Select Menu
.

Serialul turcesc "Kosem" este disponibil pe "Canalul Youtube Flory4all" in format audio și text.

Seriale turcesti

Un produs Blogger.

Text Widget

Facebook

Contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Entri Populer

Beauty

Despre actori

Oferte si promotii online cu reduceri

Bani murdari dragoste

Dila Hanim

Öyle Bir Geçer Zaman Ki

Puterea destinului

Puterea destinului ~ Sila

AY

Videos


Suleiman Magnificul - sub domnia iubirii, un serial istoric, fiind una din cele mai prestigioase productii turcesti de televiziune, ce reflecta viata de la Palatul Topkapi din secolul al XVI-lea, cu intrigile din harem si de la curte, cand otomanii amenintau sa devina o superputere a lumii !


Vizionati episoadele din Suleyman Magnificul aici.


Decizia este cea mai importanta cale de a alege in viata, ceea ce este bine sau rau pentru noi...

open your mind, free

In fiecare dintre noi exista puterea de a forma, cu ajutorul lui Dumnezeu, un caracter integru, si de a trai o viata utila. 
De aceea este foarte important ca noi ca si persoana, sa decidem singuri ceea ce vrem de la viata, desii sfatul celor din jur poate fi unul constructiv pentru noi, asta nu inseamna ca trebuie sa ne lasam influientati in vreun anumit fel, sau sa urmam in viata ceea ce nu ne face cu adevarat fericiti sau impliniti, atat pe plan profesional cat si familial. 

Ce anume ar trebui sau nu ar trebui sa facem atunci cand trebuie sa luam decizii pentru noi?
Cateva intrebari pentru ca noi sa ne dam singuri seama...

La ce ne ajuta sa urmam ceea ce altii si-ar dorii pentru noi? 
De ce sa nu decidem noi ceea ce ne dorim?
Pentru ce ne facem vise si sperante, daca nu le aplicam noi prin decizia noastra?
Atunci cand noi gresim, oare cine este cel responsabil pentru greselile noastre....Noi sau altii raspund si platesc pentru ceea ce noi am gresit? Atunci de ce sa sa ne lasam influientati in ceea ce dorim sa facem?
Chiar si in fata lui Dumnezeau, doar noi raspundem pentru ceea ce am facut!
Chiar si Dumnezeu ne-a dat puterea de a lupta si alege,noi insine pentru a ne face propriul nostru scop in viata...
Pentru un caracter puternic si o puternica vointa de a realiza ceva constructiv in vietile noastre, este nevoie de oameni independenti, care depun eforturi staruitoare in atingerea scopurilor lor, nu de oameni usor influientabili ce pot fi modelati precum plastelina.

"Vointa si puterea nu ajung...omul trebuie sa stie ce vrea si ce poate." - Arthur Schopenhauer
Doar noi ne stim dorintele si ceea ce vrem si putem sa facem!
Ne-am nascut in aceasta lume minunata, dar plina de provocori si incercari, in care noi traim, noi respiram in fiecare secunda pentru noi insine...nimeni altcineva, noi simtim fericire sau nefericire, durere sau placere...
Daca gresim, suntem singuri in fata dramelor noastre chiar daca avem alaturi de noi persoane carora le pasa de noi...
Ceea ce simtim in interiorul nostru, ei nu pot sa simta...pot doar sa presupuna.
Toate persoanele care ne sunt alaturi si vreau ce este bine pentru noi, sunt  ca o mana de  porumbei albi care ofera speranta si intelegere, dar atunci cand unii dintre ei ne influienteaza in decizile noastre, iar noi doar le ascultam, le multumim si nu le aplicam, atunci ei aleg sa dispara din viata noastra, cu tot cu falfait de aripi pe cerul intunecat al incertitudinii.
Nimeni nu are dreptul să interzică nimanui să-şi decidă singur viitorul !!!Orice persoana are dreptul sa decida singur/a ce este bine sau rau pentru el/ea....

Indiferent cine sunt persoanele, care incearca sa ne influienteze in deciziile pe care noi trebuie sa le luam in diferite etape ale vietii noastre, nu au dreptul sa ne interzica nimic.

Chiar si Dumnezeu, ne lasa pe noi sa decidem pe ce drum vrem sa mergem !

Asa cum Dumnezeu a lasat fiecare persoana sa-si aleaga singur/a drumul vietii, tot asa trebuie ca nimeni sa nu decida pentru noi...

Doar o viata avem si meritam sa o traim asa cum credem noi ca ne simtim fericiti, timpul nu se intoarce inapoi, ca noi sa avem ocazia sa indreptam tot ceea ce nu ne-a facut fericiti...

Este o mare diferenta intre a-ti fi bine si a fi fericit !

Intotdeauna este bine sa ascultam sfaturi de bine de la persoanele care fac parte din viata noastra, parintii nostri, bunicii nostri, sora, frate, prieteni...cu siguranta ca ei vreau ce este mai bun pentru noi. Dar noi trebuie sa  intelegem sa facem diferenta dintre ceea ce ne face noua bine sau rau, nu la toate persoanele, poti sa aplici aceleasi reguli si sfaturi de bine si sa aiba aceleasi rezultate...

De aceea este bine ca intotdeauna sa ascultam persoanele, care stim ca ne doresc o viata fericita, sa le multumim pentru sfaturi si intentiile de bine, dar in acelasi timp sa le facem sa inteleaga ca suntem destul de maturi incat putem sa decidem singuri pentru noi.

Aceasta regula este valabila si in cazul parintilor, care din prea multa grija pentru copii lor, incearca sa aplice metode nu tocmai suficient de bine gandite pentru as

face copilul sa respecte ceea ce ei au hotarat....

Este bine mai intai sa le explicam copiilor ceea ce credem ca este bine pentru ei si dupa aceea sa ii lasam pe ei sa decida ce este bine pentru ei... Daca ii obligam sau le impunem sa nu faca anumite lucruri pe motiv ca nu este bine asta ii va indeparta si mai mult de parinti.

Orice persoana cu cat se maturizeaza mai repede si devine independenta, cu atat mai bine pentru persoana respectiva...

Este normal ca uneori sa gresim, din greseli invatam cum sa evitam sa mai facem din nou aceleasi greseli, asa devenim mai puternici si intelegem ca viata nu este tocmai roz.
Noi singuri vom vrea sa luptam pentru tot ceea ce ne face cu adevarat fericiti, asa vom incerca sa realizam cat mai multe lucruri constructive pentru viitorul nostru.
Fiecare persoana s-a nascut sa- si traiasca viata asa cum isi doreste, prin vise, sperante, incercari de bine sau rau.
Viata este scopul si rolul nostru, rol pe care noi il jucam prin tot ceea ce ne imaginam, asa devenim propriul nostru actor in rolul principal, intr-o viata plina de incercari si provocari...
De aceea este bine ca in fiecare zi sa incercam sa gandim pozitiv, indiferent daca sufletul nostru plange si ochii greu isi controleaza lacrimile...
Doar o viata avem, in care nu este loc de lacrimi si de certuri...fiecare secunda pierduta in tristete conteaza mult mai mult decat putem sa ne imaginam in momentele grele din viata noastra.
In articolul urmator va voi dezvalui cateva sfaturi de bine din propria mea experienta, despre ceea ce noi ar trebui sa gandim ca ne dorim de la viata si cat este de important sa ne croim singuri propriul drum in viata...si de ce ar trebui sau nu ar trebui sa facem atunci cand trebuie sa decidem viitorul nostru.
Suflet minunat, acum dupa ce ai citit  ceea ce am scris, te rog sa aplici in viata ta doar ceea ce tu consideri ca este bine pentru tine... 

Acest articol este adresat adultilor, asa ca dragi copii va rog sa va ascultati parintii !
This is the kind of story that truly touches your soul and puts life into perspective.


Sursa: www.youtube.com
Prima zi de primăvara, numai este ce a fost, ne grăbim cu toţii, mai ales noi bărbaţii, să cumpăram flori şi mărtişoare, mai mult aşa din obligaţie, sau din prea multă dragoste, pentru fiecare persoana de sex feminin din viaţa noastră. Deşi în calendar va fi 1 Martie, deci iarna a luat sfârşit, teoretic măcar, nici vremea nu mai este ce a fost odată, am ajuns să avem doar două anotimpuri intr-unul, doar vară şi iarnă, şi ne sileste să ieşim din case şi să acţionăm ca nişte roboţi, pentru că asta am şi ajuns, nişte roboţi, din fiinţe umane pline de sentimente aşa cum suntem veniţi pe acest pământ. Odată cu înaintarea în vârsta ne pierdem tot mai mult interesul faţă de viaţa. Dragostea nu durează la infinit, dragostea apare la început, apoi devine rutină şi obişnuinţa, iar noi cu partenerul de viaţa facem un pact prin care încercam să o respectăm, pe ea, pe dragoste. Şi ne vine să ne întrebăm, oare trăim de două ori? 


P