About actors & actress Acıyor - Mă doare Anastasia Tsilimpiou animatori petreceri copii Articole Articole utile Ask Sana Benzer Asli Enver Aşk Laftan Anlamaz Bahar Viata furata Bahar viață furată Bana Sevmeyi Anlat Bani murdari Dragoste barbati Begüm Kütük Yaşaroğlu Bere Ciucaș Beren Saat Bergüzar Korel Bir nefes yeter Blogger Boran Kuzum Bride of Istanbul Burak Özçivit Burak Sağyaşar Burcu Kara Cadouri Cansu Dere Carbon Cleaner Carti Casatorie Ceaiul turcesc Celebrity News Cingöz Recai Cofetaria Tic Tac Compari Imobiliare Conspiratii Cosmetice costume Costume Ricardo Montesi curatarea jaluzelelor Dalai Lama Decizii de viata Despre actori Despre dragoste Despre Dumnezeu Despre flori Diete de slabit Dila Hanim Doi mincinosi Dragoste infinita Duo Flame Elimina depunerile de carbon EN Endless Love Engin Akyurek English Info English News Erkan Petekkaya Ezgi Asaroglu Fahriye Evcen Farah Zeynep Abdullah Festivalul de Film de la Cannes Film Selfie Filme Final Final serial Frumusetiile naturii Furtuna pe Bosfor Gelato Siviero Maria Gizem Karaca Göksel Demirpençe Halit Ergenç Hande Erçel Hatice Şendil Hülya Avşar İki Yalancı Ikinci Sans Iluzii optice Interviu Istanbull Gelin İstanbullu Gelin Înalta societate Învăţaţi o limbă străină Jouzour Kadir Dogulu Kara sevda Kemal Ekmekçi Kenan Doğulu Kerem Bürsin Kosem Lara Uzerli Legamantul Legea Pamantului Lifestyle Mehmet Akif Alakurt Meryem Uzerli Miray Daner Mireasa din Istanbul Miss Turcia 2017 Mistere Muhammet Uzuner Murat Boz Murat Boz și Aslı Enver Muzica Nefis Tarifler Neslihan Atagül Noaptea de hena Nunta anului Nurgül Yeşilçay O Hayat Benim ochelari de soare dama ochelari de soare Pedro Ochelari de soare polarizați Oferte si promotii online cu reduceri Okan Yalabik Oktoberfest Oua vopsite Özcan Deniz Özlem Tekin Pamela El Kik Paramparça Patria mea esti tu Păcatele inimii Pelin Karahan Perla Neagră Pinar Deniz Pinar Dilek Presenting series Prezentare seriale PROMO Puterea destinului Retete RO role roti Rüya Saadet Işıl Aksoy Secretul vindecarii spontane Senan Kara Serial libanez Seriale turcesti Sertab Erener Sezen Aksu Sezonul 1 Sezonul 2 Sfaturi utile Shopping sisteme de mobilitate Siyah İnci spalarea jaluzelelor stil de viață Stiri Suleyman Magnificul Tarkan Tevetoğlu Test Test de personalitate Toygar Işıklı Tradarea Trafic site Tuba Buyukustun Tuğba Melis Türk Turkish Celebrity News Turkish TV series Tutoriale Two liars Vedete de la Hollywood Versuri Vis Wedding Yıldıray Gürgen Yüksek Sosyete Zodiac

Kosem Episodul 12 rezumat

 Kosem ~ Episodul 12 rezumat ~ Partea 1

 Kosem ~ Episodul 12 rezumat ~ Partea 1
Sultana Fahriye este pedepsita cu moartea

Derviș și Fahriye iau cina împreună și ea îl întreabă despre  noaptea trecută. Cu o noapte înainte, Fahriye a încercat să fugă cu Mehmet Giray și Derviș a intervenit. Ea vrea să știe de ce i-a ascuns lui Ahmet adevărul despre ce a făcut ea, atunci când Ahmet și Kosem i-au vizitat. Dar el evită să-i spună adevărul spunându-i că a făcut asta pentru amândoi, deoarece au trăit dezamăgiri în trecut. Fahriye i-a scris o scrisoare lui Mehmet, prin care i-a dezvăluit că ea și-a îmbolnăvit nepoții de ciumă. Și acea scrisoare a ajuns în mâinile lui Kosem, Sultana îl informează pe pe Derviș și el încearcă să o protejeze pe Fahriye. Safiye furioasă și în același timp speriată, o caută pe Fahriye și o ia la rost pentru acea scrisoare spunându-i că acum Ahmet știe totul și vine să o execute. Fahriye își imploră mama să o salveze pentru că nu vrea să moară. Sulatanul ajunge la palatal lui Fahriye și atunci când Safiye plângând îi spune că fiica ei a fugit de frică, sultanul o acuză că o ascunde.

 Pe de altă parte, Derviș își riscă viața ajutând-o pe Fahriye și ea îl imploră să nu o părăsească, dar el supărat îi spune că doar atâta a putut să facă pentru ea. Fahriye cauta refugiu la casa religioasa a profetului Hudai.
 Murat Pasa o felicită pe Kosem pentru că a câștigat o mare victorie în fata poporului și îi spune că vrea să-i prezinte pe Gurbuz Aga. Kosem este informată că Gurbuz Aga a lucrat în palatal vechi și este loial, apoi îi spune că dorește să fie în serviciul lui Kosem. Deoarece o poate supraveghea pe Safiye și asa vor putea găsi averea secretă pe care o deține.

Iubirea dintre Ahmet si Kosem este pusa la o mare încercare

 Între timp,  Ahmet dorește să vorbească cu Kosem și Haci o informează. Sultanul îi spune că iubirea lor este pură, fără minciuni și dorește să afle de unde are ea scrisorile lui Fahriye și de ce lucrează pe la spatele sau. Kosem îi explică că ea a auzit ceva și a început să investigheze pentru că dacă viața lui este în joc, ea e dispusă să facă orice și consideră că Fahriye trebuie pedepsită. Ahmet o rănește profund pe Kosem, atunci când îi spune că inocența ei a dispărut din cauza acelui palat spunându-i că poate să plece din cameră.

 Kosem pleacă plângând de la sultan și pe  coridor, Derviș o atenționează că nu are limite, deoarece ei au avut o înțelegere ca Fahriye nu va pății nimic. Sulatana o face pe Fahriye trădătore pentru că a încercat să-l ucidă pe Ahmet, apoi îl întreabă de ce o mai protejează. Kosem ajunge în camera ei și Cennet încerca să o consoleze spunându-i că sultanul o va ierta și acum trebuie să se gândească la copilul din pântece.
 În următoarea zi, Kosem merge la Ahmet, dar află de la Zulfikar, că sultanul  nu vrea să o mai vadă și în conformitate cu regulile islamice, joia sultanul este cu Mahfiruz și copilul său. Sultana Kosem foarte supărată se destăinuie lui Cennet că Ahmet o pedepsește prin tăcerea lui.

 Derviș se duce la sultan și Ahmet dorește sa știe unde a fost și dacă a auzit despre faptele soției sale. Ahmet profund dezamăgit dorește să afle cum a putut Fahriye să facă una că asta. Zulfikar intră și el la sultan fiind șocat când aude, dar el nu-l trădează pe Derviș (ulterior îi spune adevărul) și îl informează pe sultan că a văzut-o doar pe Fahriye  în apropierea casei lui Hudayi.

Sultana Fahriye foarte speriata, cauta refugiul la profetul Aziz Mahmud Hudayi 

 Ahmet însoțit de Zulfikar se duce la “DÂRU'L EMÂN”, fiind întâmpinați de profetul Aziz Mahmud Hudayi (considerat un sfânt musulman). Ahmet îi spune profetului că are un mare respect pentru el, dar Fahriye a comis o greșeală foarte mare  și ea trebuie pedepsită. Hudai îi spune că nu am nici o îndoială cu privire la dreptatea sultanului, dar el știe că nu poate trimite pe nimeni înapoi, dacă au căutat refugiu acolo. Sultanului îi este permis să o vadă pe Fahriye și ea atunci când îl vede pe sultan începe să tremure de frică.
 Sultanul foarte nervos dorește să știe dacă Mehmet Giray i- a dat ordin să-l îmbolnăvească, dar află că Mehmet a fost în închisoare când s-a întâmplat și vinovatul este  Shahin Giray. El i-a dat acea substanță pentru ciumă, mințind-o că doar așa îl poate salva pe Mehmet. Fahriye îngenunchează în fața sultanului implorându-l să o ierte pentru că ea s-a pocăit acum.
 Ahmet pleacă și îl informează pe Zulfikar că Shahin este cel vinovat și vrea să fie adus în fața lui.
 În acest timp, Safiye este informată că Selahetin a văzut la un ienicer tânăr îmbrăcat cu o cămașă, care cândva aparținuse unui fiu de-al ei, care a dispărut, iar Bulbul îi spune că acel băiat este posibil să fie fiul ei și cu siguranță îl vor recunoaște pentru că avea un semn din naștere.
 În timp ce Safiye deghizata se ducea la piață, Alex mergea și el la Selahutin dorind sa afle mai multe informații despre acea cămașa, dar este luat de ieniceri, la bărăci. Safiye află de la Selahutin  că acea cămașa văzută pe un ienicer (Iskender), fără nici o îndoială este cămașa purtată cândva de fiul ei.

Seraiul este în straie de sărbătoare ~ Sultana Kosem naște un băiat și îl boteaza Mehmet ~ 8 martie 1605

 Kosem îi face o surpriza sultanului și atunci când Ahmet intră în cameră, găsește un buchet imens cu flori de iasomie și un bilețel prin care sultana își cerea iertare. După care apare Cennet și îl informează că i-a venit sorocul Sultanei Kosem.
 Sultanul Ahmet foarte fericit și copleșit de emoții merge în camera soției și își ia fiul în brațe și îl botează Mehmet. Deși Ahmet este în culmea fericirii și îi este greu să nu-și arate fericirea față de soție, el se preface tot supărat.
 Cennet răspândește vestea nașterii în întreg seraiul și la ordinile sultanului Ahmet se face o masă festivă și se împarte aur în harem. Sultana Handan primește vestea mult așteptată și îi mulțumește lui Dumnezeu pentru nepotul Mehmet.

   Kosem ~ Episodul 12 rezumat ~ Partea 2

 Kosem nu mai rezistă să stea departe de Ahmet și foarte supărată îi spune lui Cennet că nu și-a imaginat că acea zi în care a dat naștere unui prinț să fie așa. Kosem o lasă pe Golge să aibă grijă de micuțul prinț și pleacă să-l caute pe Ahmet, deși  Cennet o avertizează că nu ar trebui să facă asta.
  Sultana Kosem iese din cameră și pe holul palatului o întâlnește pe Rasha și au loc între ele niște replici acide cu privire la tron și care dintre copiii lor va urca la tron atunci când va fi necesar. Kosem o informează că cel mai puternic prinț provine dintr-o mamă puternică și acel prinț va urca pe tron. La un moment dat, Rasha menționează că de luni de zile Sultanul Ahmet nu s-a uitat la Kosem. Ahmet o primește pe favorita inimii sale, dar el continuă să-i spună că nu o mai recunoaște și atunci Kosem plângând îi explică că acea Anastasia inocentă a fost ucisă de Safiye. Sultanul se supără când aude și o trimite la copilul ei, spunându-i că i-a frânt inima. Dar Kosem îi spune tot adevărul sultanului și îi explică de ce el nu mai vede în ea acea fată inocentă. Ahmet află că Sultana Safiye i-a ucis tatăl cu propriile mâini și de aceea Kosem a dezvăluit secretul lui Fahriye pentru a o alunga pe Safiye de la palat. Sultanul Ahmet o iartă pe Kosem și cei doi sunt fericiți din nou. El îi promite că cei care i-au făcut să simtă durerea separării, nu vor avea liniște și Safiye va avea de suferit pentru fiecare lacrimă vărsată de Kosem.

Averea Sultanei Safiye este sub sechestru, fiind predata Trezoreriei Imperiale

Sultanul se duce furios la Safiye spunându-i că el a respectat-o dar și răbdarea lui are limite. Deși Safiye nu recunoaște că l-a ucis pe Enzo, tatăl lui Kosem, Sultanul decide ca toată averea lui Safiye să fie predată Trezoreriei Imperiale.
 Handan este în culmea fericirii pentru că fiul ei, Ahmet o informează că palatul are nevoie de o Sultană Mamă. Ulterior, Handan este luată de Ahmet și se întorc împreună la Palatul Topkapi, dar Safiye furioasă decide că a venit timpul să se războiască cu dușmanii și afirmă că Ahmet nu va sta pe tron pentru mult timp.

 Mehmet Giray face tot posibilul să ajungă la Fahriye pentru a o salva. Dar ea foarte supărată îi reproșează că el a ales să-și salveze fratele, în schimbul vieții ei, iar ea aproape și-a distrus familia pentru el și de data asta nu va mai fugi nicăieri, deoarece din acea zi s-a terminat totul între ei și să stea departe de ea.

Shahin Giray este cautat pentru a fi adus în fata sultanului pentru pedeapsă 
 Zulfikar îl chemă pe Mehmet la el și îl informează despre Shahin cum a folosit-o pe Fahriye pentru a distruge dinastia. Zulfikar dorește ca Mehmet să ajute la capturarea trădătorului Shahin Giray. Dar Mehmet se uită la Derviș, afirmând că Zulfikar este în căutarea trădătorului prea departe, deși trădătorul este foarte aproape.
 Handan se mută în camera pentru Valide, care era a lui Safiye cu ceva timp în urmă, apoi Halime o vizitează și foarte prefăcută îi spune că se bucură că a revenit.

Sultana Safiye si Halime conspiră împotriva lui Ahmet

 Safiye vorbește cu Bulbul Aga despre Kosem și Derviș, iar Handan avea dreptate că cei doi sunt aliați. La un moment dat, Safiye îl informează pe Nasuh despre planul ei de atac și decide că Derviș trebuie să fie eliminat. Bulbul îi întrerupe pentru că Halime era la usă. Safiye are nevoie de ajutor pentru a conspira împotriva lui Ahmet și se aliază cu Halime, care a fost amenintată de Handan și se simte în pericol.

 Gurbuz Aga se întâlnește cu Sultana Kosem și o informează că încă nu a găsit averea secretă ascunsă de Safiye. Dar aceasta știe că Derviș a ajutat-o pe Kosem să se răzbune dându-i scrisoarea lui Fahriye. Derviș află de la Kosem, că Safiye știe cum a ajuns scrisoarea lui Fahriye în mâinile sultanului.

Sultanul Ahmet se duce în campanie la Edirne

Ahmet primește o scrisoare de la Murat Pașa și decide să plece la Edirne. Kosem își face griji pentru Ahmet, deoarece Zulfikar la ordinul sultanului trebuie să rămână la palat pentru siguranța și protecția micuțului prinț.

 Fahriye este vizitată de mama ei, care de luni de zile nu a mai văzut-o. Safiye își informează fiica că sfârșitul lui Derviș este aproape, deoarece el i-a dat acea scrisoarea lui Kosem. Fahriye este surprinsă să audă că din cauza lui Derviș, sultanul a aflat că ea l-a îmbolnăvit cu variolă.

Marele Vizir este otrăvit și Derviș nevinovat, este suspectat de crimă ~ 21 iunie 1606

 La piață, Nasuh îi dă o sticluță cu otravă și o pungă cu banii unui servitor, căruia îi spune că în acea seară vor acționa. În timp ce băutura din cupa Marelui Vizir este otrăvită. Derviș este anunțat că Marele Vizir îl așteaptă în Divan și atunci când ajunge acolo, amândoi sunt surprinși să vadă că cineva i-a păcalit în miez de noapte. După un schimb de replici, Marele vizir se simte rău și îl acuză pe Derviș că l-a otrăvit, apoi moare. Deși Derviș nu este vinovat, este suspectat de crimă și la ordinul lui Zulficar este dus în închisoarea palatului.

Micuțul print este răpit la ordinul Sultanei Safiye

 Între timp la ordinul Sultanei Safiye, Bulbul plătește o femeie din harem pentru ca noaptea târziu să-l răpească  pe micuțul prinț și să-l ducă la Safiye. Kosem se trezește și vede că fiul ei lipsește din pătuț. Ea începe să strige și tot haremul este în căutarea prințului. Kosem disperată aleargă prin serai strigând că prințul ei a fost răpit și îi imploră pe toți să-i caute fiul. Dar la un moment dat își aude copilul plângând și la o margine de balcon, o vede pe Safiye cu copilul în brațe.

Sultana Safiye a profitat de faptul ca Ahmet nu era la palat și a reușit să uneltească  două răzbunări în aceeași noapte:
  1. Marele Vizir este otrăvit și Derviș nevinovat, este suspectat de crimă
  2. Micuțul print este răpit la ordinul Sultanei Safiye
Kosem ~ Episodul 13 rezumat
Sultana Kosem, Kosem ep 12, Kosem episodul 12, Kosem rezumat ep 12
Sursă info/foto: Kosem Wikipedia, Muhtesem,  Star TV, Muhtesem Yuzyil Kosem Episode 12, pe YouTube

Trimiteți un comentariu

Mesaje

[blogger][facebook][disqus]

Author Name

{picture#YOUR_PROFILE_PICTURE_URL} YOUR_PROFILE_DESCRIPTION {facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.