About actors & actress Acıyor - Mă doare Anastasia Tsilimpiou animatori petreceri copii Articole Articole utile Ask Sana Benzer Asli Enver Aşk Laftan Anlamaz Bahar Viata furata Bahar viață furată Bana Sevmeyi Anlat Bani murdari Dragoste barbati Begüm Kütük Yaşaroğlu Bere Ciucaș Beren Saat Bergüzar Korel Bir nefes yeter Blogger Bride of Istanbul Burak Özçivit Burak Sağyaşar Burcu Kara Cadouri Cansu Dere Carbon Cleaner Carti Casatorie Ceaiul turcesc Celebrity News Cingöz Recai Cofetaria Tic Tac Compari Imobiliare Conspiratii Cosmetice costume Costume Ricardo Montesi curatarea jaluzelelor Dalai Lama Decizii de viata Despre actori Despre dragoste Despre Dumnezeu Despre flori Diete de slabit Dila Hanim Doi mincinosi Dragoste infinita Duo Flame Elimina depunerile de carbon EN Endless Love Engin Akyurek English Info English News Erkan Petekkaya Ezgi Asaroglu Fahriye Evcen Farah Zeynep Abdullah Festivalul de Film de la Cannes Film Selfie Filme Final Final serial Frumusetiile naturii Furtuna pe Bosfor Gelato Siviero Maria Gizem Karaca Göksel Demirpençe Halit Ergenç Hande Erçel Hatice Şendil Hülya Avşar İki Yalancı Ikinci Sans Iluzii optice Interviu Istanbull Gelin İstanbullu Gelin Înalta societate Învăţaţi o limbă străină Jouzour Kadir Dogulu Kara sevda Kemal Ekmekçi Kenan Doğulu Kerem Bürsin Kosem Lara Uzerli Legamantul Legea Pamantului Lifestyle Mehmet Akif Alakurt Meryem Uzerli Miray Daner Mireasa din Istanbul Miss Turcia 2017 Mistere Muhammet Uzuner Murat Boz Murat Boz și Aslı Enver Muzica Nefis Tarifler Neslihan Atagül Noaptea de hena Nunta anului Nurgül Yeşilçay O Hayat Benim ochelari de soare dama ochelari de soare Pedro Ochelari de soare polarizați Oferte si promotii online cu reduceri Okan Yalabik Oktoberfest Oua vopsite Özcan Deniz Özlem Tekin Pamela El Kik Paramparça Patria mea esti tu Păcatele inimii Pelin Karahan Perla Neagră Pinar Deniz Pinar Dilek Presenting series Prezentare seriale PROMO Puterea destinului Retete RO role roti Rüya Saadet Işıl Aksoy Secretul vindecarii spontane Serial libanez Seriale turcesti Sertab Erener Sezen Aksu Sezonul 1 Sezonul 2 Sfaturi utile Shopping sisteme de mobilitate Siyah İnci spalarea jaluzelelor stil de viață Stiri Suleyman Magnificul Tarkan Tevetoğlu Test Test de personalitate Toygar Işıklı Tradarea Trafic site Tuba Buyukustun Tuğba Melis Türk Turkish Celebrity News Turkish TV series Tutoriale Two liars Vedete de la Hollywood Versuri Vis Wedding Yıldıray Gürgen Yüksek Sosyete Zodiac

Kosem Episodul 24 - Rezumat

Kosem episodul 24, Kosem serial turcesc, kosem ep 24 rezumat, Kosem episodul 24 în romana. urmeaza Kosem episodul 25

Kosem ~ Episodul 24 rezumat ~ Partea 1 

Sultanul Ahmet are un vis în care este în grădina secretă acoperită cu zăpadă, alături de favorita inimii sale și o sărută
 Sultanul Ahmet are un vis în care este în grădina secretă acoperită cu zăpadă, alături de favorita inimii sale și o sărută. Dar se trezește brusc din somn cu dureri de stomac și o vede pe Kosem, care își amintește vorbele clarvăzătoarei cum îi spunea că va vedea pe toți cei dragi cum mor.
 Sultanul îngrijorat se duce pe balcon și după mai multe întrebări află că mai are doar câteva săptămâni de trăit și încearcă să-și încurajeze soția, spunându-i că doar Dumnezeu știe câte zile mai are de trăit.
 În următoarea zi, sultanul se duce la "Moscheea Sultanahmet" și se roagă în lojă imperială din cadrul moscheii implorându-l pe Dumnezeu să-i ierte păcatele și să-i aline suferința. Ahmet revine la palat și Kosem insistă ca el să se odihnească, dar el îi spune că îl așteaptă pe Iskender și atunci ea îi dezvăluie marele secret al Sultanei Safiye. Sultanul este uluit și afirmă că este imposibil ca Iskender să fie fiul bunicii sale și află că Safiye a știut asta și intențiile ei sunt clare de aceea a trimis-o pe Yasemin în serai să-l otrăvească cu o otravă lentă, exact cum a fost otrăvit și Mehmet III. Kosem îi spune că personal a verificat în registrele haremului și prințul Yahia este de fapt, Iskender.

 Pe de altă parte, în timp ce Safiye foarte grăbită părăsește palatul pentru a-și salva fiul, iar Humasah, care a dormit la palatul vechi se întoarce la soțul ei. Zulfikar este nemulțumit pentru că Humașah a înnoptat la mama ei și ea îi reproșează cum așteaptă să se comporte ca și cum nimic nu s-a întâmplat pentru că din cauza lui viața fratelui ei este în pericol.

 Sultana Safiye ajunge la Iskender, care se pare că și-a alinat suferința cu băutură. El se trezește din cauza zgomotului de la usă și sultana îi spune că trebuie să plece din capitală pentru că este în pericol, iar sora lui a pregătit o corabie care îl așteaptă în port.

   În tot acest timp, Haci și Davut, însoțiți de ieniceri, îl caută pe Iskender și la un moment dat prințul este încercuit de gărzi și mamă lui foarte speriată își îmbrățișează fiul și strigă la aceștia să nu îndrăznească să se apropie de fiul ei pentru că Iskender este un prinț.

 Prințul Osman îngrijorat pentru Mustafa se duce în odaia lui Halime și îi spune că prințul a hrănit peștii din bazin cu monezi de aur. Dilruba îi spune că la ce se așteptă din moment ce fratele ei a fost izolat ani de zile și Halime mai isteață îl imploră pe prinț să nu spună nimănui. Osman pleacă și Halime încearcă să-și convingă fiul să ia în mod regulat medicamentul. Dar prietenul imaginar îl sperie că atunci când sultanul va afla de nebunia lui îl va ucide și trebuie să fugă de la palat.

  Kosem devastată de vestea bolii incurabile de stomac a sultanului, încearcă să găsească o soluție să-l salveze și doctorul șef îi spune că există un medic evreu foarte priceput la bolile de stomac.

  Sultanul vrea să afle dacă Zulfikar a fost atacat din cauza lui Iskender, dar acesta consideră că prințul nu l-a trădat pe sultan. La plecare îi amintește lui Kosem că au stabilit ca sultanul să nu afle, dar ea considerată că Iskender este o amenințare pentru sultan, deoarece și-a găsit familia și ea nu-i permite să mai plece de la palat.

 Humașah află de la mama ei că Iskender a fost luat de gărzi și cele două sultane se duc la palat să-l salveze, dar Safiye nu este lăsată sa intre. Humașah, care a avut un conflict cu Sultana Kosem, se întoarce la porțile palatului și își informează mama că nu a aflat soarta fratelui ei, deoarece Ahmet nu i-a permis să-i vorbească. Pe coridorul haremului, Dilruba află de soțul ei Davut, că Iskender este fiul lui Safiye.

  Iskender este adus în fața sultanului și acesta îi verifică semnul de pe spate, apoi îi spune că i-a fost alături ani de zile și în cele din urmă el a încercat să fugă cu Safiye, care a conspirat să-l detroneze.
 Iskender încearcă să-l convingă pe sultan că el nu a știut nimic și recent a aflat și niciodată nu a intenționat să-l trădeze.

 În cele din urmă sultanul o primește pe Humașah, care recunoaște că a greșit pentru că i-a ascuns adevărul despre fratele ei, motivând că i-a fost teamă să nu fie ucis și soțul ei poate să-i confirme intențiile ei bune. Dar Ahmet îi face cunoscut faptul cât de prețioasă a fost pentru el, dar ea l-a dezamăgit și o acuză că împreună cu mama ei au încercat să-l detroneze.

  Iskender este dus la închisoarea unde se află Mehmet Giray, care se bucură că are un tovarăș de celulă și foarte supărat ii reproșează lui Zulfikar ca i-a pus viața în pericol, dar acesta ii explica cât de mult a încercat sa-l protejeze și nu a vrut ca Safiye să-l folosească împotriva sultanului. Prințul este rănit sufletește, deoarece de atâtea ori i-a salvat viața lui Kosem și ea crede că este o amenințare pentru sultan.

 Safiye insistă să fie lăsată de gărzi să intre la sultan și cum nu reușește îngenunchează și stă în curtea imperială până dimineața, iar Bulbul încearcă să o convingă să se întoarcă la palatul vechi că se va îmbolnăvi, dar degeaba.

 Ahmet consideră că Iskender le-a salvat viața de atâtea ori, și în toți acești ani nu a făcut nicio greșeală și nu are de gând să ucidă vreun membru al familiei. Dar Kosem încearcă să-l convingă pe sultan că toate aceste binefaceri au fost înainte ca acesta să afle că este un prinț și acum nu mai pot avea încredere în el, deoarece este o amenințare pentru copiii lor. Ahmet se simte rău și se duce în odaia lui, unde tușește numai sânge pe batistă.

 Osman și Meleksima petrec din ce în ce mai mult timp împreună și el îi povestește despre Mustafa cum a fost folosit pentru a-l detrona pe sultan și din cauza asta pentru a fi protejat a stat izolat ani de zile. Meleksima șocată spune în limbă rusă:  Acest lucru este înfricoșător!

 Între timp, doctorul evreu vine să îl consulte pe sultan și le spune că trebuie să se uite prin cărțile sale și o să-i aducă un medicament sultanului. Kosem îi spune că nu vrea să trăiască nici o zi fără el și Ahmet spune că i-a zis de multe ori să nu se îngrijoreze pentru că boala lui nu este gravă. Cei doi îndrăgostiți se îmbrățișează și el îi povestește despre visul pe care l-a avut în grădina secretă, despre care crede din toată inima că a fost un semn de la Dumnezeu.

  Pe de altă parte, Zulfikar încearcă să-și consoleze soția, care se odihnește în pat și îi spune că nu mai poate avea încredere în el din moment ce i-a spus totul lui Kosem, care i-a trimis fratele în temniță și în orice moment poate fi ucis.

  Kosem se întoarce înapoi în odaia ei și Meleki îngrijorată pentru Iskender o imploră să vorbească cu sultanul să-i cruțe viața prințului. Dar sultana o trimite la culcare strigând la ea că Ahmet este în ghearele morții și nu se poate ocupa și de probleme ei. Cennet este surprinsă de furia sultanei și când încearcă să o calmeze este trimisă afară împreună cu Eycan, iar Kosem citește din coran.

 În următoarea zi, dimineața o vedem pe Safiye tot în genunchi în față palatului și Lala o mustră că l-a folosit și el chiar a crezut că ea se gândește la viitorul lui Osman, dar de fapt ea are un prinț și alte vise. Lala intră în palat și ea îl observă pe Ahmet, care o ascultă pentru ultima oară și îi spune că Iskender este nevinovat, apoi îl imploră să să-i cruțe viața și să o ucidă pe ea.

 În timp ce Iskender este în curtea temniței și dă pâine porumbeilor, Mehmet Giray îi propune să se ajute reciproc și oamenii lui îi pot ajuta să scape de acolo. Iar după ce evadează să facă o revoltă pentru ca Iskender să obțină tronul dinastiei otomane și Mehmet tronul Crimeei. Dar Iskender îi spune că el nu are asemenea ambiții.

 Ahmet vine în Divan și anunță căsătoria Dilrubei cu Davut Pașa, al doilea vizir. Doctorul evreu la ordinul sultanului o minte pe Kosem și îi spune că boala de stomac a sultanului nu este gravă și îi arată un medicament care îl va vindeca complet. Apoi intră la sultan și îi spune că sultana l-a crezut, iar medicamentul doar îi va alina durerea și ar vrea să-l vindece, dar din păcate nu există leac...

Kosem ~ Episodul 24 rezumat ~ Partea 2

Ahmet este devastat când află că Mustafa are probleme mintale și regretă că l-a izolat

Sultanul Ahmet și Kosem Despărțirea!!!
Cennet este îngrijorată că sultanul va muri și vorbește cu Lala, care este ferm convins că Mehmet va prelua tronul, dar ea consideră că sultana nu face nicio diferența între Osman și Mehmet.
Halil este revoltat că Davut i-a furat mireasa și vrea să afle dacă a șantajat-o pe Dilruba, dar viitorul mire susține că sultanul a hotărât asta și uite așa cei doi rivali se iau la bătaie.

În timp ce Kosem mulțumește lui Dumnezeu că sultanul are leac, Ahmet are dureri cumplite și bea din medicament mai mult decât doza permisă. Sultana vine în odaia soțului foarte fericită că el va fi vindecat și află de căsătoria Dilrubei cu Davut.
 Halime și fiica ei sunt la cină, iar Menekshe le informează că Ahmet a anunțat nunta. Halime nu se bucură, dar Dilruba este în culmea fericirii și îi mulțumește lui Dumnezeu.

Meleki numai la Iskender se gândește și când vrea să afle ce se va întâmpla cu prințul, Cennet o ceartă și Eycan încearcă să o liniștească. Kosem toată un zâmbet vine și le dă vestea bună că Ahmet se va însănătoși, apoi vorbesc despre nuntă să se înceapă pregătirile pentru că așa a poruncit sultanul.

Ahmet se duce la târg și comandă un set de cercei unicat și bijutierul îi spune că va dura câteva săptămâni. Dar sultanul insistă să-i termine repede, că doar așa poate să-i dovedească că este un meșter priceput. La târg niște eunuci bat la tobe și răspândesc vestea căsătoriei Sultanei Dilruba cu Davut, strigând în gura mare că toți sunt invitați pentru ospăț și sărbătoare.

Zulfikar întreabă sultanul de ce a poruncit ca nunta să fie făcuta iarnă și nu așteaptă primăvara și atunci Ahmet îi spune că are o boală incurabilă. Sultanul îi încredințează prinții și pe Kosem și îi spune ce a decis în privința lui Iskender. Zulfikar l-a considerat pe Iskender ca fiind propriul său fiu. Dar loialitatea față de sultan...

Kosem vrea să-l apropie pe Mehmet de Osman și vorbește cu fiul ei despre aceste neînțelegeri. Mehmet îi spune că nu va fi nevoie să stea mult timp împreună pentru că Osman pleacă în sângeac, dar Kosem îi spune că atunci când se va întâmpla asta, amândoi vor merge.

Ceremonia căsătoriei începe și Ahmet îi oferă Dilrubei cadoul de nuntă, un colier, apoi îi cere iertare dacă vreodată i-a greșit cu ceva. Mustafa o felicită, dar prietenul imaginar îl tot influențează să se gândească ca va fi ucis. Mireasa este îmbrăcată într-o rochie roșie că focul și îi amintește lui Davut că s-au căsătorit de două ori, iar el are impresia că totul este un vis, așa de fericit este alături de Dilruba.

Iskender este luat din temniță și Mehmet Giray strigă în urma lui că îl vor executa și trebuia să-l asculte când au vorbit despre asta. Ajuns în fața sultanului află că acesta i-a cruțat viața și îl numește guvernator, iar Zulfikar îl va însoții până la sangeac. Iskender fericit îngenunchează și îi promite sultanului că nu-l va dezamăgi și îi va rămâne loial.

La plecare Iskender o vede pe Kosem și îi spune că sultanul l-a numit guvernator la Mora și vrea să știe de ce ea a vrut să-l omoare. 
Iskender: De ce Sultana mea? Apoi îi spune că el niciodată nu l-a trădat pe sultan și nici nu o va face și ea îl acuză că împreună cu Safiye a căutat răzbunare.

Iskender merge la palatul vechi să-și ia rămas bun de la Safiye, care află că sultanul l-a iertat, dar trebuie să plece în sângeac. Sultana este supărată că Ahmet i-a exilat fiul, dar fiica ei o încurajează spunându-i că important este că va fi în viată și mai târziu vor găsi o modalitate să-l aducă înapoi la palat. Safiye plângând își îmbrățișează fiul, iar Zulfikar este supărat, deoarece a primit ordin de la sultan să-l ucidă pe prinț.

Osman și Meleksima sunt pe balcon și în timp ce admiră frumusețea cailor din curte vorbesc despre iubire.
Mustafa nu a mers în harem să sărbătorească și Halime vine după el, dar el refuză și maică-sa îi dă medicamentul pe care el îl scuipă din cauza influenței negative a prietenului imaginar.

Kosem nemulțumită că Iskender a fost iertat se duce în odaia lui Ahmet și îl informează că Safiye sărbătorește, deoarece își va putea pune fiul pe tron și Iskender nu este nevinovat, deoarece i-a trădat mult timp, deși nu a aspirat la tron, prințul a vrut să-i ia cea mai prețioasă ființă. Crezi că este corect ce a făcut Kosem? Ea nu a vrut să-l omoare pe Iskender, dar l-a influențat pe sultan.

Ahmet îi confirmă că știe și atunci își amintește ce i-a spus Haci, care atunci când a fost prins Iskender s-a dus în camera acestuia și a găsit schița cu portretul lui Kosem. Sultana se jură că ea nu este vinovată, iar Ahmet o crede și o mângâie pe față, apoi o asigură că prințul va plăti pentru trădare.

  Sultanul Ahmet ordonă execuția Printului Yahya-Iskender și Zulfikar se preface că îl ștrangulează
Iskender este dus sub escortă și la un moment dat vede o groapă și atunci își da seama că va fi ucis. Zulfikar îi cere iertare și prințul vrea să se roage spunându-i Pașei că îl iartă și atunci când îngenunchează află că va fi executat din porunca sultanului. Zulfikar îl strangulează și apoi îi mângâie capul lui și ordonă gărzilor să-l îngroape.

În timp ce Safiye bea din cafea, Bulbul îi aduce un cadou de la Ahmet în care erau hainele lui Iskender și cămașa înscrisă. Sultana vede și scăpa cafeaua jos și urlă de durere, strigând că i-au ucis fiul. Bulbul încearcă să o liniștească și o reține să nu plece din palat, dar sultana s-a schimbat la față din cauza suferinței (nici măcar la moartea lui Fahriye nu a fost așa de afectată).

Zulfikar foarte supărat ajunge la soție și ea își dă seama că s-a întâmplat ceva, și strigă la el să-i spună și din păcate află că fratele ei a fost executat. Ea îi spune că minte, deoarece sultanul l-a iertat pe Iskender, apoi îi dă o palmă și urlă de durere, iar el o îmbrățișează.

În timp ce Mustafa îndemnat de prietenul imaginar se urcă pe acoperișul palatului, Halime observă lipsa fiului ei și îl găsește înainte de a se sinucide, iar Ahmet află de la Haci și merge la prinț. Mustafa îl imploră să-l lase să plece, iar sultanul văzând că nu-l ascultă îi dă un pumn și atunci Mustafa revine la realitate și îi vorbește cum o făcea cu mulți ani în urmă.

Ahmet îl privește cu milă, cum Mustafa îl imploră să-l ajute și cei doi frați se îmbrățișează plângând. La un moment dat Mustafa îi explică de ce a ajuns în starea asta spunându-i cât îi este frică că va trimite călăii să-l execute și din cauza asta ani de zile nu a avut liniște nici măcar în somn și sultanul îi cere iertare.

Sultanul pleacă de la Mustafa, și se duce în curtea imperială împreună cu cei doi prinți și le spune să nu se dușmănească pentru că ei trebuie să se ajute reciproc, apoi le face cadou câte un cal.

Safiye este vizitată de fiica ei, care plânge și ea o acuză că din cauza ei a murit Iskender. În timp ce Humașah și Zulfikar stăteau tăcuți la masă, Safiye vine acolo și îi cere lui Zulfikar să o ducă la mormântul fiului ei și ajunși acolo se roagă pentru sufletul lui Iskender. Iar înainte de plecare, Safiye îl blestemă pe nepot să aibă parte de o moarte dureroasă.

 Sultanul Ahmet acceptă cu greu faptul că va muri și decide să se căsătorească cu favorita inimii sale
Între timp, Ahmet a poruncit se se facă în secret pregătirile pentru căsătoria dintre el și favorita inimii sale. Kosem este în culmea fericirii alături de Ahmet și căsătoria este oficializată în prezența martorilor. După aceea el cheamă un eunuc să-i aducă cadoul pentru sultană și îi oferă o pereche de cercei unicat în formă de lacrimă cu diamante și smarald verde, apoi îi recită un poem de dragoste.

 Cei doi îndrăgostiți își iau rămas bun în grădina secretă, unde s-au întâlnit prima oară și el moare în brațele femeii pe care o iubește. Despărțirea!!!
La odaia sultanului, Kosem ajunge acolo îmbrăcată într-o superbă rochie roșie și petrec o noapte romantică împreună. Dar la un moment dat sultanul se trezește cu dureri groaznice de stomac și bea din medicament, iar Kosem îl găsește jos pe podea și el îi cere să-l ducă în grădina secretă, unde s-au cunoscut și moare în brațele ei...

 Rezumatul este disponibil și pe Canalul YouTube Flory4all!


Sursă info/foto: Kosem Wikipedia, Muhtesem,  Star TV, Muhtesem Yuzyil Kosem Episode 24, pe YouTube

Trimiteți un comentariu

Mesaje

[blogger][facebook][disqus]

Author Name

{picture#YOUR_PROFILE_PICTURE_URL} YOUR_PROFILE_DESCRIPTION {facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.