About actors & actress Acıyor - Mă doare Anastasia Tsilimpiou animatori petreceri copii Articole Articole utile Ask Sana Benzer Asli Enver Aşk Laftan Anlamaz Bahar Viata furata Bahar viață furată Bana Sevmeyi Anlat Bani murdari Dragoste barbati Begüm Kütük Yaşaroğlu Bere Ciucaș Beren Saat Bergüzar Korel Bir nefes yeter Blogger Bride of Istanbul Burak Özçivit Burak Sağyaşar Burcu Kara Cadouri Cansu Dere Carbon Cleaner Carti Casatorie Ceaiul turcesc Celebrity News Cingöz Recai Cofetaria Tic Tac Compari Imobiliare Conspiratii Cosmetice costume Costume Ricardo Montesi curatarea jaluzelelor Dalai Lama Decizii de viata Despre actori Despre dragoste Despre Dumnezeu Despre flori Diete de slabit Dila Hanim Doi mincinosi Dragoste infinita Duo Flame Elimina depunerile de carbon EN Endless Love Engin Akyurek English Info English News Erkan Petekkaya Ezgi Asaroglu Fahriye Evcen Farah Zeynep Abdullah Festivalul de Film de la Cannes Film Selfie Filme Final Final serial Frumusetiile naturii Furtuna pe Bosfor Gelato Siviero Maria Gizem Karaca Göksel Demirpençe Halit Ergenç Hande Erçel Hatice Şendil Hülya Avşar İki Yalancı Ikinci Sans Iluzii optice Interviu Istanbull Gelin İstanbullu Gelin Înalta societate Învăţaţi o limbă străină Jouzour Kadir Dogulu Kara sevda Kemal Ekmekçi Kenan Doğulu Kerem Bürsin Kosem Lara Uzerli Legamantul Legea Pamantului Lifestyle Mehmet Akif Alakurt Meryem Uzerli Miray Daner Mireasa din Istanbul Miss Turcia 2017 Mistere Muhammet Uzuner Murat Boz Murat Boz și Aslı Enver Muzica Nefis Tarifler Neslihan Atagül Noaptea de hena Nunta anului Nurgül Yeşilçay O Hayat Benim ochelari de soare dama ochelari de soare Pedro Ochelari de soare polarizați Oferte si promotii online cu reduceri Okan Yalabik Oktoberfest Oua vopsite Özcan Deniz Özlem Tekin Pamela El Kik Paramparça Patria mea esti tu Păcatele inimii Pelin Karahan Perla Neagră Pinar Deniz Pinar Dilek Presenting series Prezentare seriale PROMO Puterea destinului Retete RO role roti Rüya Saadet Işıl Aksoy Secretul vindecarii spontane Serial libanez Seriale turcesti Sertab Erener Sezen Aksu Sezonul 1 Sezonul 2 Sfaturi utile Shopping sisteme de mobilitate Siyah İnci spalarea jaluzelelor stil de viață Stiri Suleyman Magnificul Tarkan Tevetoğlu Test Test de personalitate Toygar Işıklı Tradarea Trafic site Tuba Buyukustun Tuğba Melis Türk Turkish Celebrity News Turkish TV series Tutoriale Two liars Vedete de la Hollywood Versuri Vis Wedding Yıldıray Gürgen Yüksek Sosyete Zodiac

Kosem Episodul 16 ~ Rezumat

Kosem Episodul 16 ~ Rezumat
Kosem ep 16, Kosem episodul 16, Kosem serial turcesc, kosem ep 16 rezumat, Kosem episodul 16 în romana
Toată lumea așteaptă cu înfricoşare pedeapsa Sultanei Safiye și execuția prințului Mustafa. Halime plângând vrea să-și salveze fiul și Dilruba strigă la gărzi să deschidă ușa care era blocată cu zăvorul. Safiye își ia rămas bun de la Bulbul spunându-i să nu fie trist, deoarece au avut o viată magnifică și atunci Bulbul îi cere iertare dacă i-a greșit cu ceva și plânge în urma ei din celulă.

 Haci și cei patru călăi constată că Mustafa a dispărut. Dar el alerga pe coridorul palatului după porumbelul alb și încerca să ajungă în grădină fiindu-i permis de Kosem. Ahmet are remușcări în privința executării prințului și Haci îl informează că Mustafa lipsește, apoi îl caută în camera lui Halime.

 Mustafa găseste porumbelul, dar acesta zboară din nou și el o roagă pe Kosem să-l ajute să salveze acel porumbel rănit. Ahmet ajunge în spatele lor și atunci când îi aude, brusc își amintește jurământul fratelui său Mahmud că dacă ajunge pe tron, nu-și va ucide frații și deodată îl îmbrățișează pe micuțul Mustafa și îi promite că îl va proteja.

Zulfikar și Safiye pleacă cu o trăsură și ea dorește să știe cum îi va lua viața și dacă prințul Mustafa a fost executat. Dar Zulfikar îi reamintește că este o trădătoare care și-a trădat întreaga familie spunându-i că va fi pedepsită că toți trădătorii.

Halime disperată că își va pierde fiul spune că inima ei sângerează mai mult decât ranA din abdomen și va arde întregul palatul, deoarece toată lumea îi arde familia prin faptele lor. Dilruba îi cere lui Haci să aducă un medic și Mustafa ajunge la maica-sa, care ii mulțumește lui Dumnezeu ca i-a ascultat rugăciunile trimițând un porumbel din ceruri sa-i salveze fiul.

 Kosem îi răspunde la întrebarea lui Ahmet, cu privire la ce este mai dureros, pierderea unui copil, sau pierderea unui frate, spunându-i că în seara asta el și-a ales fiii, dar călăii au plecat și de fapt el a ales să cruțe viața lui Mustafa și constată că porumbelul alb, văzut de Mustafa în toiul nopții a fost un semn de la Dumnezeu prin care a fost înștiințat să nu-și ucidă fratele.

Handan o consideră pe Kosem responsabilă că Ahmet nu l-a executat pe prinț și atunci când îi vizitează strigă la Kosem să o lase singură cu fiul ei și îl întreabă pe Ahmet cât timp vor mai trăi cu această amenințare, dar sultanul îi răspunde că nimeni nu-i va mai folosi fratele împotriva lor.

Sultana Safiye este dusa cu barca la faimosul turn Kiz Kulesi, fiind cunoscut și ca turnul Maiden.

 În timp ce Derviș o informează pe Kosem că Safiye este la turnul Maiden și își va petrece tot restul vieții încuiată acolo, Safiye își scoate bijuteriile, coroana și începe să plângă atunci când își dă jos de pe deget inelul lui Hurrem.

 Safiye este obligată să stea într-o încăpere întunecată a turnului cu ușile închise cu zăvoare, fiind păzită încontinuu de gărzi și atunci ea îi spune ultima ei dorință lui Zulfikar Sultana Safiye, o fostă Valide a fost nevoită să renunțe la hainele imperiale și să se îmbrace singură cu haine de servitoare fiindu-i înlănțuite gleznele și văzând ca nici servitoarea nu o ajuta, brusc o cuprinde melancolia. Zulfikar pleacă și i-o încredințează pe Safie lui Gurbuz spunându-i să nu o dezamăgească pe Kosem.

 Despărțirea dureroasă dinte mamă și fiu!
Handan se duce în camera lui Halime și o informează că de acum încolo nu-l va mai vedea pe Mustafa și nici măcar Dilruba sau Menekshe. Mustafa pleacă trist de la palat însoțit de Dilruba și Halime, care îi spune că Ahmet este foarte supărat din cauza că a urcat la tron și de aceea îl desparte de ea. Dar să nu-i fie frică pentru că Ceylan va avea grijă de el și trebuie să-și continue studiile. La plecare îi promite ca atunci când pedeapsa ei se va sfârși o sa-l viziteze și micul Mustafa plângând strigă că nu vrea să rămână acolo.

Pe de altă parte, Ahmet trebuie să plece din nou în campanie, dar Kosem își exprimă sentimentele de frică din cauza întâmplărilor neplăcute din palat spunându-i că nu ea vrea să fie despărțiți din nou și Ahmet o asigură că nu se duce nicăieri, până nu restabilește ordinea.

 Kosem îi explică că trădătorilor trebuie să le fie frică de acum încolo, sugerându-i să aleagă vizir, un Pașă puternic și loial precum Murat Pașa.

Bulbul este dus de Cennet în fața lui Ahmet și îngenunchează rostind regulile dinastiei otomane, iar sultanul îl avertizează că deși știa că poate fi executat dacă nu ascultă de Padișah, totuși i-a fost loial lui Safiye. Dar el a împiedicat execuția lui Kosem și din acest motiv îi cruță viața. Kosem îl informează că îi confiscă averea și nu va mai fi Agă, dar poate alege între moarte și ai fi loial ei.

Handan furioasă îi cere explicații lui Ahmet de ce i-a cruțat viața lui Bulbul și află că motivul pentru care nu l-a executat este Kosem. Ea se înfurie și mai mult, întrebându-l atunci ce spune de Mahfiruze că a fost ucisă și Osman a rămas fără mamă și el îi mai lasă să trăiască pe acei trădători.

 Handan îl sugerează pe Derviș pentru poziția de Marele Vizir, explicându-i că nu există nimeni la fel de loial și demn ca și Derviș, care și-a petrecut viața slujindu-l. Ahmet o atenționează că mereu vorbește doar despre Derviș și îi spune că va afla împreună cu toți ceilalți pe cine va alege să fie vizir.

 Kosem află de la Cennet că Handan este furioasă, deoarece Bulbul nu a fost executat și Kosem îi spune că Handan nu o va despărți niciodată de Osman. Cennet o sfătuiește să o respecte pe Handan pentru că ea este mama lui Ahmet.

Derviș se însănătoșește și revine la îndatoririle dinastiei. Ahmet ii oferă lui Mehmet Giray o broșă în semn de mulțumire pentru ceea ce a făcut pentru dinastie, informându-l sa se  pregătească pentru atunci când va fi disponibil tronul Crimeei, deoarece le-a demonstrat că este demn sa fie Hanul Crimeei.
Halime supărată se duce la Kosem și spune că și ea este mamă și știe cât de dureros este să fi separată de propriul fiul cerându-i să vorbească cu Ahmet, deoarece Handan poate să-i facă rău prințului.

 Kosem o atenționează că din cauza greșelilor ei, un copil nevinovat suferă, dar să nu se îngrijoreze pentru că Ahmet va face totul ca Mustafa să fie în siguranță. Halime o avertizează să fie atentă cu Handan, deoarece este de partea lui Derviș și va fi nevoie să se încline în fața ei, deși în fața lui Safiye nu a făcut asta.

Kosem ~ Episodul 16 rezumat ~ Partea 2 

La ședința divanului, Zulfikar îl informează pe Ahmet despre Safiye că este înlănțuită la turn și vrea să le scrie o scrisoare celor trei fiice, fiind o ultimă dorință. Murat consideră că în cazul lui Safiye acea pedeapsă este mult mai grea decât execuția.

Pașa Murat și Pașa Derviș sunt într-o competiție pentru funcția de vizir.

 Derviș scoate la iveală secretul lui Murat, spunând că a citit tot istoricul Pașilor și a descoperit că atunci când Murat era "Beylerbey" a fost închis pentru suspiciunea de luare de mită. Dar Murat îi explică sultanului că nu s-a specificat în acele notițe că a fost acuzat pe nedrept și din cauza că nu și-a putut dovedi nevinovăția, bunicul lui Ahmet a crezut că l-a trădat. Dar mai târziu, atunci când a preluat acea funcție în altă parte, el și-a dovedit nevinovăția.

 Derviș și Mehmet Giray au conflicte și după câteva replici acide, Mehmet îi spune că vrea să obțină tronul Crimeei și nu are secrete, amintindu-i lui Derviș că acesta este ucigașul lui Mehmet III.

 Handan îi propune lui Cennet să fie șefa Trezoreriei Imperiale a haremului, dar vrea în schimb să-i fie loială și să se îndepărteze de Kosem. Dar Cennet se preface ca nu știe ce sa spună și în timp ce Handan ii acorda timp de gândire, ea se duce și o informează pe Kosem, arătându-i sigiliul de trozerier și pun la cale un plan. La un moment dat, Haci spionează pe la ușa camerei lui Kosem și Cennet se îndreaptă spre ușă și cele doua simulează un sunet de pălmuire, știind că o informa pe Handan.

Handan îi cere sprijinul lui Dervish, să găsească o cale prin care s-o oprească pe Kosem, deoarece este prea ambițioasă și va deveni un blestem ca și Safiye. Derviș îi amintește cât de prețioasă este Kosem pentru Ahmet și îi spune că  Mehmet Giray l-a amenințat și împreuna decid să-i elimine pe Mehmet și Reyhan.

Seara la han, Mehmet este la masă cu Reyhan, căruia îi spune că trebuie să-i câștige încrederea sultanului și Reyhan îi sugerează să obțină sprijinul lui Kosem, Dar izbucnește un scandal lângă masa lor și cei doi se luptă cu inamicii trimiși de către Derviș.

 Safiye este servită cu mâncare și nemulțumită de ce a primit, îi reproșează servitoarei, După ce rămâne singură, îi apare zâmbetul pe buze, deoarece atunci când rupe pâinea în două, găsește o scrisoare de la Nasuh prin care află că Ahmet a devenit suspicios și el nu a putut să intervină să o ajute, dar i-a rămas loial.

 Bulbul a primit ordine să spele pe jos prin harem și fetele se amuză când îl văd. Dar Kosem îi acordă o șansă de a-și dovedi loialitatea și la ordinul favoritei pune două cufere în mijlocul haremului din care oferă monede din aur și cadouri fetelor. Handan se înfurie deși schițează un zâmbet fals și crezând că Cennet este de partea ei afirmă despre Kosem că urmărește să câștige loialitatea celor din harem prin daruri din averea confiscata de la Safiye.

 Ahmet îi spune lui Murat cât de mult îl prețuiește și într-o zi va fi Marelui Vizir, dar nu acum, deoarece este cel mai puternic comandant și are nevoie de el în acea funcție. Apoi îi cere să-i înmâneze lui Derviș sigiliul, astfel încât el poate vedea cât de prețios este pentru sultan. Murat se duce și îi oferă sigiliul, spunându-i să nu-i dezamăgească. Derviș se duce la Ahmet și îi mulțumește, iar sultanul îi face cunoscut faptul că nu se îndoiește de loialitatea față de el.

 Mehmet Giray ajunge la palat și o informează pe Kosem despre atacatul de la han, apoi o previne ca Derviș nu este de încredere, deoarece l-a otrăvit pe tatăl lui Ahmet. Dar Kosem vrea dovezi și Mehmet îi spune că pot căuta împreună dovezile necesare. Mai târziu, Kosem si Handan află că Derviș a devenit Marele Vizir.

  Ahmet îl vizitează pe Mustafa și în timp ce doarme, îi șoptește la ureche că doar așa îl poate proteja și la plecare îi lasă un cadou. Dimineața la trezire prințul este plăcut surprins să găsească un vapor și începe să se joace.

Halime află secretul care îi va aduce sfârșitul lui Derviș

 Menekshe îngrijorată pentru Mustafa, îi spune lui Halime că prințul refuză să mănânce. Cele două pun la cale să se răzbune pe Handan, pentru că nu-i permite lui Halime să-și vadă fiul.

Între timp, Handan și Derviș se întâlnesc la conacul Pearl Mansion. Hadan îl felicită pentru avansare și îi povestește despre loialul Haci cum o tot avertizează de pericolul la care se expune cu astfel de întâlniri și cât de teamă îi este să ne se afle că el o iubește. Derviș o liniștește spunându-i că într-adevăr el nu-și poate controla sentimentele față de ea, dar ea este o Valide și el este Marele Vizir, aceasta este relația lor. Menekshe îi ascultă dintr-un dulap și după ce cei doi pleacă, se duce în mare grabă și o anunță pe Halime că Derviș este îndrăgostit de Handan.

 Nasuh îi întinde o capcană Sultanei Kosem
 Nasuh află cât de importantă este fetița Meliki pentru Kösem și o amenință că îi va ucide mama dacă nu o va aduce pe Kosem la el. Fetița speriată se duce la palat să o vadă pe Kosem și o minte că maică-sa este bolnavă. În următoarea zi, Kosem însoțită de câțiva servitori loiali îi face o vizită șeicului Hudai și îi oferă un cufăr plin cu monede de aur, spunându-i că vrea să ajute oamenii săraci,
  Meliki ajunge acolo și împreună cu sultana pleacă la casa părintească. În față casei fetița o avertizează pe Kosem să nu între în casă, deoarece niște oameni așteaptă acolo să o omoare. Inamicii încearcă să le prindă și exact atunci apare Iskender și se luptă cu toți.

Disponibil pe canalul YouTube Flory4all!


Sursă info/foto: Kosem Wikipedia, Muhtesem,  Star TV, Muhtesem Yuzyil Kosem Episode 16, pe YouTube

Trimiteți un comentariu

Mesaje

[blogger][facebook][disqus]

Author Name

{picture#YOUR_PROFILE_PICTURE_URL} YOUR_PROFILE_DESCRIPTION {facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.