About actors & actress Acıyor - Mă doare Anastasia Tsilimpiou animatori petreceri copii Articole Articole utile Ask Sana Benzer Asli Enver Aşk Laftan Anlamaz Bahar Viata furata Bahar viață furată Bana Sevmeyi Anlat Bani murdari Dragoste barbati Begüm Kütük Yaşaroğlu Bere Ciucaș Beren Saat Bergüzar Korel Bir nefes yeter Blogger Boran Kuzum Bride of Istanbul Burak Özçivit Burak Sağyaşar Burcu Kara Cadouri Cansu Dere Carbon Cleaner Carti Casatorie Ceaiul turcesc Celebrity News Cingöz Recai Cofetaria Tic Tac Compari Imobiliare Conspiratii Cosmetice costume Costume Ricardo Montesi curatarea jaluzelelor Dalai Lama Decizii de viata Despre actori Despre dragoste Despre Dumnezeu Despre flori Diete de slabit Dila Hanim Doi mincinosi Dolunay Soysert Dragoste infinita Duo Flame Elimina depunerile de carbon EN Endless Love Engin Akyurek English Info English News Erkan Petekkaya Ezgi Asaroglu Fahriye Evcen Farah Zeynep Abdullah Festivalul de Film de la Cannes Film Selfie Filme Final Final serial Frumusetiile naturii Furtuna pe Bosfor Gelato Siviero Maria Gizem Karaca Göksel Demirpençe Halit Ergenç Hande Erçel Hatice Şendil Hülya Avşar İki Yalancı Ikinci Sans Iluzii optice Interviu Istanbull Gelin İstanbullu Gelin Înalta societate Învăţaţi o limbă străină Jouzour Kadir Dogulu Kara sevda Kemal Ekmekçi Kenan Doğulu Kerem Bürsin Kosem Lara Uzerli Legamantul Legea Pamantului Lifestyle Lyrics Mehmet Akif Alakurt Meryem Uzerli Miray Daner Mireasa din Istanbul Miss Turcia 2017 Mistere Muhammet Uzuner Murat Boz Murat Boz și Aslı Enver Music Muzica Nefis Tarifler Neslihan Atagül Noaptea de hena Nunta anului Nurgül Yeşilçay O Hayat Benim ochelari de soare dama ochelari de soare Pedro Ochelari de soare polarizați Oferte si promotii online cu reduceri Okan Yalabik Oktoberfest Oua vopsite Özcan Deniz Özlem Tekin Pamela El Kik Paramparça Patria mea esti tu Păcatele inimii Pelin Karahan Perla Neagră Pinar Deniz Pinar Dilek Presenting series Prezentare seriale PROMO Puterea destinului Retete RO role roti Rüya Saadet Işıl Aksoy Secretul vindecarii spontane Senan Kara Serial libanez Seriale turcesti Sertab Erener Sezen Aksu Sezonul 1 Sezonul 2 Sfaturi utile Shopping sisteme de mobilitate Siyah İnci spalarea jaluzelelor stil de viață Stiri Suleyman Magnificul Tarkan Tevetoğlu Test Test de personalitate Toygar Işıklı Tradarea Trafic site Tuba Buyukustun Tuğba Melis Türk Turkish Celebrity News Turkish TV series Tutoriale Two liars Vedete de la Hollywood Versuri Vis Wedding Yıldıray Gürgen Yüksek Sosyete Zodiac

Kosem ~ Episodul 1 rezumat


Rezumatul prezentat in canalul youtube 

Actiunea are loc după vreo 29 de ani de la moartea sultanului Suleyman, Mehmet, tatăl lui Ahmet a ajuns la Istanbul și a preluat tronul.
 Serialul Kosem începe cu Ahmet, care își amintește de copilăria lui la Manisa și cum a ajuns la Palatul Topkapi, dar îngrijorările cu privire la soarta lui și a fraților săi îl macină cumplit. Deoarece în acea zi ,tatăl său și-a îngropat cei 19 frați, uciși de el, de frică să nu urce vreunul la tron.
 Palatul Topkapî: Anii au trecut și cei doi frați au devenit adolescenți dar din păcate, temerile lui Ahmet se adeveresc.
Sultanul Mehmet al III-lea, și-a omorât fiul cel mai mare, sugrumându-l cu o sfoara, din aceleași motive cum și-a ucis frații cu ani in urmă.
 Ahmet: "Nu știam că acest moment a fost ultima dată când ne vom vedea unul pe altul." 
 În acea zi cumplită Ahmet a înțeles că cea mai mare durere sufletească este să-ți pierzi fratele. El cade în depresie, timp de trei luni, dar Sultana Safiye face tot posibilul sa-i readucă zâmbetul pe buze.
Ahmet primește un tablou de la Safye și se îndrăgostește de aceea fata care ținea un miel în brate.
 In acea noapte, el are un vis tainic cu un copac, dar este trezit de Reyhan aga, care îl anunță că îl așteaptă Safiye. El fiind profund marcat de întâmplările neplăcute ce îl îngrijorează încă din copilărie, crede că este o capcană, și tatăl său îi va lua viața, dar află că tatăl său a murit și el va urca la tron.
Ahmed întristat, vede trupul tatălui său și fără să aștepte vreodată, din acea zi tronul dinastiei otomane îi aparține.
 Grecia: Între timp, undeva în insulele grecești, Anastasia este rapită de slujitorii Sultanei Safiye. Tipetele fetei și-a părinților ei fiind în zadar. Tatal fetei afla ca Anastasia va fi dusa "la stăpânul lumii" și la plecare rămâne in urma ei o pungă cu niște monede de aur.
Anastasia foarte supărată rezistă cu greu tot drumul spre Istanbul dar la un moment dat ea încearcă sa fuga și întâlnește un ienicer, Alexander pe care îl imploră să o ajute. El îi promite Anastasiei că la Istanbul o va salva și ea îi dă panglica ei să-și amintească promisiunea fată de ea.
 Istanbul,ceremonia de încoronare a tânărului sultan: La Poarta Fericirii, noul sultan este prezentat familiei sale și conform tradițiilor turcești, Safiye îi dă lui Ahmet noul său caftan și inelele lui, apoi urmează ritualul de încoronare.
 Ahmet ajunge afară lângă Consiliul Imperial și se așează pe tron. Membrii Divanului merg să-i sărute caftanul și mâna, apoi frații Giray sunt prezentați sultanului.
In timpul ceremoniei, Ahmet anunță că a decis să cruțe viața fratelui său mai mic. După ceremonie, Handan, mama lui Ahmet foarte nemulțumită îi reproșează tânărului sultan că trebuia să se consulte cu ea despre decizia luată în privința lui Mustafa.
 Handan il sfatuieste ca dacă vrea sa fie puternic, trebuie să ordone execuția lui Mustafa si sa o exileze pe Sultana Safiye la palatul vechi, după care trebuie sa aibă un fiu."
 La harem, Handan și Halime: 
 Halime foarte îngrijorată pentru fiul ei Mustafa, merge și vorbește cu Pașa, care o sfătuiește să nu fugă pentru că viața fiului ei este cruțată. Dar Halime continuă să fie neliniștită deoarece crede că, deși Ahmet își iubește fratele mai mic, Handan cu siguranță dorește moartea lu Mustafa. La un moment dat, în grădinile palatului, apare o cușcă cu un leu. Era un cadou pentru Ahmet din partea lui Giray.
 La Consiliului Imperial are loc întâlnirea săptămânală, deși Vezirul Azam încă nu ajunsese. Ahmet este surprins să audă că trezoreria regală este în criză de bani si există rebeliuni.
Mai târziu, Ahmet copleșit de responsabilitățile de guvernare merge în apartamentul lui Valide Safiye pentru sfaturi. La un moment dat el menționează că a citit despre Suleyman Magnificul.
 Safiye crezând în nepotul ei, îl incurajează spunându-i: "Vei fi chiar mai magnific" și că ea va fi acolo să-l ajute.
 Anastasia sosește la palatul Topkapi, fiind însoțită de Cennet, acesta fiind pusă responsabila ei, în timp ce prin harem concubinele bârfesc despre circumcizia sultanului, că aceasta și-a revenit și va alege o fată pentru halvet.
 După câteva zile ajunge la palat un mesaj din Egipt, în care scria că sultanul anterior, a fost asasinat. Ahmet ii cere doctorului informații despre moartea tatălui. Doctorul ferm convins îi spune că în nici un caz nimeni nu ar fi îndrăznit sa-l otrăvească pe Sultanul Mehmet, Dar totuși Ahmet îi cere să facă un test pentru a fi sigur și totul să rămână între ei.
La Haremul Imperial:
 A două zi în serai începe ritual de dimineață pentru Sultana Safiye: Ea primește ceaiul și inelul lui Hurrem. Bulbul aga o anunță că darul ei pentru sultan a sosit și Anastasia intră în apartamentul privat. Valide îi spune Anastasiei ca are un mare viitor, dar trebuie să învețe să fie loială",,deoarece va fi prezentată sultanului.
 Într-o zi, Anastasia descoperă un pasaj secret și ajunge în grădina palatului. Acolo are loc prima întâlnire dintre Ahmet și Anastasia, care încercând să se cațere sus, cade în brațele lui și el o recunoaște din portret. Ea îi povestește că vrea să scape de la palat și că îi este de frică de sultan pentru că el mănâncă inimile fețelor și este bătrân și gras. Ahmet este nevoit să îi spună că îl chemă Bahți pentru a nu o speria și mai mult, apoi o trimite în harem.
 În timp ce mama lui Ahmet da ordine în harem ca nimeni nu trebuie să fie trimisă fiului ei dacă ea nu aprobă, Ahmet merge la apartamentul lui Valide Safiye, că să-i mulțumească pentru cadou.
 Într-o seară, Ahmet devine plictisit să privească concubinele cum dansează, deși o fată în roșu, Mahfuriz, la ordinul lui Handan, încearcă să-l seducă dar nu reușește. După care el pleacă afară, și are loc un mic incident fiind rănit de leul din cușcă, care avea lanțul rupt.
 Handan o suspectează Safiye, care se presupune că vrea să pună alt nepot, mult mai tânăr la tron.
 Afară în grădină, Sultana Valide și Ahmet:
 Ahmet îi spune că a luat o decizie cu privire la fratele său mic, Mustafa si ii spune de incidentul cu acel leu. Valide devine furioasă când aude că noaptea trecută cineva a încercat să-l omoare.
 Ahmet cere imamului șef să-i dea firmanul să-l ucidă pe fratele său dar Halime află și pregătește copilul să fugă de la palat, știind că, dacă nu azi, atunci a doua zi sultanul îi va ucide fiul.
 Valide bănuiește că Halime ar fi tăiat lanțul leului, să provoace suspiciuni că Safiye a vrut să-l omoare pe Ahmet, deși cineva apropiat îi sugerează ca ar fi fost Handan.
 La Haremul Imperial: Cennet o pregateste pe Anastasia pentru halvet. Anastasia intră plângând și foarte supărată se pune în genunchi, dar Ahmet apare din balcon. Ea a fost plăcut surprinsă să-l vadă pe băiatul întâlnit în grădină.

Kosem ~ Episodul 1 rezumatul detaliat

Serialul Kosem începe cu Ahmet, care își amintește de copilăria lui la Manisa și cum ajunge în Palatul Topkapi, dar îngrijorările cu privire la soarta lui și a fraților săi îl macină cumplit. Deoarece în acea zi ,tatăl lui și-a îngropat cei 19 frați, ucisi de el, de frică să nu urce vreunul la tron.
Într-una  din zile el era cu fratele lui cel mare, Mahmoud, care îi promite că dacă vreodată va urca la tron, el niciodată nu va face ca și tatăl lor să-și ucidă frații.
După vreo 29 de ani de la moartea sultanului Suleyman, Mehmed, tatăl lui Ahmet ajunge la Istanbul și preia tronul la palat. 
Palatul Topkapî: Anii au trecut și cei doi frați au devenit adolescenți. Ahmet observă servitorii tatălui sau cu sfori în mâini și în timp ce el alerga disperat pe coridoarele palatului să își salveze fratele, sultanul Mehmet al III-lea, și-a omorât fiul cel mai mare, sugrumându-l cu sfoara, din aceleași motive cum și-a ucis frații cu ani in urmă.
 Ahmet: "Nu știam că acest moment a fost ultima dată când ne vom vedea unul pe altul."  
 În acea zi cumplită Ahmed a înțeles că cea mai mare durere sufletească este să-ți pierzi fratele. El cade în depresie, timp de trei luni și într-una din zile este invitat în cameră bunicii sale, Sultana Safiye. Deși credea că nu va mai zâmbi niciodată, observă printre darurile bunicii, un tablou cu o fată foarte frumoasă cu un miel în brațe si când întreabă cine este în acel tablou, bunica îi răspunde că este o fată aflată pe o corabie venețiană, numele ei fiind Anastasia. 
Anastasia
Ahmet se îndrăgostește de acea fată și ia tabloul în cameră lui, unde în acea noapte, el are un vis tainic cu un copac. El crede că Dumnezeu îl înstintează că va muri, dar de fapt s-a dovedit că Dumnezeu are planuri constructive cu privință la viitorul lui. 
 În acea noapte, Reyhan aga merge în cameră lui Ahmed și îi spune că îl așteaptă bunica Safiye. Ahmed marcat fiind de întâmplările neplăcute ce îl îngrijorează încă din copilărie, crede că este o capcană, și tatăl său îi va lua viața. Ahmet ajunge pe balcon la Safye, unde află că tatăl său a murit și el va urca la tron. 
  Ea spune: "Mehmet, sultanul nostru, dragul meu fiu, a părăsit această lume." Ahmed întristat se uită înapoi și vede trupul tatălui său, și fără să aștepte vreodată, în acea zi tronul dinastiei otomane îi aparține.
 Grecia: Între timp, undeva în insulele grecești, Anastasia se distrează în timp ce ajută fetele din sat să calce struguri în picioare. În timp ce Anastasia cântă sub un măslin ținând un miel în brațe, tatăl ei merge la ea și îi spune că pleacă la Veneția, lăsându-i în grijă pe sora ei mai mică. 
 Două corăbii turcești care au fost trimise de către Safiye pentru a o găsi pe Anastasia să o ducă la sultanul Ahmet, ajung la casa ei de pe deal și întreabă unde este Anatasia. Deși tatăl ei le spune că ea a fost trimisă departe, aceștia o găsesc în pivniță cu sora ei cea mică și o iau cu forța. 
   Țipetele părinților ei sunt în zadar și atunci când tatăl fetei întreabă unde îi duc fata, acesta află că "la stăpânul lumii" și le aruncă o pungă cu niște monede de aur. Anastasia foarte supărată rezistă cu greu tot drumul în călătoria ei spre Istanbul și când ajunge la un han refuză să mănânce strigând după ajutor.  
 La un moment dat ea fuge și întâlnește un ienicer, Alexander, care merge spre Istanbul și îl imploră să o ajute. Pe drumul spre Istanbul. Alexander îi promite Anastasiei că o va găsi în Istanbul și o va salvă și ea îi dă panglică ei să-și amintească promisiunea fată de ea. 
Istanbul,ceremonia de încoronare a tânărului sultan:
Istanbul,ceremonia de încoronare a tânărului sultan
La Poarta Fericirii, noul sultan este prezentat familiei sale, conform tradițiilor turcești. Safiye îi dă lui Ahmet noul său
caftan
și inelele lui, apoi recită textul de încoronare conform ritualului turcesc. 
 Afară, membrii divanului sunt în picioare și îl așteaptă pe sultan, dar la un moment dat apare o bârfă despre moartea subită sultanului. Deasemenea unul dintre frați Giray comentează faptul că un sultan foarte tânăr a luat tronul și el nu a fost nici măcar nu a fost circumcis. 
 Ahmet ajunge afară lângă Consiliul Imperial și se așează pe tron. Membrii Divanului merg să-i sărute hainele, apoi frații Giray sunt prezentați sultanului și unul dintre ei întreabă dacă un alt oficial a fost notificat de a ucide fratele mai mic al lui Ahmet. Dar, Ahmet își amintește cuvintele mamei sale, și el întrerupe brusc acea conversație și anunță că a decis să cruțe viața fratelui său. 
 Handan, mama lui Ahmet foarte nemulțumită îi reproșează sultanului că trebuia să se consulte cu ea despre decizia luată în privința lui Mustafa. 
La palat Handan și Halime:
 Handan: "Dacă vrei să fii puternic, există trei lucruri pe care trebuie să le faci: în primul rând, dă ordinul pentru execuția fratelui tău Mustafa. În al doilea rând, exilează pe Sultana Safiye la palatul vechi, și al treilea, continuă pe cont propriu de a avea un fiu."
 Halime foarte îngrijorată pentru fiul ei Mustafa, merge și vorbește cu Păsa, care o sfătuiește să nu fugă pentru că viața fiului ei este cruțată. Dar 
 Halime continuă să fie neliniștită deoarece crede că, deși Ahmet își iubește fratele mai mic, Handan cu siguranță dorește moartea lu Mustafa. La un moment dat, în grădinile palatului, apare o cușcă cu un leu. Era un cadou pentru Ahmet din partea lui Girays. 
 La Consiliului Imperial are loc întâlnirea săptămânală, deși Vezirul Azam încă nu ajunsese. Ahmet este surprins să audă că există unele probleme precum, rebeliuni,războaie și cheltuieli prea mari,Trezoreria regală fiind în criză de bani.
Valide Safiye si pisica
Mai târziu, Ahmet copleșit cu responsabilitățile de guvernare merge în apartamentul Valide Safiye pentru sfaturi. La un moment dat el menționează că a citit despre Suleyman Magnificul.    
Safiye crezând în nepotul ei îl incurajează spunându-i: "Vei fi chiar mai magnific" și că ea va fi acolo să-l ajute.  
 Anastasia sosește la palatul Topkapi, fiind însoțită de Cennet kalfa, acesta fiind pus responsabilul ei, iar el îi arată palatul otoman, în timp ce prin harem fetele care dansează bârfesc despre circumcizia sultanului, că aceasta și-a revenit și va alege o fată pentru halvet. 
 După câteva zile ajunge la palat un mesaj din Egipt, spunând că sultanul anterior, a fost asasinat. Deși, la început Ahmet nu dă crezare, deoarece doctorul i-a spus că tatăl său a murit din cauze naturale, Handan încearcă să-l convingă că Safiye a fost responsabilă pentru moartea fratelui său mai mare și ea vrea să mențină puterea prin uciderea Ahmet și să-l urce pe micuțul Mustafa pe tron.
 Mai târziu, la cererea lui Ahmet, doctorul îi arată notițele sale despre boala sultanului și toate medicamentele pe care el i le-a dat. Ahmet întreabă dacă este posibil ca tatăl sau să fi fost otrăvit și doctorul ferm convins îi spune că în nici un caz nimeni nu ar fi îndrăznit. Dar totuși Ahmet îi cere să facă un test pentru a fi sigur și totul să rămână între ei.  
Anastasia la palatul Topkapi cu Valide Safiye
A două zi începe ritual de dimineață pentru Sultană: Ea primește ceaiul și inelul lui HürremBulbul aga îi o anunță că darul ei pentru sultan a sosit și Anastasia intră în cameră.  Valide îi spune Anastasiei:  "Ai un mare viitor. Trebuie să înveți să fi loială", dar fata o întreabă dacă o va trimite acasă și atunci află ca niciodată nu va mai pleca, deoarece ea va fi prezentată sultanului. 
 Următoarea zi în timp ce Ahmet era la balcon îl vede pe fratele său jucându-se în grădinile palatului, în timp ce Anastasia avea în grijă pisica sultanei Safiye, dar pisica fuge din brațele ei pe coridoarele palatului. Anastasia fuge după ea și descoperă un pasaj secret și ajunge în grădina unde Ahmet s-a dus la Mustafa.
Gradina cu trandafiri: Prima întâlnire dintre Ahmet și Anastasia
Acolo are loc prima întâlnire dintre Ahmet și Anastasia, care încercând să se cațere sus, cade în brațele lui și el o recunoaște din portret. Ea îi povestește că vrea să scape de la palat să meargă la familia ei și că îi este de frică de sultan pentru că el mănâncă inimile fețelor mici și este bătrân și gras. Ahmet este nevoit să îi spună că îl chemă Bahți pentru a nu o speria și mai mult, apoi o trimite în harem. 
 Ahmet merge la apartamentul lui Valide Safiye, că să-i mulțumească pentru dar. Bunica îi spune că toată lumea va face totul pentru al face fericit. Dar mama lui Ahmet da ordine în harem că nimeni nu trebuie să fie trimisă fiului ei dacă nu îl aprobă. 
Într-o seară, Ahmet devine plictisit să privească fetele cum dansează, deși o fată în roșu, Mahfuriz, la ordinul lui Handan, încearcă să-l seducă și nu reușește. După care el pleacă afară, și are loc un mic accident atunci când Ahmet vrea să hrănească leul, care avea lanțul rupt și îl rănește la piept. 
 Handan o suspectează Safiye, care se presupune că vrea să pună alt nepot, mult mai tânăr în tron.   
 Afară în grădina Sultana Valide și Ahmet:
 Ahmet îi spune că a luat o decizie cu privire la fratele său mic, Mustafa și îi reproșează că atunci când fratele său mai mare Mahmud a fost ucis, ea nu l-a oprit pe fiul ei. Valide devine furioasă când aude că noaptea trecută cineva a încercat să-l omoare. 
 Safiye spune: "Noi nu vrem să pierdem oricare dintre nepoții noștri, dar tronul este a tău, decizia este a ta. 
 Ahmet s-a răzgândit și cere cere imamului șef să-i dea
firmanul
să-l ucidă pe fratele său. Halime află și pregătește copilul fugă de la palat, știind că , dacă nu azi, atunci a doua zi sultanul îi va ucide fiul. 
 Valide bănuiește că Halime ar fi tăiat lanțul leului, să provoace suspiciuni că Safiye a vrut să-l omoare pe Ahmet, deși cineva apropiat îi sugerează ca ar fi fost Handan.
 Halime merge la frații Giray, pentru ai înștiința că:"Din moment ce ai dat leul, suspiciunea ar putea cădea pe ține." 
Anastasia spune: "Tu? Tu?" Ahmet o privește cu gingășie și zâmbește.
La Harem: Cennet îi oferă haine curate Anastasiei, dar ea fuge ca de obicei și o vede pe Halime și copiii că încearcă să scape prin pasajul secret și încearcă să-i urmeze. Dar Cennet o întrerupe informând-o că în acea seară va merge la sultan pentru
halvet
Anastasia intră plângând și se pune în genunchi. Ahmet vine de pe terasă și când să-i ridice bărbia, ea speriată fiind îl muscă mână. Ea se uită în sus, fiind plăcut surprinsă să-l vadă pe băiatul întâlnit în grădină, nicidecum un sultan gras și bătrân cum fețele din harem o speriase. 
Anastasia spune: "Tu? Tu?" Ahmet o privește cu gingășie și zâmbește.


Rezumatul este disponibil pe youtube în format audio!


 Sursă info/foto: Kosem Wikipedia, Muhtesem,  Star TV, Muhtesem Yuzyil Kosem Episode 1 Primul episod   în engleză pe YouTube 

Trimiteți un comentariu

Mesaje

[blogger][facebook][disqus]

Author Name

{picture#YOUR_PROFILE_PICTURE_URL} YOUR_PROFILE_DESCRIPTION {facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.