigătele fiului în visele ei și brusc se trezește oftând din greu și se roagă la Dumnezeu să-i protejeze copiii.
 Osman se trezește și el dintr-un coșmar în care își aduce aminte cum fratele său Mehmet a fost strangulat. El își dă seama că ar fi trebuit să-l asculte pe Omer, atunci când l-a avertizat în privința ienicerilor că se vor revolta dacă le schimbă ordinea din bărăci. Dar Zulfikar îl incurajează spunându-i că măcar acum știu cine le sunt prietenii și dușmanii.

 În aceea noapte, Omer, care era fugit de la palat, fiind amenințat cu moartea de fiica lui Halime, îi trimite o scrisoare soției să se întâlnească la piață și după ce ea ajunge acolo îi reproșează că era datoria lui să-i asigure siguranța lui Osman. El o informează că a găsit o modalitate prin care sultanul să ajungă la Bursa, dar ea îi spune că Sultana Kosem s-a ocupat deja de asta.
Dilruba apare și o forțează pe Cennet să-i spună unde este Osman, dar ea nu divulga nimic, fiindu-i loială lui Kosem chiar dacă își va pierde viața. Cennet își da seama că soțul ei a trădat-o și îl întreabă ce fel de șobolan este, că să-și predea soția în mâinile dușmanilor. Omer pleacă și Cennet este predată rebelilor.

 În ziua următoare, Huseyin Păsa o informează pe Kosem că prinții încă nu au fost găsiți. După aceea Haci apare în fugă și le spune că au găsit corpul lui Cennet în bucăti din cauza bătăii primite de la rebeli.

  Dilruba vorbește cu Halime despre Osman că este de negăsit și Cennet nu a vorbit, dar ea a primit ceea ce a meritat, deoarece rebeli când au aflat că ea a fost soția lui Omer, aceștia nu au avut milă de ea.
 Halime se înfurie când aude că fiica ei a dat ordin să fie uciși copii lui Kosem și vrea să o pălmuiască, dar nu îndrăznește, apoi plângând îi spune că într-adevăr și-a pierdut mințile și Kosem avea dreptate.

 (Ce viață era la serai! Se pare că luptă pentru putere și intrigile acumulate în câțiva ani de conviețuire în acel palat le-au schimbat inimile și rațiunea este mai presus de orice. Chiar mai presus de a fi mult mai umani! Se pare că Dilruba era autoritară și cu mamă ei, altfel nu-mi explic cum de Halime nu a îndrăznit să-și pălmuiască propria fiică.)

 Zulfikar și Ali merg din nou la tabăra ienicerilor și Aga cel bătrân le spune că pentru ordinea statului, ei acceptă ceea ce le-a promis Osman și pun capăt revoltei. Dar Mansur strigă că Sultanul Osman este dușmanul ienicerilor și nu pot avea încredere în el. Sultana Halime și fiica ei privesc totul din cazarmă, fiind văzute de Zulfikar.

Un bătrân strigă că atunci ar trebui să aibă încredere în Padișahul nebun și deodată Ali Aga este înjunghiat și atunci când Zulfikar vrea să-l ajute este înjunghiat pe la spate. El se luptă cu ei, apoi cade și își scoate turbanul, și se aude pe fundal o parte din discursul pe care el îl spunea în fața tinerilor recruți. Cel care a acceptat să fie pace se uită neputincios cum cei doi sunt uciși și la un moment dat unul dintre ienicerii, care poate fi numit cu adevărat ienicer, strigă că această este trădare și neascultare completă a legilor bărăci de ieniceri (exact discursul lui Zulfikar).  Dar cei revoltați declară că vor merge la Aga Kapisi să-i ia capul sultanului Osman. Ajunși acolo sunt observați de Humașah, ea fuge să-l anunțe pe Osman. dar este prea târziu să mai fugă pentru că Davut, Mansur și ceilalți rebeli intră în cameră. Sultanul Osman este luat cu forța, deși Humașah, care era ținută de alți rebeli, strigă în continuu să-i dea drumul sultanului.


Rezumatul este disponibil și pe Canalul YouTube Flory4all!


Sursa foto/info: https://www.youtube.com/watch?v=EIsHoDpN6cM

Kosem episodul 31 RO | Kosem episodul 30 TR ~ Partea 1 pisodul 30 începe cu o secvență din finalul episodului în care Sultana Kosem este așezată jos pe podea lângă cadavrul lui Osman, și cu o funie plină de sânge în mâini își plânge fiul vitreg care a fost strangulat de ieniceri. Sultana Halime vrea cu orice preț să-l urce pe fiul ei, Mustafa la tron! Dilruba vorbește cu maică-sa și îi propune să-l ucidă pe Osman! Revederea dintre mamă și fiu ~ Sultana Halime și Mustafa Kosem îngrijorată pentru fiul ei vitreg se duce acolo unde Osman s-a refugiat.

Trimiteți un comentariu

Mesaje

[blogger][facebook][disqus]

Author Name

{picture#YOUR_PROFILE_PICTURE_URL} YOUR_PROFILE_DESCRIPTION {facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.