About actors & actress Acıyor - Mă doare Anastasia Tsilimpiou animatori petreceri copii Articole Articole utile Ask Sana Benzer Asli Enver Aşk Laftan Anlamaz Bahar Viata furata Bahar viață furată Bana Sevmeyi Anlat Bani murdari Dragoste barbati Begüm Kütük Yaşaroğlu Bere Ciucaș Beren Saat Bergüzar Korel Bir nefes yeter Blogger Boran Kuzum Bride of Istanbul Burak Özçivit Burak Sağyaşar Burcu Kara Cadouri Cansu Dere Carbon Cleaner Carti Casatorie Ceaiul turcesc Celebrity News Cingöz Recai Cofetaria Tic Tac Compari Imobiliare Conspiratii Cosmetice costume Costume Ricardo Montesi curatarea jaluzelelor Dalai Lama Decizii de viata Despre actori Despre dragoste Despre Dumnezeu Despre flori Diete de slabit Dila Hanim Doi mincinosi Dolunay Soysert Dragoste infinita Duo Flame Elimina depunerile de carbon EN Endless Love Engin Akyurek English Info English News Erkan Petekkaya Ezgi Asaroglu Fahriye Evcen Farah Zeynep Abdullah Festivalul de Film de la Cannes Film Selfie Filme Final Final serial Frumusetiile naturii Furtuna pe Bosfor Gelato Siviero Maria Gizem Karaca Göksel Demirpençe Halit Ergenç Hande Erçel Hatice Şendil Hülya Avşar İki Yalancı Ikinci Sans Iluzii optice Interviu Istanbull Gelin İstanbullu Gelin Înalta societate Învăţaţi o limbă străină Jouzour Kadir Dogulu Kara sevda Kemal Ekmekçi Kenan Doğulu Kerem Bürsin Kosem Lara Uzerli Legamantul Legea Pamantului Lifestyle Lyrics Mehmet Akif Alakurt Meryem Uzerli Miray Daner Mireasa din Istanbul Miss Turcia 2017 Mistere Muhammet Uzuner Murat Boz Murat Boz și Aslı Enver Music Mutluluk Zamanı Muzica Nefis Tarifler Neslihan Atagül Noaptea de hena Nunta anului Nurgül Yeşilçay O Hayat Benim ochelari de soare dama ochelari de soare Pedro Ochelari de soare polarizați Oferte si promotii online cu reduceri Okan Yalabik Oktoberfest Oua vopsite Özcan Deniz Özlem Tekin Pamela El Kik Paramparça Patria mea esti tu Păcatele inimii Pelin Karahan Perla Neagră Pinar Deniz Pinar Dilek Presenting series Prezentare seriale PROMO Puterea destinului Retete RO role roti Rüya Saadet Işıl Aksoy Secretul vindecarii spontane Senan Kara Serial libanez Seriale turcesti Sertab Erener Sezen Aksu Sezonul 1 Sezonul 2 Sfaturi utile Shopping sisteme de mobilitate Siyah İnci spalarea jaluzelelor stil de viață Stiri Suleyman Magnificul Tarkan Tevetoğlu Test Test de personalitate Toygar Işıklı Tradarea Trafic site Tuba Buyukustun Tuğba Melis Türk Turkish Celebrity News Turkish TV series Tutoriale Two liars Vedete de la Hollywood Versuri Vis Wedding Yıldıray Gürgen Yüksek Sosyete Zodiac

Kosem Episodul 13 rezumat

Kosem ~ Episodul 13 rezumat ~ Partea 1


Kosem ~ Episodul 13 rezumat
Sultana Kosem nu mai este acea cadână inocentă, deoarece intrigile din serai au făcut-o sa devină o sultană puternică, demnă de a fi soția Padișahului lumii și o mama protectoare.
Kosem speriată ca nu cumva fiul ei să pățească ceva rău, îl ia din bratele Sultanei Safiye reproșându-i ca i-a furat copilul. Safiye găsește imediat o scuză că doar a vrut să-și viziteze nepotul, dar într-o zi fiul îi va fi luat și o jignește pe Kosem spunându-i ca ghinionul copilului este de a avea o mamă ca ea.

Între timp, Golge o găsește pe fata responsabilă pentru răpirea copilului. Dar un Agă loial lui Safiye intervine și în timp ce negresa mută îl pune la pământ, ea este înjunghiată pe la spate de acea fată. Dar acel bărbat scoate cuțitul din ea și o înjunghie mortal de mai multe ori și totuși reușește să-l sugrume pe acel bărbat.
  În timp ce Kosem îi reproșa lui Handan că nu are grijă de siguranța haremului, sosește Golge în camera sultanei, dar cade jos și moare privind-o pe Kosem, care ii era alături pe podea.

Din cauza răpirii micuțului print și incidentului dureros cu privirea la pierderea prietenei dragi, Kosem doarme cu micuțul print în patul ei și Handan a trimis gărzi de încredere pentru protecția lor. Zulfikar dă ordine stricte ca toți din harem sa fie interogați și controlați, iar Cennet se ocupă personal de supravegherea și confiscarea banilor pentru a nu se mai da mită pentru diverse favoruri.

Între timp Handan sosește acolo și furioasă îi cere lui Zulfikar explicații, de ce Dervis este în temniță, Zulfikar îi explică faptul că este suspectat de otrăvirea Marelelui Vizir, dar Handan îl ordonă să-l elibereze, deoarece Derviș nu ar face asa ceva. Zulfikar cerându-și scuze îi spune că este imposibil, Dar i-a trimis o scrisoare sultanului și până când el se întoarce, Derviș va rămâne în închisoare. Zulfikar îi arată Sultanei Kosem pe toți cei care au fost neglijenți în noaptea incidentelor. Ea vede niște bani și află de la Zulfikar că acei bani au fost luați de servitori ca și mită și conform regulilor sultanului, pedeapsa pentru trădare este execuția. Slujitorii încremenesc de frică când aud.

Pe de altă parte, la vechiul palat, Safiye se asigură dacă Bulbul a luat măsuri de precauție și nimeni nu va afla că din ordinul ei a fost ucisă Golge.

La Edirne, Ahmet este vizitat de Murat Pașa și vorbesc despre regele Austriei, dacă a fost de acord cu termenii impuși de otomani. Murat îi sugerează că dacă vrea să scape de trădători, sunt obligați să fie de acord cu tratatul impus de austrieci, de a nu le mai cere tribut anual. Dar sultanul furios îl dă afară și ulterior află că Murat a acceptat deja condiția impusă de rege. După aceea, Ahmet primește scrisoarea de la Zulfikar și toți se pregătesc să se întoarcă la palat, dar mai întâi vor trece prin Capitol pentru a mai negocia cu ambasadorii Austriei. 

 Kosem împreună cu Cennet și Haci vorbesc despre Safiye că a cumpărat pe toată lumea din serai și își dau seama că o pot lipsi pe Safiye de putere, doar dacă află unde tine ascunsă averea secretă. Kosem vrea sa găsească o cale de a o scoate pe Fahriye din acea mănăstire pentru a fi pedepsită știind că doar așa se poate răzbuna pe Safiye. Menekshe îi ascultă printr-o gaură din perete și în mare grabă o informează pe stăpâna ei. Halime consideră că  Fahriye merită să fie pedepsită pentru ca l-a îmbolnăvit și pe Mustafa,nu doar pe sultan, dar totuși își trimite servitoarea să o avertizeze pe Safiye.

Dragoste adevărată ~ Iubire interzisă ~  Sultana Handan și Derviș sunt îndrăgostiți! 
O secvență cu momente foarte emoționante.

Derviș este vizitat de Handan și el ii spune că nu l-a otrăvit pe Marele Vizir. Handan îl crede și lucrul acesta îl face fericit pe Derviș. Handan consideră că Safiye a făcut ca totul să indice că Derviș a pus otrava și el a căzut în capcană nevinovat El își amintește că și Sultana Kosem l-a avertizat în privința răzbunării lui Safiye. La un moment dat, ea ii spune ca i-a fost frică ca nu cumva el sa se îndrăgostească de Fahriye. Derviș o asigură că nimic nu-l poate despărții de ea. Wowww!
Haci se apropie de ei și aude totul, dar se preface că nu i-a auzit și îi informează că fata care la furat pe micuțul print a fost găsită.

În timp ce Kosem însoțită de Haci erau în trăsură în drum spre mănăstirea profetului Aziz Mahmud Hüdayi, Fahriye ajuta ca mâncarea caldă sa fie servită nevoiașilor. Ea îl vede pe Shahin și se duce la ușă sa vadă ce face acolo. Shahin îi spune că Mehmet nu a trădat-o și o roagă să-l primească atunci când va veni la ea. Kosem și Haci ajung acolo exact atunci când Reyhan îl informează pe Shahin că trebuie să plece. Kosem îi vede pe cei doi și Haci este șocat sa-l vadă pe Reyhan pentru ca toți îl știau mort. Fahriye o dă afara pe Kosem întrebând-o cum de îndrăznește să stea în fața ei. Kosem o atenționează ca a văzut-o vorbind cu Shahin și o acuză că amândoi l-au atacat pe Ahmet și cine știe ce mai pun la cale. Și înainte de plecare o amenință ca îi va spune sultanului că a văzut-o cu Shain și va găsi o cale de a o scoate din mănăstire pentru a fi pedepsită. La un moment dat, o fetită cere mai multă mâncare pentru mama ei și Kosem se oferă să o însoțească acasă. Și atunci când ajung acolo, Kosem văzând că femeia este bolnavă, îi spune că va trimite medici din palat și ea va fi vindecată.

Pe de altă parte, Cennet la ordinul lui Kosem ajunge la palatul vechi cu un cadou pentru Safiye, care o avertizează că doar un miracol o va salva să plece de acolo în viață. Dar Cennet o notifică că Handan știe și dacă ea pățește ceva, va fi luată la răspundere. Cennet o informează că Sultana Kosem a trimis-o să o avertizeze că dacă mai pune mâna pe print, îi va tăia acea mână. Și îi arată cadoul trimis de Kosem, în care era un voal de doliu spunându-i sa-l poarte la înmormântarea lui Fahriye. Safiye furioasă de îndrăzneala lor, o scoate afară și apoi arde vălul. Menekshe ajunge și ea la palat și o informează pe Safiye despre planurile Sultanei Kosem. Safiye foarte îngrijorată pentru fiica ei se duce la mănăstire și află de vizita Sultanei Kosem. Fahriye o roagă pe mama ei sa o scoată de acolo spunându-i ca Mehmet nu mai este în inima ei, dar Safiye consideră că dacă pleacă din mănăstire , nu va fi în siguranță și trebuie sa aștepte momentul potrivit.

 Ahmet se întoarce la palat și Kosem îl povestește tot ceea ce s-a întâmplat. Sultanull îl cheamă pe toți la el. Zulfikar îl informează pe sultan că ancheta morții Marelui Vizir continuă. Handan îi cere să-l elibereze pe Derviș. Ahmet ordonă ca Safiye să fie chemată la palat și femeile suspectate de complicitate în răpirea printului sa fie trimise înapoi la camerele lor și Kosem și micul print vor sta în cameră cu el.

Kosem ~ Episodul 13 rezumat ~ Partea 2

Ahmet se duce la temnița palatului pentru a a fla de la Derviș ce s-a întâmplat în acea noapte și îl intreabă cum este posibil să fie acuzat de astfel de lucruri din moment ce el este prietenul cel mai valoros și consilierul divanului. Derviș consideră că incidentul nu a fost explicat sultanului în mod corespunzător și îi povestește totul în detaliu. Ahmet îl crede, dar nu-l poate elibera pentru că toate dovezile sunt împotriva lui Derviș și poporul va pune la îndoială judecata dreptății a sultanului. Derviș îi spune sultanului că va putea să dovedească că este nevinovat, doar dacă Aga Numan, care a fugit din palat va fi prins. La plecare Ahmet îl avertizează că știe că l-a mințit în legătură cu Fahriye. Haci o informează pe Handan că Derviș nu a fost eliberat.

 Safiye sosește la palat și atunci când o întâlnește pe Kosem, au loc câteva replici acide între cele două. După care o amenintă spunându-i că va veni o zi în care o va implora să nu-i ia viața. Safiye ajunge la sultan și îi spune că multe minciuni au fost aruncate asupra ei și el a crezut. Ahmet este șocat de îndrăzneala bunicii sale spunându-i că tot haremul a fost martor că ea a amenințat-o pe Kosem în mijlocul nopții folosindu-se de micuțul prinț. Dar ea aruncă vina pe Handan că nu a lăsat-o să-și vadă nepotul, Ahmet o întreabă dacă și despre uciderea lui Golge va mai găsi o explicație, dar Safiye se preface că nu știe nimic și din nou aruncă vina pe Handan spunând că nu s-a ocupat în mod corespunzător de siguranță haremului. iar cu privire la arestarea lui Derviș, ea oftează. Safiye face din nou pe victima spunându-i sultanului că el deja o judecă și nu mai contează ce spune ea, deoarece a alungat-o la palatul vechi, averea i-a confiscat-o și acum singurul lucru care i-l mai poate lua este să-i ia propria viață.
Ahmet îi spune că tot poporul știe că un rege nu-și execută bunica, acela este motivul pentru care este atât de calm. Dar a uitat că puterea lui nu este limitată și dacă el vrea, ea va putea dormi într-o noapte și niciodată să nu se mai trezească. aceasta fiind ultima avertizare în care îi spune să stea departe de Kosem și micul prinț. Safiye pleacă și pe coridorul palatului se întâlnește cu Murat. Cei doi vorbesc despre moartea Marelui Vizir și la un moment dat Safiye văzând că Murat este de partea sultanului, îi amintește că el visează să devină Marele Vizir, dar va fi imposibil. Murat simțindu-se jignit îi face cunoscut faptul că motivul pentru care a fost exilată la vechiul palat nu este din cauza sultanului, ci din cauza lui Kösem.
 Kosem și Haci vorbesc cu Gürbüz care le spune servitorul lui Halime a mers la palatul vechi și este evident că Halime s-a aliat cu Safiye. Kosem decide să discute cu Halime și o informează cât de mult îl îndrăgește pe Mustafa și că ar face orice să-l protejeze și cu toate că Halime știe toate astea a îndrăznit să se alieze cu Safiye, Ea o atenționează pe Halime să-și cunoască limitele sfătuind-o să stea departe de Safiye și să fie de partea lui Ahmet.
 Handan îl vizitează din nou pe Derviș, care era trist și află că sultanul nu mai are încredere în el, deoarece Zulfikar l-a informat că el a ajutat-o pe Fahriye să ajungă la Profetul Aziz. Handan vrea să afle de ce a făcut-o, și Derviș îi spune că Fahriye l-a amenințat folosindu-se de trecutul lui (otrăvirea lui Mehmet).

 Ahmet și Kosem se plimbă prin grădinile palatului și la un moment dat el o face foarte fericită atunci când îi dăruieste un câl negru pe care ea îl numește Golge. Ea spune că acel cal îi va aminti de prietena ei dragă care a murit. După aceea Kosem îi povestește lui Ahmet despre fetița pe care a întâlnit-o la mănăstire spunându-i că mamă ei este bolnavă și dorește să o viziteze. Ahmet o alintă "sultana milostivă" și îi amintește cum i-a salvat viața lui Mustafa. Kosem împreună cu acea fetiță se duc la mama feței, care îi mulțumește pentru că medicii au vindecat-o.
  Pe de altă parte, Fahriye și Mehmet se întâlnesc din nou fiind văzuți de fetița despre care sultana Kosem îi vorbea sultanului. Mehmet află că Shahin a fost acolo și i-a explicat că el nu a trădat-o. Dar Fahriye nu-l crede și îi spune că el a trădat-o când a lăsat-o singură pe acea corabie. Ea îi pune în palmă colierul dăruit de el cândva spunându-i că este prea târziu, dar într-o zi va ieși de acolo și va reveni la palat, la soțul ei Derviș și va căuta iubirea.

 La han în timp ce Shahin era în cameră este atacat, dar Mehmet ajunge acolo, îl salvează și fug împreună la Reyhan. Numan este prins de oamenii lui Zulfikar. Divanul este convocat și Zulfikar sosește cu Numan. Sultanul îl spune lui Numan să-și recunoască crima, dar acesta aruncă vina pe Derviș spunând că el i-a dat ordinul să-l otrăvească pe Marele Vizir. Deși Derviș spune că nu este adevărat, Ahmet îl cheamă pe Zulfikar și îi spune să-l ducă pe Dervish înapoi în celulă și el va lua mai târziu o decizie. Între timp, Safiye este informată de Nasuh că Numan a fost prins și devine furioasă când află că acesta nu a murit știind că dacă va fi torturat o va trăda.
 În ziua următoare, Numan este executat și Derviș este adus în față lui Ahmet și îngenunchează,

  Mehmet l-a informat pe Zulfikar printr-o scrisoare că vrea să se întâlnească. Cei doi se întâlnesc și Mehmet îi spune că îl va duce la Shahin doar dacă îi promite că fratele său nu va fi executat. Zulfikar o informează pe Kosem și ea decide să-l folosească pe Mehmet pentru a o scoate pe Fahriye din sanctuar. Kosem îi promite lui Mehmet că îi va cruța fratele doar dacă o scoate pe Fahriye afară din sanctuar și el acceptă. Fetița căreia mama i-a fost vindecată din milostivitatea sultanei, ca semn de recunoștință față de Kosem se duce la Fahriye și îi spune că Mehmet o cheamă afară, deoarece a fost reținut la ușă și Aziz Hudayi a spus că Fahriye trebuie să-l alunge de acolo. În cele din urmă, Fahriye face o greseală care o poate costa propria viață și se duce afară. Mehmet o întâmpină și ea îl alungă de acolo spunându-i că nu-l mai iubește. Mehmet foarte supărat îi spune că dacă ar fi crezut că ea chiar la iubit atunci i-ar fi permis să se întoarcă inăuntru și deodată Fahriye este înconjurată de slujitorii lui. Kosem. Safiye informată de Menekshe, care a spionat din nou prin acea gaură de perete, era în drum spre sanctuar, dar din păcate ajunge prea târziu și nu-și mai poate salva fiica. 

Kosem ~ Episodul 14 rezumat

Sursă info/foto: Kosem Wikipedia, Muhtesem,  Star TV, Muhtesem Yuzyil Kosem Episode 13, pe YouTube

Trimiteți un comentariu

Mesaje

[blogger][facebook][disqus]

Author Name

{picture#YOUR_PROFILE_PICTURE_URL} YOUR_PROFILE_DESCRIPTION {facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.