About actors & actress Acıyor - Mă doare Anastasia Tsilimpiou animatori petreceri copii Articole Articole utile Ask Sana Benzer Asli Enver Aşk Laftan Anlamaz Bahar Viata furata Bahar viață furată Bana Sevmeyi Anlat Bani murdari Dragoste barbati Begüm Kütük Yaşaroğlu Bere Ciucaș Beren Saat Bergüzar Korel Bir nefes yeter Blogger Boran Kuzum Bride of Istanbul Burak Özçivit Burak Sağyaşar Burcu Kara Cadouri Cansu Dere Carbon Cleaner Carti Casatorie Ceaiul turcesc Celebrity News Cingöz Recai Cofetaria Tic Tac Compari Imobiliare Conspiratii Cosmetice costume Costume Ricardo Montesi curatarea jaluzelelor Dalai Lama Decizii de viata Despre actori Despre dragoste Despre Dumnezeu Despre flori Diete de slabit Dila Hanim Doi mincinosi Dolunay Soysert Dragoste infinita Duo Flame Elimina depunerile de carbon EN Endless Love Engin Akyurek English Info English News Erkan Petekkaya Ezgi Asaroglu Fahriye Evcen Farah Zeynep Abdullah Festivalul de Film de la Cannes Film Selfie Filme Final Final serial Frumusetiile naturii Furtuna pe Bosfor Gelato Siviero Maria Gizem Karaca Göksel Demirpençe Halit Ergenç Hande Erçel Hatice Şendil Hülya Avşar İki Yalancı Ikinci Sans Iluzii optice Interviu Istanbull Gelin İstanbullu Gelin Înalta societate Învăţaţi o limbă străină Jouzour Kadir Dogulu Kara sevda Kemal Ekmekçi Kenan Doğulu Kerem Bürsin Kosem Lara Uzerli Legamantul Legea Pamantului Lifestyle Lyrics Mehmet Akif Alakurt Meryem Uzerli Miray Daner Mireasa din Istanbul Miss Turcia 2017 Mistere Muhammet Uzuner Murat Boz Murat Boz și Aslı Enver Music Muzica Nefis Tarifler Neslihan Atagül Noaptea de hena Nunta anului Nurgül Yeşilçay O Hayat Benim ochelari de soare dama ochelari de soare Pedro Ochelari de soare polarizați Oferte si promotii online cu reduceri Okan Yalabik Oktoberfest Oua vopsite Özcan Deniz Özlem Tekin Pamela El Kik Paramparça Patria mea esti tu Păcatele inimii Pelin Karahan Perla Neagră Pinar Deniz Pinar Dilek Presenting series Prezentare seriale PROMO Puterea destinului Retete RO role roti Rüya Saadet Işıl Aksoy Secretul vindecarii spontane Senan Kara Serial libanez Seriale turcesti Sertab Erener Sezen Aksu Sezonul 1 Sezonul 2 Sfaturi utile Shopping sisteme de mobilitate Siyah İnci spalarea jaluzelelor stil de viață Stiri Suleyman Magnificul Tarkan Tevetoğlu Test Test de personalitate Toygar Işıklı Tradarea Trafic site Tuba Buyukustun Tuğba Melis Türk Turkish Celebrity News Turkish TV series Tutoriale Two liars Vedete de la Hollywood Versuri Vis Wedding Yıldıray Gürgen Yüksek Sosyete Zodiac

Kosem ~ Episodul 2 rezumat

Rezumatul prezentat pe canalul youtube 

Kosem ~ Episodul 2 rezumat

  O seară tumultoasă în serai

Sultanul Ahmet încearcă să-i dovedească Anastasiei că o iubește, dar ea vrea să scape cât mai repede de la palat.
La apartamentul Imperial: Anastasia și Ahmet au petrecut prima lor noapte împreună. Dimineața la trezire, ea descoperă portretul ei cu mielușelul în brațe și crede ca de fapt, ea este doar un cadou pentru sultan. Anastasia furioasă, îi reproșează, că o consideră un cadou, făcându-l tiran și crud la plecare.
Cennet anunță concubinele din harem, că Anastasia a fost numită cadâna favorită a sultanului și urmează mutarea Anastasiei la unul dintre apartamentele imperiale. Dar în scurt timp Anastasia este nevoită sa se întoarcă din nou în camera comună cu concubinele din harem. Deoarece Mahfiruze nu este încântată de noile schimbări și mai ales ca trebuie sa o ajute pe Anastasia cu bagajele. Mahfiruze o consideră pe Anastasia o rivală și profită de sinceritatea Anastasiei, iar când află că halvetul nu a avut loc se simte în al nouălea cer, după care începe să bârfească prin harem.
  Cennet află și anunță în harem că Anastasia este încă virgină și trebuie să se întoarcă în camera comună cu celelalte concubine.
Safiye află că halvetul nu a avut loc și curioasă o întreabă pe Anastasia ce a făcut toată noaptea în dormitorul sultanului. Anastasia îi spune că au vorbit și după aceea ea a adormit.
 Dupa un timp, Anastasia se află în fața lui Handan și descoperă că ea este mama lui Ahmet. Handan îi aduce Anastasiei la cunoștință că ea nu este mai presus de celelalte concubine, chiar dacă a fost adusă la harem în mod special. Handan consideră că Anastasia este nemanierată și nu are calități pentru a deveni cadâna favorită. Mahfiruze se pregătește pentru halvet fiind dorința Sultanei Handan.
Lupta pentru putere între membrii familiei imperiale
 Sultana Safiye își dorește ca nepotul ei să se consulte cu ea privind deciziile dinastiei otomane și văzând că Ahmet a început să aibă mai multă  încredere în Handan, acționează fiecare pe cont propriu și așa izbucnește o luptă pentru putere între nepot și bunică.
 Haremul Imperial devine ca și-o mare agitată ~ Disparitia printului Mustafa
 Prințul Mustafa dispare de la palat și la haremul imperial se stârnește o agitație mare, toți sunt în stare de șoc pentru că știu că de fapt, Halime a fugit cu copiii de la palat.
 În timp ce Ahmet îi ordonă lui Derviș să o caute pe Halime și micuțul Mustafa, Sultana Safiye se implică și ea în găsirea prințului și îi trimite pe Derviș și Bulbul în sat să-i caute ca nu cumva să fie găsiți de inamici. In harem se face o anchetă cu privire la dispariția printului și la un moment dat și Anastasia este întrebată dacă știe ceva despre prinț, dar ea spune ca nu știe nimic deși a văzut-o pe Halime plecând cu copiii prin pasajul secret.
În următoarea zi, Halime, copiii și pașa care o ajuta, treceau prin piață, dar sunt văzuți de Shahin, care îi capturează și îi duce înapoi la palat.
 Ahmet ordonă că Halime și prințul să fie închiși în celule și fiica încuiată în camera ei. Acel pașă, care a ajutat-o pe Halime este ucis, la ordinul sultanului, deși pașa îl roagă sa-i fie milă și cere să fie iertat.
Trezoreria regală este în criză de bani
Ahmet află că nu au fost achitate primele. Sultanul anunță că în scurt timp banii vor sosi din Egipt și primele vor fi plătite. Safiye vrând sa-i dea nepotului ei o lecție, face ca Ahmet sa se confrunte cu tot felul de probleme privind administrarea responsabilităților ce i se cuvin.
O ghicitoare prezice soarta sultanului
La dorința lui Ahmet, vine o ghicitoare la palat și îi spune sultanului că vrea să-i atingă mână. Ahmet acceptă și aceasta îi ghicește soarta spunându-i că vede norii negri care se adună în jurul lui, dar prințul Mustafa se va întoarce și într-o zi va urca pe tronul dinastiei otomane,
La tabăra ienicerilor: Alex și ceilalți tineri ajung la lagărul din Istanbul, apoi la tabără și sunt verificați dacă au fost circumciși. Toți  primesc un nume nou și de atunci Alex, se numește Iskender. Se pare ca Alex are un secret și unul dintre colegii lui știe și încearcă să-l divulge celorlalți. El o place pe Anastasia și nu poate sa uite promisiunea față de ea, fiind hotărât sa o găsească, numai ca nu știe ce greutăți va întâmpina.
La palat apar schimbări care șochează :Sultanul decide exilarea de la palat a Sultanei Safiye și execuția printului Mustafa.
Ahmet constată că Șeicul a decis că executarea nu este permisă și bănuiește că Safiye la influențat pe șeicul imamului. Deoarece el a citit în " Șaria ( denumirea unei legislații islamice), că oricine devine  sultan, poate decide fără acordul imamului să își execute frații, dacă va fi necesar.
Safiye simțindu-se rănita de propriul nepot, îi spune că este mai bine să moară decât să audă asemenea cuvinte. Dar Ahmet nu se lasă influențat de sentimente și îi spune ca se pregătească să plece de la palat pentru că o exilează. Ea știe că Handan la influențat pe nepotul ei să o exileze și că urmează să plece la palatul vechi numit "Seraiul lacrimilor".
Ahmet dă ordinul de executare cu privire la Mustafa, deși Safiye este împotriva deciziei sultanului.
 Iubire secreta la palat ~ Sultana Fahriye (fiica lui Safiye) și Mehmet Giray
 Sultana Fahriye și Mehmet Giray sunt îndrăgostiți și își trimit scrisori de dragoste, dar iubirea lor este umbrită de frica de a nu fi prinși și uciși.
Lupta dintre Anastasia si favorita mamei lui Ahmet
 În harem Mahfiruze se laudă că a plecat dimineața de la sultan. Anastasia devine geloasă și îi divulgă secretul spunându-i că a văzut-o aseară că a revenit plângând de la sultan. Cele două se contrazic și la un moment dat Anastasia spune că nu vrea un sultan tiranic fiind pălmuită de cealaltă. Cele două se bat și sunt duse la Handan, sultana o favorizează pe Mahfiruze, trimițând-o pe Anastasia în temnița palatului, fără hrană și apă, doar cu o torță în mână, În celulă, ea adoarme, își visează familia și crede că ea va muri. Ea se trezește în grădina secretă cu miros de iasomie, alături de sultan, fără să își mai amintească, că Ahmet a salvat-o din celulă pentru că a rămas fără oxigen din cauza torței care a făcut prea mult fum.
La grădina imperială: Înainte cu câteva minute de rugăciunea de noapte, cerul se întunecă și începe o furtună. O picătură de ploaie cade pe fața lui Ahmet, se aud tunete și sunetele de chemare la rugăciune dintr-o moschee din apropiere. Mama lui Mustafa, disperată începe să țipe în continuu și bietul prinț plânge. Ahmet își amintește de fratele său mai mare și privind spre cer vede fantoma lui. El o lasă pe Anastasia și fuge la celulele palatului și oprește execuția. Ahmet îi spune micuțului Mustafa: "Iartă-mă, fratele meu, iartă-mă,". Apoi, el îl ia în brațe și Mustafa când își vede vede mama plângând în celulă, fuge în brațele mamei ei. Ahmet o avertizează pe Halime, că la cea mai mică greseală, îi va lua viața. ea înțelege și îi mulțumește pentru că a oprit execuția.
Episodul se termină cu Bulbul aga și Sultană Safiye cum fac pregătirile să plece din palat.

Kosem ~ Episodul 2 rezumat detaliat

 Într-o seară, în timp ce micuțul Mustafa doarme, Halime, mama lui, îi taie o suvită din păr și îi face un fel de vrajă pentru al proteja.
 La apartamentul Imperial: Anastasia și Ahmet au petrecut prima lor noapte împreună. Dimineața la trezire, Anastasia se simte rușinată că este în patul sultanului. La un moment dat, ea se ridică și se uită prin apartamentul privat fiind plăcut surprinsă când vede acel portret cu ea și mielușelul în brațe dar se indispune imediat atunci când Ahmet o întreabă dacă îi place, Ea furioasă, îi reproșează că din cauza acelui portret a fost adusă de Sultana Safye la palat ca și o capră sau măslină (a dat un exemplu).
 Ahmet întristat de reacția Anastasiei îi spune că el nu știa că Sultană Safiye a aranjat totul ca să io ofere lui, ca un cadou din partea sa. Dar ea îi spune că nu este un cadou, ea este o persoană și are o familie, la fel ca și el, numindu-l tiran și crud, apoi pleacă furioasă.
 La Haremul Imperial: Cennet sună un clopot pentru a trezi concubinele și o arată pe Anastasia concubinelor din harem spunându-le că a fost numită cadâna favorită a sultanului (la început și Hurrem a fost cadâna favorită a sultanului Suleyman și după ce i-a dăruit copii a devenit sultană, soția oficiala).
 Reyhan aga o duce pe Anastasia la Cennet ca să facă tot ce este necesar pentru mutarea Anastasiei, dar aceasta o trimite pe Mahfiruz să o ajute și aceasta nu este încântată de noile schimbări.
 Inre timp, Halime a reușit să fugă de la palat și Handan îl anunță pe Ahmet fiind îngrijorată ca nu cumva rebeli să îi facă ceva.
Ahmet îi ordonă lui Derviș să o caute pe Halime și micuțul Mustafa.
 Anastasia și Mahfiruz sunt în apartamentul privat și vorbesc despre familiile lor. Mahfiruz o consideră pe Anastasia o rivală și încearcă să afle dacă halvetul a avut loc, spunându-i că visează să fie dusă la sultan și să-i îi dăruiască un fiu.
 Anastasia îi spune că ea nu-l vrea pe acel rege crud.  Mahfiruz profită de sinceritatea Anastasiei și o întreabă de ce se comportă așa, când ea și-a petrecut noaptea cu sultanul fiind posibil să fi rămas însărcinată.
 Anastasia foarte rușinată îi răspunde că este imposibil pentru că acel halvet nu a avut loc. Mahfiruz se simte în al nouălea cer, deși nu se arată, după care începe să bârfească prin harem.
  Cennet află și anunță în harem că Anastasia este încă virgină și trebuie să se întoarcă în cameră comună cu celelalte concubine.
 În timp ce în harem Bulbul aga și ceilalți responsabili,  apar acolo să întrebe dacă cineva a văzut când a fugit Halime. Anastasia își amintește că a văzut o femei cu doi copii mergând la acel pasaj secret, dar nu divulga nimănui.
 În timp ce Anastasia caută pasajul secret să trimită cumva o scrisoare părinților ei, ea este prinsă de Cennet. Ea o roagă pe Cennet să îi trimită scrisoarea familie în Grecia, dar Cennet nu vrea și Anastasia îi spune că știe că a fost întâlnire cu paznicul palatului. Cennet spune că va fi cuvântul tău împotrivă mea. Anastasia îi spune că vrea să fie prietene și Cennet se înduplecă să o ajute.
La Grădină Imperială: Safiye îi ordonă lui Nasu să găsească prințul.
În afara orașului, apar rebelii călare pe cai: Fiul unui lider al rebelilor Celali spune că după ce îi capturează pe Halime și pe prinț, vor fugi pe mare și după aceea vor veni în capitală să-l omoare pe Ahmet.
La tabăra ienicerilor: Alex și ceilalți tineri ajung la lagărul din Istanbul, apoi la tabără și sunt verificați dacă au fost circumciși. Toți  primesc un nume nou și de atunci Alex, se numește Iskender(băiatul căruia i-a dăruit Anastasia panglica ei) .
În curte, Zulfikar ține un discurs ienicerilor care se antrenează și sunt testați cât sunt de iscusiți. Davut fiind adversarul lui Iskender, care este împotriva regulilor, deoarece adversarul său susține că el este câștigătorul și are loc o dispută intre ei.
Liderul ienicerilor îl declară pe Iskender învingător fiind ales comandant în detașamentul ienicerilor (armata de elită). Dar un coleg invidios fiind, speculează că Alex este un fiu nelegitim și nu întrunește toate condițiile spre a putea fi ales într-o funcție sau să facă parte din corpul de ieniceri. După aceea, în balcon, la lagărul de ieniceri, Zulfikar și un alt lider vorbesc despre dispariția printului Mustafa, considerând ca reprezintă o amenințare serioasă pentru noul conducător.
 La dorința lui Ahmet, vine o ghicitoare la palat și îi spune sultanului că vrea să-i atingă mână. Ahmet acceptă și aceasta îi ghicește soarta spunându-i că vede norii negri care se adună în jurul lui, dar prințul Mustafa se va întoarce și într-o zi va urca pe tronul dinastiei otomane, sultanul fiind deranjat de cuvintele ghicitoare și Derviș încearcă să-l  consoleze, spunând că doar Dumnezeu cunoaște destinul.
 La casa unde se ascunde Halime, un bărbat o anunță că vor pleca mâine, în timp ce afară, Reyhan pașa îi caută. Mustafa vrea să se întoarcă la palat, dar Halime încearcă să-i explice de ce nu se poate... În timp ce Halime, copiii și pașa care o ajuta, treceau prin piață, sunt văzuți de Shahin, care îi capturează și îi duce înapoi la palat.
  La Haremul Imperial: Anastasia este adusă în apartamentul lui Safiye și sultana o întreabă dacă este adevărat că halvetul nu s-a întâmplat fiind curioasă să afle ce a făcut toată noaptea în dormitorul sultanului. Anastasia îi spune că au vorbit și după aceea ea a adormit.
  Shahin Giray stă în fața sultanului și își exprimă îngrijorarea fată de dispariția prințului. Ahmet furios îi cere explicații mamei lui Mustafa pentru că a luat prințul din palat, dar ea îi spune că motivul plecări a fost execuția fiului ei.
 Ahmet ordonă că Halime și prințul să fie închiși în celule și fiica încuiată în camera ei. Acel pașă, care a ajutat-o pe Halime este ucis, la ordinul sultanului, deși pașa îl roagă sa-i fie milă și cere să fie iertat.
 Anastasia aude țipetele micuțului Mustafa și când întreabă ce se întâmplă, Cennet îi spune să se liniștească, dar ea tot află despre execuție.
 Ahmet ajunge în apartamentul privat și află că nu au fost achitate primele. Sultanul nu vrea ca niciunul dintre soldații săi să aibă probleme și declară în fața tuturor că în scurt timp banii vor sosi din Egipt și primele vor fi plătite. În timp ce Handan vorbește cu Ahmet despre execuția prințului și spune că trebuie să se îndeplinească, Safiye, stă acolo în așteptare și la un moment dat spune că Ahmet știe opinia ei și că executarea nu trebuie să se facă, deoarece nu există nici un alt prinț să urce la tron în caz că se întâmplă ceva cu sultanul (Safiye avea dreptate pentru că Ahmet nu avea nici un copil în acel moment). Safiye spune că în conformitate cu regulile de stat, trebuie să se ia toate măsurile de precauție și îl sfătuiește să aibă un fiu. Între timp, Ahmet constată că Shaykh a decis că executarea nu este permisă și bănuiește că Safiye la influențat pe șeicul imamului.
  Handan își dă seamă că trebuie să facă ceva în legătură cu Ahmet și hotărăște să vorbească cu Anastasia. Ea îl trimite pe Derviș să-l caute pe fiul ei. Ahmet era în grădină imperială, planta flori de iasomie pentru Anastasia.
  Pe de alta parte, Anastasia se află în fața lui Handan și descoperă că ea este mama lui Ahmet. Handan îi aduce Anastasiei la cunoștință că ea nu este mai presus de celorlalte concubine, chiar dacă a fost adusă la harem în mod special. Handan consideră că Anastasia este nemanierată și nu are calități pentru a deveni cadâna favorită. Mahfiruze se pregătește pentru halvet fiind dorința Sultanei Handan.
   Safiye o vizitează pe Halime în temniță și această o roagă pe Safiye să-i ajute, dar își dă seamă că sultana vrea să o păcălească. Halime îi reprosează că doar îi folosește împotriva lui Ahmet, acesta este motivul pentru care dorește ca el să rămână în viată.
  Ahmet citește într-o carte " Șaria ( denumirea unei legislații islamice), dar este întrerupt de Safiye și  el îi reproșează că ea și șeicul sunt împotriva regulile impuse de el, deși el știe că oricine devine  sultan, poate decide fără acordul nimănui să își execute frații. Safiye simțindu-se rănita de propriul nepot, îi spune că este mai bine să moară decât să audă asemenea cuvinte. Dar Ahmet nu se lasă influențat de sentimente și îi spune ca se pregătească să plece de la palat pentru că o exilează. Ea știe că Handan la influențat pe nepotul ei să o exileze și că urmează să plece la palatul vechi numit "Palatul lacrimilor".
 Fahriye, fiica lui Safiye vorbește cu Ahmet despre exilul mamei sale și el îi spune că nu ar fi vrut să facă asta si ii explica motivul.. Sultana Fahriye și Mehmet Giray sunt îndrăgostiți. În timp ce ea stă pe pat și citește scrisoarea lui, Mehmet, de asemenea citește scrisoarea ei. Dar iubirea lor este umbrită de frica de a nu fi prinși și uciși.
Ahmet decide că execuția micuțului Mustafa trebuie să se întâmple, dar crede că îi trebuie permisiunea șeicului. El își aduce aminte despre ce ia spus acea ghicitoarea și îi ordonă lui Dervish să pregătească călăii pentru ca după rugăciunea de noapte, micuțul Mustafa să fie executat.
 În harem Mahfiruze se laudă că a plecat dimineața de la sultan. Ea își admiră darurile și ea se uită la Anastasia spunându-i să ajute să le aranjeze. Anastasia devine geloasă spunându-i să le aranjeze singură și atunci Mahfiruze îi reproșează că ea a ajutato. Anastasia îi divulgă secretul spunându-i că a văzut-o aseară că a revenit plângând de la sultan. Cele două se contrazic și la un moment dat Anastasia spune că nu vrea un sultan tiranic fiind pălmuită de cealaltă. Cele doua se bat si sunt duse la Handan, sultana o favorizează pe Mahfiruze, trimițând-o pe Anastasia în temnița palatului, fără hrană și apă, doar cu o torță în mână, primită de la Golge. În celulă, ea adoarme, își visează familia și crede că ea va muri. Ea se trezește în grădina secretă cu miros de iasomie, alături de sultan, fără să își mai amintească, că Ahmet a salvat-o din celulă pentru că a rămas fără oxigen din cauza torței care a făcut prea mult fum.
Kosem ~ Episodul 2 rezumat
La grădina imperială: Înainte cu câteva minute de rugăciunea de noapte, cerul se întunecă și începe o furtună. O picătură de ploaie cade pe fața lui Ahmet, se aud tunete și sunetele de chemare la rugăciune dintr-o moschee din apropiere. Mama lui Mustafa, disperată începe să țipe în continuu și bietul prinț plânge. Ahmet își amintește de fratele său mai mare și privind spre cer vede fantoma lui. El o lasă pe Anastasia și fuge la celulele palatului și oprește execuția. Ahmet îi spune micuțului Mustafa: "Iartă-mă, fratele meu, iartă-mă,". Apoi, el îl ia în brațe și Mustafa când își vede vede mama plângând în celulă, fuge în brațele mamei ei. Ahmet o avertizează pe Halime, că la cea mai mică greseală, îi va lua viața. ea înțelege și îi mulțumește pentru că a oprit execuția. Episodul se termină cu Bulbul aga și Sultană Safiye cum fac pregătirile să plece din palat.

Rezumatul este disponibil pe youtube în format audio!


 Sursă info/foto: Kosem Wikipedia, Muhtesem,  Star TV, Muhtesem Yuzyil Kosem Episode 2, pe YouTube 

Trimiteți un comentariu

Mesaje

[blogger][facebook][disqus]

Author Name

{picture#YOUR_PROFILE_PICTURE_URL} YOUR_PROFILE_DESCRIPTION {facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.