About actors & actress Acıyor - Mă doare Anastasia Tsilimpiou animatori petreceri copii Articole Articole utile Ask Sana Benzer Asli Enver Aşk Laftan Anlamaz Bahar Viata furata Bahar viață furată Bana Sevmeyi Anlat Bani murdari Dragoste barbati Begüm Kütük Yaşaroğlu Bere Ciucaș Beren Saat Bergüzar Korel Bir nefes yeter Blogger Boran Kuzum Bride of Istanbul Burak Özçivit Burak Sağyaşar Burcu Kara Cadouri Cansu Dere Carbon Cleaner Carti Casatorie Ceaiul turcesc Celebrity News Cingöz Recai Cofetaria Tic Tac Compari Imobiliare Conspiratii Cosmetice costume Costume Ricardo Montesi curatarea jaluzelelor Dalai Lama Decizii de viata Despre actori Despre dragoste Despre Dumnezeu Despre flori Diete de slabit Dila Hanim Doi mincinosi Dolunay Soysert Dragoste infinita Duo Flame Elimina depunerile de carbon EN Endless Love Engin Akyurek English Info English News Erkan Petekkaya Ezgi Asaroglu Fahriye Evcen Farah Zeynep Abdullah Festivalul de Film de la Cannes Film Selfie Filme Final Final serial Frumusetiile naturii Furtuna pe Bosfor Gelato Siviero Maria Gizem Karaca Göksel Demirpençe Halit Ergenç Hande Erçel Hatice Şendil Hülya Avşar İki Yalancı Ikinci Sans Iluzii optice Interviu Istanbull Gelin İstanbullu Gelin Înalta societate Învăţaţi o limbă străină Jouzour Kadir Dogulu Kara sevda Kemal Ekmekçi Kenan Doğulu Kerem Bürsin Kosem Lara Uzerli Legamantul Legea Pamantului Lifestyle Lyrics Mehmet Akif Alakurt Meryem Uzerli Miray Daner Mireasa din Istanbul Miss Turcia 2017 Mistere Muhammet Uzuner Murat Boz Murat Boz și Aslı Enver Music Muzica Nefis Tarifler Neslihan Atagül Noaptea de hena Nunta anului Nurgül Yeşilçay O Hayat Benim ochelari de soare dama ochelari de soare Pedro Ochelari de soare polarizați Oferte si promotii online cu reduceri Okan Yalabik Oktoberfest Oua vopsite Özcan Deniz Özlem Tekin Pamela El Kik Paramparça Patria mea esti tu Păcatele inimii Pelin Karahan Perla Neagră Pinar Deniz Pinar Dilek Presenting series Prezentare seriale PROMO Puterea destinului Retete RO role roti Rüya Saadet Işıl Aksoy Secretul vindecarii spontane Senan Kara Serial libanez Seriale turcesti Sertab Erener Sezen Aksu Sezonul 1 Sezonul 2 Sfaturi utile Shopping sisteme de mobilitate Siyah İnci spalarea jaluzelelor stil de viață Stiri Suleyman Magnificul Tarkan Tevetoğlu Test Test de personalitate Toygar Işıklı Tradarea Trafic site Tuba Buyukustun Tuğba Melis Türk Turkish Celebrity News Turkish TV series Tutoriale Two liars Vedete de la Hollywood Versuri Vis Wedding Yıldıray Gürgen Yüksek Sosyete Zodiac

Kosem ~ Rezumatul sezonului 1

Rezumatul sezonului 1 ~ Muhteşem Yüzyıl ~ Kosem ~ Partea I

Ahmet si Kosem
  • Serialul istoric relatează viața Sultanei Kösem, o fată de origine greacă pe nume Anastasia, fiica unui preot care din cauza conjuncturilor din acele timpuri, a fost răpită ca și o sclavă, dar la vârstă de 14 ani, soarta i se schimbă subit.
  • Ahmet, fiul Sultanului Mehmet al III-lea si Sultana Handan, fiind unul dintre cei doi prinți otomani care au crescut cu o frică de moarte încă din copilărie, deoarece el si fratele său Mahmud au văzut sicriele celor 19 unchi, când tatăl său a aderat la tron.
  •  Mahmud, fiul Sultanei Halime și fratele mai mare a lui Ahmet, a fost ucis (07 iunie 1603) la ordinul tatălui său deși el i-a promis fratelui său că el n-ar ucide membrii familiei, dacă vreodată devine sultan otoman. 
  • Sultanul Mehmed III, temându-se că o lovitură de stat îl va detrona, l-a executat pe Mahmud fiul cel mare, după ce o clarvăzătoare a prezis ascensiunea lui la tron.
  • Valide Safiye, mama lui Mehmed III. Intrigile dintre Valide Safiye și Sultana Halime au fost de asemenea un posibil motiv pentru moartea lui Mahmud, deoarece Mahmud era foarte atașat față de mama sa. Sultana Halime putea să preia statutul de Valide al lui Safiye, dacă Mahmud ocupa tronul. 
  • Sultana Handan, mama lui Ahmet.
  • Sultana Halime, mama lui Mahmud si Mustafa.
Grecia, Tinos: Între timp, în Tinos, o fată de 14 ani din Grecia, care trăiește o viață frumoasă de familie împreună cu părinții ei și o soră mai mică. Cu ceva timp în urmă, ea a fost pictată cu un miel în brațe și acel portret ajunge la Safiye, fiind un cadou pentru nepotul ei. Ahmet plăcut impresionat de frumusețea fetei începe sa zâmbească. Sultana Safiye, știind ce profund afectat a rămas Ahmet după moartea lui Mahmud, dă ordine stricte ca fata să fie găsită si adusă la Palatul Topkapî. Pe drumul spre Istanbul, Anastasia în timp ce tot încerca să scape,  întâlnește un ienicer, Alexander, care merge spre Istanbul și îl imploră să o ajute. El îi promite Anastasiei că la Istanbul o va salva și ea îi dă panglica ei să-și amintească promisiunea fată de ea.
Palatul Topkapî ~ 22 decembrie 1603: La doar 13 ani viața lui Ahmet se schimbă radical, atunci când tatăl sau moare, el devine al 14-lea sultan al Imperiului Otoman, de la 1603 pană la moartea sa în 1617. Doctorul șef descoperă ca Sultanul Mehmet a fost otrăvit și Reyhan îl înjunghie pentru ca sultanul Ahmet să nu afle.
Odată ce Anastasia ajunge la curtea palatului, odalisca Cennet începe sa o educe prin cursuri de eticheta și curtoazie fiind necesar sa le aplice în prezenta familiei imperiale. Dar, Anastasia se gândește doar la cum se va întoarce în țara ei. În timp ce se plimba prin palat, ea descoperă un pasaj misterios care duce la o grădină secretă. Acolo are loc prima întâlnire dintre Ahmet și Anastasia, care încercând să se cațere sus, cade în brațele lui și el o recunoaște din portret. Ea îi povestește că vrea să scape de la palat să meargă la familia ei și că îi este de frică de sultan. Celelalte fete din harem, invidioase de frumusețe Anastasie, încep să profite de naivitatea ei, făcând-o să creadă ca sultanul este bătrân, gras și mănâncă inimile fetelor tinere. Ahmet este nevoit să îi spună că îl chemă Bahți pentru a nu o speria și mai mult, apoi o trimite în harem.
 La Harem: Cennet îi oferă haine curate Anastasiei, dar ea fuge ca de obicei și o vede pe Halime și copiii că încearcă să scape prin pasajul secret și încearcă și ea să-i urmeze. Dar Cennet o întrerupe informând-o că în acea seară va merge la sultan pentru halvet.
 Anastasia intră plângând și se pune în genunchi. Ahmet vine de pe terasă și când să-i ridice bărbia, ea speriată fiind îl muscă mană. Ea se uită în sus, fiind plăcut surprinsă să-l vadă pe băiatul întâlnit în grădină, nicidecum un sultan gras și bătrân cum fetele din harem o speriase. De atunci ea începe sa-l placă pe sultan.

[ads-post]

 Haremul Imperial devine ca și-o mare agitată ~ Disparitia printului Mustafa
 Prințul Mustafa dispare de la palat și la haremul imperial se stârnește o agitație mare, toți sunt în stare de șoc pentru că știu că de fapt, Halime a fugit cu copiii de la palat.
 Între timp, Sultana Halime, Mustafa fiul și Dilruba fetița, sunt prinși în timp ce vroiau să fugă pe mare, pentru a se salva de execuție și eventual, să-l urce pe tron pe Mustafa. Deși Ahmet din dragoste frățească îi salvează viața fratelui sau mic, renunțând la ordinul de execuție.
La palat apar schimbări care șochează ~ Exilarea la palatul vechi numit "Palatul lacrimilor"
Sultanul decide exilarea de la palat a Sultanei Safiye, confiscându-i averea și execuția printului Mustafa. Ahmet constată că Șeicul a decis că executarea nu este permisă și bănuiește că Safiye la influențat pe șeicul imamului pentru ca sa-l urce pe Mustafa la tron.
La palat apar rebeliuni, ienicerii și spahii sunt revoltați deoarece nu li s-au dat primele oferite în mod tradițional, atunci când un nou sultan urca la tron. Safiye își dorește cu orice preț ca nepotul ei sa se consulte cu ea în privința deciziilor și încearcă din răsputeri sa-i dea o lecție lui Ahmet ca sa-i dovedească ce de fapt el are nevoie de ea, mai mult ca de Handan. Safyie știe că trezoreria regală este în criză de bani și profită de această problemă că să-i ofere ea banii necesari în schimbul renunțării la exil. Ahmet nevoit fiind sa accepte ajutorul bunicii, pune sigiliul regal pe documentul care precizează acordul cu Safiye, în schimbul renunțării la exil.
 Iubire secreta la palat ~ Sultana Fahriye (fiica lui Safiye) și Mehmet Giray
 Sultana Fahriye și Mehmet Giray sunt îndrăgostiți și își trimit scrisori de dragoste, dar iubirea lor este umbrită de frica de a nu fi prinși și uciși. Şahin, fratele lui Mehmet, află și se folosește pentru a-și vedea împlinit visul de a deveni sultan al Imperiului Otoman. Dar Mehmet este diferit fata de fratele sau și are sentimente pure fata de Fahriye, dar e cât pe ce să plătească cu viată pentru asta, când sultanul află de relația lor, Safiye vrea s-o căsătorească cu Derviș Paşa. Ahmet îl grațiază pe Mehmet, la dorința lui Sahin pentru ca acesta i-a aduso sultanului pe Halime și copiii când au fugit de la palat și putea sa-i ceara sultanului o favoare în schimb.
Noaptea în care Anastasia îi fură definitiv inima sultanului Ahmet
Ahmet era foarte îndrăgostit de Anastasia, dar ea la început nu avea sentimente de iubire față de sultan. Ahmet era foarte afectuos cu Anastasia și obișnuia sa o alinte "floarea mea de iasomie".
Dupa un timp, ea a început sa aibă încredere în Ahmet și s-a îndrăgostit de el. Într-o seara, Anastasia îmbrăcată cu o rochie roșie superba se întâlnește cu sultanul în gradina secreta și mai târziu își petrec noaptea împreună (halvetul a avut loc). Anastasia era favorita sultanului și toți din serai știau asta, dar Sultana Handan, mama lui Ahmet, nu o considera pe Anastasia mai presus de celelalte concubine, chiar dacă a fost adusă la harem în mod special se Sultana Safiye. Acesta fiind și motivul pentru care Handan nu o dorea pe Anastasia în jurul lui Ahmet, deși ea considera că Anastasia era nemanierată și nu avea calități pentru a deveni cadâna favorită a fiului ei. Sultana Handan, obișnuia sa ordone celor responsabili cu ordinea în harem, ca în fiecare seară câte o fată sa fie trimisa la sultan, din dorința ca fiul ei sa aibă un fiu.
Sultanul Ahmet si printul Mustafa sunt diagnosticati cu variola
Şahin știind cât de mult mult îl iubește Fahryie pe fratele sau, o folosește pe Fahryie, punând-o să-i îmbolnăvească pe Mustafa şi Ahmet cu variolă din dorința de a-și îndeplini visul sa urce la tronul dinastiei otomane. Sultana Handan crede că este vina Anastasiei și o torturează.
 În oraș, apar revolte tot mai dese, ajung chiar și la porțile palatului și viețile membrilor familiei imperiale sunt în pericol, deoarece se zvonește ca sultanul Ahmet este bolnav de variola, considerata o boala incurabila în acele timpuri și poporul crede ca sultanul este mort.
Familia Imperiala își pierde orice speranță și Safiye se aliază cu Halime din dorința de a menține ordinea și a duce mai departe tradiția otomana transmisă din generație în generație. Handan este devastată de durere, știind ca poate sa-și piardă fiul și nu are nici măcar un nepot pentru a urca la tron. Dar speranța apare, atunci când afla ca Rasha, concubina lui Ahmet este gravidă. Halime le ordona rebelilor sa atace caleașca în care Rasha se afla pentru a fi dusa într-un loc sigur și Rasha este luata ostatica. Dar ulterior Ahmet o salvează pe favorita Rasha. Printul Mustafa se îmbolnăvește și el de variola, deoarece  a mâncat împreună cu Ahmet din acel marțipan infestat cu variola. Safiye, temându-se ca sfârșitul dinastiei otomane, veche de trei secole este aproape, accepta oferta lui Sahin, ca familia Giray sa accede la tron, în cazul în care sultanul moare, dar cu o singura condiție, ca fratele lui Shain, Mehmet Giray sa se căsătorească cu Fahriye și acesta sa urce la tron. Dervis, cu teama ca sfârșitul îi este aproape, ii mărturisește lui Handan ca o iubește încă din tinerețe și ca l-a otrăvit pe Mehmet al-III-a, deoarece luase decizia sa-l execute pe Ahmet și vroia ca Mustafa sa urce tron. Handan rămâne fără cuvinte la primirea celor doua vesti care o șochează. Rebelii ajung la porțile palatului și în timp ce uni dintre membrii familiei imperiale încearcă sa fuga de la palat, Anastasia care era nedezlipita de sultan, refuza propunerea lui Safiye de a fugi cu ea de la palat și face o decizie care va schimba soarta tuturor.
Kosem ajunge să lase amprenta asupra Imperiului Otoman
Anastasia fără să se mai gândească la propria-i viață merge în fata rebelilor și le spune ca ea este favorita sultanului Ahmet și Padișahul nu a murit, dar este bolnav și are nevoie de rugăciuni și susținerea poporului. Un rebel striga la ea ca minte și o împușcă, dar glonțul lovește în amuleta pe care Anastasia o avea la gat. Toti oamenii din mulțime sunt șocați sa vadă ca Anastasia nu a murit și deși unii spun ca este un miracol, alții o fac vrăjitoare, dar în cele din urma rebelii se retrag. Membrii familiei imperiale și cei aflați în serai sunt surprinși de curajul Anastasuei și de atunci au început sa o trateze ca pe o sultana. Handan ordonă călăilor să-l execute pe prințul Mustafa, dar Kösem era cu Mustafa și îl salvează. Anastasia afla ca o vrăjitoare i-a dat  Sultanei Halime un leac pentru printul Mustafa și iese în oraș sa obțină și ea un leac pentru Ahmet. Vrăjitoarea o avertizează ca prețul pentru vindecarea lui Ahmet va fi ca ea sa-i vadă  pe toți cei dragi ei murind în aceasta viata. Sultanul este vindecat, iar el caută răscumpărare pentru tot ce sa întâmplat în timp ce era bolnav. Handan este exilata de la palat, deoarece a încercat sa-l omoare pe Mustafa. Anastasia, care a schimbat soarta imperiului otoman este botezata Kösem și conform tradiție turcești s-a convertit la islam. 
Sultanul Ahmet, din dorința de ai dovedi favoritei inimii sale cât este de prețioasă, ii dăruiește un colier cu o lalea din nestemate, care simbolizează dinastia otomana și doar cei din familia imperiala puteau sa-l poarte.
 Enzo, tatăl Anastasiei, care își cauta fiica, ajunge la palat fiind luat ostatic de Safiye si după ce îl torturează, o șantajează pe Kosem spunându-i ca de ea depinde viata tatălui ei. Kosem trebuie sa-l convingă pe Ahmet ca Safiye sa nu mai fie exilata la Palatul lacrimilor și sa-i spună ca Handan a vrut sa-l omoare pe Mustafa. Dupa ce Kosem vorbește cu sultanul, Safiye afla ca Ahmet a retras ordinul de exil, apoi nu-și mai respecta promisiunea și-l otrăvește pe Enzo. Kosem afla și fuge la celula în care era tatăl ei, dar din păcate Enzo moare în bratele ei și ea urlă de durere, apoi jura răzbunare.

Kosem devastată de moartea tatălui ei, jura răzbunare și începe "Lupta inimii rănite"
Safiye este conștienta ca influenta lui Kosem în harem provine din dragostea lui Ahmet și din dorința de a destrăma relația celor doi, ii trimite sultanului la halvet pe Katerina, o cadână fermecătoare.
Kosem își da seama ca ea și Handan, mama lui Ahmet doresc sa-l protejeze pe sultan și decide sa fie în relații bune cu soacra, cerându-i lui Ahmet sa-i îngăduie lui Handan ca măcar la nunta lui Fahriye cu Dervis sa se întoarcă la palat. Fahriye și Dervis se căsătoresc fiind doar o căsătorie nedorita de sultana.
Odalisca Cennet are o relație cu un gardian al palatului și la un moment dat secretul ei este divulgat de Kosem, iar ea și gardianul sunt condamnați la moarte. Kosem se duce la temnița palatului și ii promite lui Cennet libertatea în schimbul secretului lui Safiye, însa odalisca este eliberata la ordinul lui Safiye. Între timp, Kosem afla ca nu Halime i-a ars fata lui Cennet asa cum toti din harem știau, ci Safiye a ordonat ca o femeie loiala ei sa-i pună acid pe perna lui Cennet și asa reușește sa afle că Fahriye  i-a îmbolnăvit pe Ahmet și pe Mustafa de variolă.
Sultana Safiye este exilata la palatul vechi ~ 9 ianuarie 1604
Iubirea dintre Ahmet si Kosem este pusa la o mare încercare ~ 3 noiembrie 1604
Rasha naște un băiat pe care Ahmet îl botează Osman și ulterior cadâna favorita a sultanului primește numele de Mahfiruze. Din cauza dorinței arzătoare de răzbunare împotriva lui Safiye, sultanul o rănește profund pe Kosem spunându-i că inocența ei a dispărut și refuza să o mai vadă pentru o perioada. Sultana Kosem își da seama că Ahmet o pedepsește prin tăcerea lui și de aceea accepta alte cadâne la el în pat. În conformitate cu regulile islamice, joia sultanul era cu Mahfiruze și printul Osman. Kosem află că este însărcinată făcându-l foarte fericit pe Ahmet, care ii mai dovedește încă odată ca ea este comoara lui prețioasă și în semn de prețuire și iubire, îi dăruiește coroana lui Hurrem.
Sultana Fahriye este pedepsita cu moartea
Fahriye i-a scris o scrisoare lui Mehmet, prin care i-a dezvăluit că ea și-a îmbolnăvit nepoții de variola. Și acea scrisoare a ajuns în mâinile lui Kosem, Derviș își riscă viața ajutând-o pe Fahriye fără sa știe ca îl va dezamăgii pe Ahmet pentru ca i-a ascuns adevarul.
Sultana Fahriye foarte speriata, cauta refugiul la profetul Aziz Mahmud Hudayi, dar Ahmet afla și însoțit de Zulfikar se duce la “DÂRU'L EMÂN” ~ Lăcaș de protecție, fiind întâmpinați de profetul Aziz Mahmud Hudayi , acesta fiind considerat un sfânt musulman. Ahmet îl informează pe șeic că are un mare respect pentru el, dar Fahriye a comis o greșeală foarte mare și ea trebuie pedepsită. Hudai îi face cunoscut sultanului acolo este un lacas de protectie si el nu trimite pe nimeni înapoi, dacă au căutat refugiu acolo.
 Safiye află că un negustor din piață, a văzut un ienicer (Iskender) tânăr îmbrăcat cu o cămașă, care cândva aparținuse unui fiu de-al ei, care a dispărut și decide sa-l caute pe acel băiat.
...
Seraiul este în straie de sărbătoare ~ Sultana Kosem naște un băiat și îl boteaza Mehmet ~ 8 martie 1605
 Dimineata devreme, Kosem îi face o surpriza sultanului și atunci când Ahmet intră în cameră, găsește un buchet imens cu flori de iasomie și un bilețel prin care sultana își cerea iertare. După lăsarea serii Cennet îl informează că i-a venit sorocul Sultanei Kosem. Sultanul Ahmet foarte fericit și copleșit de emoții merge în camera soției și își ia fiul în brațe și îl botează Mehmet. Dupa un timp,Kosem îi spune tot adevărul sultanului și îi explică de ce el nu mai vede în ea acea fată inocentă. Ahmet află că Sultana Safiye i-a ucis tatăl cu propriile mâini și de aceea Kosem a dezvăluit secretul lui Fahriye pentru a o alunga pe Safiye de la palat. Sultanul Ahmet o iartă pe Kosem și cei doi sunt fericiți din nou. El îi promite că cei care i-au făcut să simtă durerea separării, nu vor avea liniște și Safiye va avea de suferit pentru fiecare lacrimă vărsată de Kosem.

 Sultanul decide ca toată averea lui Safiye să fie predată Trezoreriei Imperiale și reemite ordinul de exilare la Palatul Lacrimilor. Ahmet o informează pe Handan că palatul are nevoie de o Sultană Mamă. Ulterior, Handan este luată de Ahmet și se întorc împreună la Palatul Topkapi, dar Safiye furioasă decide că a venit timpul să se războiască cu dușmanii și afirmă că Ahmet nu va sta pe tron pentru mult timp.

Shahin Giray este cautat pentru a fi adus în fata sultanului pentru pedeapsă, deoarece a folosit-o pe Fahriye pentru a distruge dinastia.
Safiye are nevoie de ajutor pentru a conspira împotriva lui Ahmet și se aliază cu Halime, care a fost amenintată de Handan și se simte în pericol.

Anul 1606: Sultanul Ahmet se duce în campanie la Edirne, deoarece primește o scrisoare de la Murat Pașa. Zulfikar la ordinul sultanului trebuie să rămână la palat pentru siguranța și protecția micuțului prinț.
La 21 iunie 1606, Marele Vizir este otrăvit și Derviș nevinovat, este suspectat de crimă și la ordinul lui Zulficar este dus în închisoarea palatului. Micuțul print este răpit la ordinul Sultanei Safiye, dar la un moment dat la o margine de balcon, este găsită sultana Safiye cu copilul în brațe. Kosem speriată ca nu cumva fiul ei să pățească ceva rău, îl ia din bratele Sultanei Safiye reproșându-i ca i-a furat copilul. Safiye găsește imediat o scuză că doar a vrut să-și viziteze nepotul, dar într-o zi fiul îi va fi luat și o jignește pe Kosem spunându-i ca ghinionul copilului este de a avea o mamă ca ea.
Sultana Kosem nu mai este acea cadână inocentă, deoarece intrigile din serai au făcut-o sa devină o sultană puternică, demnă de a fi soția Padișahului lumii și o mama protectoare.
 Golge o găsește pe fata responsabilă pentru răpirea copilului, dar un Agă loial lui Safiye intervine fiind  înjunghiata mortal de cei doi și totuși reușește să-l sugrume pe acel bărbat. Golge reușește cu ultimile puteri sa ajungă în camera sultanei, dar cade jos și moare privind-o pe Kosem, care ii era alături pe podea.
Din cauza răpirii micuțului print și incidentului dureros cu privirea la pierderea prietenei dragi, Kosem doarme cu micuțul print în patul ei și Handan a trimis gărzi de încredere pentru protecția lor. Zulfikar dă ordine stricte ca toți din harem sa fie interogați și controlați, iar Cennet se ocupă personal de supravegherea și confiscarea banilor pentru a nu se mai da mită pentru diverse favoruri.
Pe de altă parte, la vechiul palat, Safiye se asigură dacă Bulbul a luat măsuri de precauție și nimeni nu va afla că din ordinul ei a fost ucisă Golge.
La Edirne, Ahmet este vizitat de Murat Pașa și afla ca austriecii nu au fost de acord cu termenii impuși de otomani de a le cere tribut anual. Ahmet primește scrisoarea de la Zulfikar și toți se pregătesc să se întoarcă la palat, dar mai întâi vor trece prin Capitol pentru a mai negocia cu ambasadorii Austriei.
Dragoste adevărată ~ Iubire interzisă ~  Sultana Handan și Derviș sunt îndrăgostiți! 

Derviș se afla la temnița palatului fiind vizitat de Handan, care consideră că Safiye a făcut ca totul să indice că Derviș a pus otrava și el a căzut în capcană nevinovat  La un moment dat, Handan ii spune ca i-a fost frică ca nu cumva el sa se îndrăgostească de Fahriye. Derviș o asigură că nimic nu-l poate despărții de ea. Wowww!
Cennet la ordinul lui Kosem ajunge la palatul vechi și o informează că Sultana Kosem a trimis-o să o avertizeze că dacă mai pune mâna pe print, îi va tăia acea mână, apoi îi oferă cadoul trimis de Kosem, în care era un voal de doliu spunându-i sa-l poarte la înmormântarea lui Fahriye.\
Sultanul Ahmet s-a intors la palat 
Safiye ajunge la sultan și îi spune că multe minciuni au fost aruncate asupra ei și el a crezut. Ahmet este șocat de îndrăzneala bunicii sale spunându-i că tot haremul a fost martor că ea a amenințat-o pe Kosem în mijlocul nopții folosindu-se de micuțul prinț. Si la un momenta dat îi spune că tot poporul știe că un rege nu-și execută bunica, acela este motivul pentru care este atât de calm. Dar a uitat că puterea lui nu este limitată și dacă el vrea, ea va putea dormi într-o noapte și niciodată să nu se mai trezească. aceasta fiind ultima avertizare în care îi spune să stea departe de Kosem și micul prinț.
Ahmet și Kosem se plimbă prin grădinile palatului și la un moment dat el o face foarte fericită atunci când îi dăruieste un câl negru pe care ea îl numește Golge. Ea spune că acel cal îi va aminti de prietena ei dragă care a murit.
Pe de altă parte, Fahriye și Mehmet se întâlnesc din nou fiind văzuți de fetița despre care sultana Kosem îi vorbea sultanului. Mehmet află că Shahin a fost acolo și i-a explicat că el nu a trădat-o. Dar Fahriye nu-l crede și îi spune că el a trădat-o când a lăsat-o singură pe acea corabie. Ea îi pune în palmă colierul dăruit de el cândva spunându-i că este prea târziu, dar într-o zi va ieși de acolo și va reveni la palat, la soțul ei Derviș și va căuta iubirea.
Divanul este convocat și Zulfikar sosește cu Numan. Sultanul îl spune lui Numan să-și recunoască crima, dar acesta aruncă vina pe Derviș spunând că el i-a dat ordinul să-l otrăvească pe Marele Vizir.
În ziua următoare, Numan este executat și Derviș este adus în față lui Ahmet și îngenunchează, Derviș se află în fața lui Ahmet, știind că toate dovezile sunt împotriva sa și deși simte o durere mare în suflet crezând că va fi ucis precum un trădător, îi cere sultanului o ultimă dorință, să nu fie ucis de călăi, ci să moară ucis de mâinile sultanului. Ahmet decide că Derviș este nevinovat și îl iartă pentru că l-a mințit în privința lui Fahriye, dar îl avertizează să-i fie loial și să nu-i mai ascundă nimic.
Kosem și ea decide să-l folosească pe Mehmet pentru a o scoate pe Fahriye din sanctuar. Kosem îi promite lui Mehmet că îi va cruța fratele doar dacă o scoate pe Fahriye afară din sanctuar și el acceptă. Fetița căreia mama i-a fost vindecată din milostivitatea sultanei, ca semn de recunoștință față de Kosem se duce la Fahriye și îi spune că Mehmet o cheamă afară, deoarece a fost reținut la ușă și Aziz Hudayi a spus că Fahriye trebuie să-l alunge de acolo. În cele din urmă, Fahriye face o greseală care o poate costa propria viață și se duce afară. Mehmet o întâmpină și ea îl alungă de acolo spunându-i că nu-l mai iubește. Mehmet foarte supărat îi spune că dacă ar fi crezut că ea chiar la iubit atunci i-ar fi permis să se întoarcă inăuntru și deodată Fahriye este înconjurată de slujitorii lui.
Safiye afla de capturarea lui Fahriye si vine in mare graba la palat, dar Kosem îi spune că este imposibil, amintindu-i că sultanul i-a interzis accesul în palat.
 Fahriye este dusă la sultan, ea îngenunchează în fața sultanului, cerându-i iertare și-l imploră să nu o execute. Ahmet îl cheamă pe Derviș să-și ia soția să o trimită la palatul lor. Fahriye pleacă și Ahmet îl notifică pe Derviș că aceasta este o trădătoare, care a vrut să-l ucidă și să aducă sfârșitul dinastiei. Sultanul îi ordonă lui Derviș să se ocupe personal de pedeapsa sultanei Fahriye.
Loialitatea lui Derviș față de Ahmet și Sultana Handan este supusă unui mare test! 
 Dervis o otrăvește pe Fahriye
Fahriye decide să lase trecutul în urmă așteptându-și soțul la o cină romantică. Derviș
se așează la masă, o servește cu vin roșu și ea îl roagă să găsească o cale prin care sultanul să o ierte. 
Derviș o privește cu blândețe spunându-i că sultanul o consideră o trădătoare și ea foarte speriată îi spune că nu vrea să moară, dar era prea tarziu pentru ca ea moare in bratele sotului.
Safiye și Nasuh pun la cale un plan prin care să-l detroneze pe Sultanul Ahmet. La ordinul lui Safiye, Bulbul deschide zăvorul unei camere secrete și Nasuh este uimit atunci când ușa se deschide și vede o vastă bogăție. Safiye îi explică că acea comoară a acumulat-o în de ani de zile, special pentru ziua în care va fi nevoită să mituiască multă lume. Nasuh îi arată sultanei o listă cu oamenii care o vor ajuta.
Halime și Safiye s-au aliat si vor sa-l urce pe Mustafa pe tron, plănuind ca atunci când Ahmet pleacă la război, Mustafa să fie la palat pentru încoronare. Cele doua sultane ajung la palat și Dilruba plângând le întâmpina pe coridorul palatului și le spune că Fahriye a murit.

Safiye se apropie de sicriul lui Fahriye și atunci când își vede fiica moartă începe să urle de durere. Dupa aceea se duce la Ahmet și cu lacrimi pe față îi spune că dorește că ea să fi fost ucisă în locul lui Fahriye, astfel nu simțea din nou durerea de a pierde un copil. Dar Ahmet se pare că nu regretă, deoarece îi spune că fiica ei a plătit prețul pentru trădare. La plecare între Safiye și Kosem au loc câteva replici acide. Safiye o avertizeaza să nu-și lase niciodată copilul singur.  După înmormântarea lui Fahriye, Derviș are remușcări și foarte trist privește cum lucrurile sultanei sunt luate din palat. Mehmet Giray foarte supărat se uită la colierul cu smaralde, dăruit de el cândva lui Fahriye, pe care ea i l-a returnat și-l împachetează într-o batistă roșie din mătase satinată.
 Mehmet se întâlnește cu Sahin și îl minte că cineva din port o să-l ajute să fugă. Shahin observă că fratele său este trist din cauza morții lui Fahriye și cei doi frați sunt încercuiți de ienicerii însoțiți de Zulfikar. Shahin îi reproșează lui Mehmet că este un trădător care l-a vândut turcilor, dar fratele său îl asigură că l-a predat pentru a nu fi ucis și îi jură că îl va elibera. Mehmet ajunge la palat și atunci când Derviș îi spune că Sahin și Fahriye au meritat să fie pedepsiți, Mehmet îl asigură că într-o zi va fi Han al Crimeei și atunci va plăti pentru tot ceea ce a făcut. (Se pare că Mehmet vrea să răzbune moartea lui Fahriye). Mehmet intră la Ahmet și află că Shahin a fost iertat, dar dacă va mai greși cu ceva o să fie pedepsit.

Bulbul primește un firman de la Handan, în care era un decret imperial prin care Bulbul a fost eliminat din șambelanul lui Safiye și notificat că va trimis înapoi la palatul Topkapi.
 Safiye este informată de Bulbul, care este foarte supărat, dar sultana îl sfătuiește să se ducă la palat pentru că ea nu are pe nimeni de încredere acolo și așa vor putea declanșa focul revoltei.
Handan este îngrijorată pentru Ahmet, deoarece urmează sa plece în campania împotriva perșilor, dar Derviș vine în camera ei și îi promite că va avea grijă de sultan.

 Bulbul o informează pe Halime că totul este pregătit, gărzile se vor schimba și după rugăciunea de dimineață, Mustafa va prelua tronul și darurile noului sultan vor fi împărțite poporului. Halime se întrebă dacă este o decizie bună să-l urce pe Mustafa pe tron înainte ca Ahmet să fie declarat mort.

 Kosem pune în aplicare noul ei plan și o înștiințează pe Cennet că oamenii lor au descoperit în sfârșit averea secretă a sultanei Safiye și de data asta sultana va pierde totul. Cennet este sigură că Bulbul a ascultat la acea gaură din perete și-l înștiințează pe Zulfikar să-l urmărească.

 Bulbul a crezut ceea ce a spionat prin gaura peretelui și se duce în mare grabă spre palatul vechi, fără să știe că este urmărit de Kosem, Zulfikar și ieniceri. Safiye află totul și deși nu-i vine să creadă ce aude, totuși îl trimite acolo pe Bulbul împreună cu câțiva slujitori loiali, să împacheteze averea și apoi să o transporte într-un loc sigur.

 Bulbul ajunge în camera averii secrete și este prins în flagrant de ienicerii și Zulfikar. Kosem confiscă averea secretă a lui Safiye și Zulfikar dă ordine stricte ca toate bunurile să fie înregistrate și depuse la trezorerie imperială. Safiye află de la Bulbul că averea i-a fost confiscată de Kosem și furioasă îi reproșează că a fost neglijent. Bulbul foarte speriat îngenunchează în fața sultanei și o imploră să-l ierte, dar ea îi spune să se ridice spunându-i că mai are și alte averi secrete.

Pașa Murat îl duce pe sultan la o fântână spunându-i că este de pe vremea lui Suleyman Magnificul și este considerată fântâna vieții. Derviș observă în pământ câteva săpături recente, care au fost acoperite cu frunze și deodată vede o săgeata cu foc cum se îndreaptă spre Ahmet, care își spăla fața la fântână. Derviș strigă îndreptându-se spre sultan și îl împinge la câțiva metri de acea fântână, apoi văzând că pământul ia foc din cauza săgeții, sare deasupra sultanului pentru a-l proteja de explozie.

 În tot acest timp, Kosem vede cum o statuie din aur cu Fecioara Măria și Pruncul Iisus în brațe cade jos amintindu-și cum a fost avertizată de Safiye să nu plece din palat și să-și lase copilul singur. Sultana fiind foarte îngrijorată, îl informează pe Zulfikar că vrea să se întoarcă înapoi la palat, dar deja palatul era atacat de oamenii trimiși de Safiye.

 Nasuh îi face semn unui arcaș, care era la marginea pădurii și Ahmet este străpuns în braț de o săgeată. Derviș aude strigătele sultanului și fuge în fața lui Ahmet să-l salveze, dar din păcate a două săgeată i se înfige în spate lui Derviș. În timp ce Handan avea grijă de micuțul Mehmet, află că haremul este asediat și ordonă ca micuțul Osman să fie adus de urgență la ea în cameră.

 Safiye ajunge la palat, fiind întâmpinată de gărzile supuse ei și pășește fără nici o reținere pe lângă cadavrele pline de sânge, apoi intră în camera sultanului și îi ordonă lui Bulbul ca Mustafa să fie adus la ea și Halime să fie ucisă. Kosem, Zulfikar și ienicerii ajung la palat și atunci când se dau jos din trăsură și văd ce s-a întâmplat fug la ușa palatului.
 În timp ce Zulfikar încearcă să spargă ușa palatului, Kosem strigă disperată să deschidă ușa pentru că fiul ei este înauntru.

 Kosem ~ Partea II

Prima parte din Kosem sezonul al doilea. Click aici!

Va urma...
Sursa info: https://en.wikipedia.org/wiki și vizionarea serialului Kosem

Trimiteți un comentariu

Mesaje

[blogger][facebook][disqus]

Author Name

{picture#YOUR_PROFILE_PICTURE_URL} YOUR_PROFILE_DESCRIPTION {facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.